ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Γιάννης Κωνσταντάτος: Στο δημοτικό συμβούλιο η ακύρωση της άδειας για τον ποδηλατόδρομο της παραλιακής

 

Την ακύρωση της άδειας για την κατασκευή του πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου ρίχνει στο παιχνίδι ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος - Οι δεσμεύσεις που δεν υλοποιήθηκαν και η «εξαφάνιση» του περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά


Να μπλοκάρει το τμήμα του έργου που περνάει από τα όρια του δήμου επιδιώκει η δημοτική αρχή Ελληνικού – Αργυρούπολης υπό τον Γιάννη Κωνσταντάτο, καθώς έχει κατατεθεί πρόταση για ανάκληση της άδειας που έχει δοθεί προς την Περιφέρεια Αττικής, η οποία έδινε το πράσινο φως για να κατασκευαστεί ο παραλιακός πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος, διερχόμενος από τον αστικό ιστό του δήμου και όχι από την παραλία, με τον δήμαρχο της πόλης να αναφέρει στο NouPou ότι δεν εκπληρώθηκαν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Περιφέρεια προς τον Δήμο. 

«Μεταξύ των βασικών δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής υπό τη διοίκηση του Γιώργου Πατούλη ήταν η ανάπλαση του πάρκου στο Μαρίνειο, το οποίο συνορεύει με τον δήμο Γλυφάδας. Η συγκεκριμένη δέσμευση ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για να παραχωρήσουμε την άδεια ως δήμος, ούτως ώστε να περνάει από τον αστικό ιστό της πόλης μας ο αστικός ποδηλατόδρομος, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να περνάει από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος», εξηγεί ο κ. Κωνσταντάτος. 

 

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΑΙΠΕΔ

Η αποχή από την τελετή υπογραφής της σύμβασης τον Ιούλιο

Θα θυμίσουμε ότι ο ίδιος είχε εκφράσει ήδη από τον περασμένο Ιούλιο δημοσίως την αντίθεσή του για την υλοποίηση της διαδρομής του ποδηλατόδρομου με πρόβλεψη να διέρχεται από το εσωτερικό του δήμου που διοικεί.

Μάλιστα, απείχε από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της αναδόχου εταιρείας Ζιτακάτ, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και όλων των δημάρχων που διοικούν τις περιοχές από τις οποίες θα περνάει ο ποδηλατόδρομος. 

Στην κρίση του δημοτικού συμβουλίου η ακύρωση της άδειας

«Ωστόσο η πρόβλεψη για την ανάπλαση του Μαρίνειου παρά τις αρχικές δεσμεύσεις δεν συμπεριλήφθηκε στη σχετική μελέτη κατασκευής του ποδηλατόδρομου της παραλιακής, με αποτέλεσμα να λάβουμε την απόφαση να ακυρώσουμε την άδεια που είχαμε δώσει. Γι’ αυτό και υπάρχει σχετική εισήγηση, η οποία θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου», συμπληρώνει ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης. 

«Εκτός των άλλων όμως ο ποδηλατόδρομος με βάση τη σημερινή μελέτη, προβλέπεται ότι θα περνάει μέσα από τις γειτονιές του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τι θα γίνει με τις θέσεις στάθμευσης των κατοίκων, που εκ των πραγμάτων θα καταργηθούν για να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο». 

Θυμίζουμε ότι ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης εντάσσεται στην 6η Ζώνη κατασκευής του αστικού περιπάτου – ποδηλατόδρομου. Με βάση τη μελέτη κατασκευής στο πρώτο τμήμα μέχρι την παραλία του Αγίου Κοσμά, ο ποδηλατόδρομος και ο πεζόδρομος οδεύουν παράλληλα, ανατολικά από τις γραμμές του τραμ και παράλληλα με την οδό ήπιας κυκλοφορίας, όπως προβλέπεται να κατασκευαστεί. Στο δεύτερο τμήμα, προβλέπεται η διέλευση του πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου εντός της περιοχής κατοικίας του Μικρού Ελληνικού στην 1η οδό, καθιστώντας την ήπιας κυκλοφορίας με ταυτόχρονη διέλευση πεζών, ποδηλάτου και μηχανοκίνητου (μόνο για την είσοδο – έξοδο των οχημάτων εντός των κατοικιών) και στη συνέχεια κατευθύνονται παράλληλα με την λεωφόρο Ποσειδώνος

 

Από πού θα περνάει ο ποδηλατόδρομος στο Ελληνικό με βάση τη μελέτη

Στο τμήμα παράλληλα με τη λεωφόρο έχει διατηρηθεί νησίδα κυμαινόμενου πλάτους περίπου από 3 μέτρα έως και 6 μέτρα, διασφαλίζοντας την απαραίτητη απόσταση των ποδηλατών από τη λεωφόρο. Για την αποφυγή εμποδίων, ο ποδηλατόδρομος εισέρχεται στην οδό Ευρυάλης – Ροντήρη – Βέλη για να διασχίσει τη λεωφόρο Ποσειδώνος και τη Διαδόχου Παύλου και να βρεθεί ξανά νότια του τραμ στην επόμενη Ζώνη της Γλυφάδας. Η ποδηλατική διαδρομή – πεζόδρομος της Ζώνης 6 είναι περίπου 4,2 χιλιόμετρα.

«Μία σειρά από δεσμεύσεις που δεν υλοποιήθηκαν»

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος στέκεται και σε μία σειρά από δεσμεύσεις της προηγούμενης διοίκησης Πατούλη, στην Περιφέρεια Αττικής, βάσει των οποίων είχε υπογραφεί σύμβαση για την ανακατασκευή της λεωφόρου Αργυρουπόλεως, η οποία δεν προχώρησε, ενώ είχαν προβλεφθεί και ενέργειες για την ανάπλαση του Πάρκου ΑΜΕΑ στο Ελληνικό – στο σημείο όπου η Lamda  Development ανέλαβε τη χορηγία για την κατασκευή του κτιρίου ΑΜΕΑ – αλλά και νέου ΚΑΠΗ για τις ανάγκες του δήμου, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν. 

«Καμία συνάντηση με τον Νίκο Χαρδαλιά για θέματα του δήμου έως και σήμερα»

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης στηλιτεύει επίσης το γεγονός ότι από πλευράς της Περιφέρειας δεν έχει υπάρξει καμία συνάντηση με τον ίδιο μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023. «Είναι πρωτοφανές και συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρόνια της θητείας μου ως δήμαρχος, καθότι έως τώρα δεν έχω συναντήσει παρά μία φορά τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά και αυτό σε μία εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση παρουσία και άλλων δημάρχων τον Δεκέμβριο του 2023. Ωστόσο για τα θέματα του δήμου δεν έχει υπάρξει έως τώρα καμία συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής».

 noupou.gr



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια