ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

“Δήμαρχε πάρε κεφάλια για τη σεξιστική ανάρτηση …”. Φωνάζουν οι Μπραχαμιώτες

 “Δήμαρχε πάρε κεφάλια για τη σεξιστική ανάρτηση …”. Φωνάζουν οι Μπραχαμιώτες. Όλο το παρασκήνιο



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

“Δήμαρχε πάρε κεφάλια για τη σεξιστική ανάρτηση …”

 

Θέλεις ν’ αγιάσεις και δεν σε αφήνουν… Αυτά που συμβαίνουν στον Άγιο Δημήτριο και βγήκαν στον αέρα, το Σάββατο αργά το βράδυ στις 17 Αυγούστου 2024, ξημερώματα Κυριακής, δεν τα χωράει νους ανθρώπου.



Γιατί μιλάμε για καταγγελίες περί σεξισμού, για καταγγελίες για χάκερς, για καταγγελίες περί αλκοόλ και μοιχείας και μια κοινωνία στον Άγιο Δημήτριο να άγεται και να φέρεται κάτω από αναρτήσεις από τη μία και την άλλη πλευρά και να παρακολουθούν οι πολίτες αυτού του δήμου αποσβολωμένοι τα όσα συμβαίνουν. Και τι ζητάνε; Ψάχνουν το δήμαρχο να δώσει τη Σολομώντεια λύση… Άλλοι ζητάνε να πάρει κεφάλια άλλοι μιλούν για πολιτικά βαρίδια που πρέπει να ξεφορτωθεί τα οποία και τον εκθέτουν και πάει λέγοντας…
Εδώ μιλάμε για πάσα και γκολ σε κενή εστία. Ούτε καν αυτογκόλ…
Και για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά ν’ αναφέρουμε τα γεγονότα όπως εξελίχτηκαν. Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook, ένα κείμενο που χαρακτηρίστηκε με περιεχόμενο σεξιστικού περιεχομένου, το οποίο βρήκε μπροστά της η πρώην δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και δεν χαρίστηκε. Πήρε αμέσως θέση και καυτηρίασε την ανάρτησή του. Ο ίδιος βέβαια αργότερα ισχυρίστηκε μέσω και του γιου του ότι το προφίλ του είχε χακαριστεί και όσες αναρτήσεις υπήρχαν σ’ αυτό, δεν ήταν αποτέλεσμα δικής του έμπνευσης. Τώρα, σε ανάρτηση της Χριστίνας Μαργαρίτη, περί “αλκοόλ και μοιχείας”, θα πρέπει να υπάρξουν εξηγήσεις από τη δημοτική σύμβουλο για να καταλάβουν οι πολίτες τι ακριβώς εννοεί.

Η ίδια πάντως διατείνεται ότι η απάντησή της ακολούθησε στο δεύτερο σχόλιο, ενώ επισημαίνει ότι δεν πήρε απαντήσεις από την πρώην δήμαρχο σχετικά με το αν υπήρξαν μέτρα αντιμετώπισης από τη διοίκησή της σε περιστατικά βίας σε γυναίκες.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν να προκληθεί μια αναστάτωση στην πόλη, με τους δημότες να ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει. Να παίρνουν τηλέφωνο τους δημοσιογράφους, τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και ν’ αναζητούν και τον ίδιο το δήμαρχο για να μάθουν λεπτομέρειες. Οι συζητήσεις δε στα …καφενεία και στο δρόμο, δίνουν και παίρνουν.
Δεν είναι δε λίγοι εκείνοι οι οποίοι με αυστηρό ύψος και κουνώντας το δάκτυλο ζητούν από το Στέλιο Μαμαλάκη να πάρει αποφάσεις εδώ και τώρα. Να πάρει ακόμη και κεφάλια αν χρειαστεί αυτών που με …άλογο τον τίτλο τους και …καμουτσίκι τη δύναμη της εξουσίας, κάνουν άνω κάτω μία πόλη, που προσπαθεί σε μέρες δύσκολες να βρει τα πατήματά της.
Αν ο δήμαρχος ακούει, όπως τονίζεται, θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Και οι αποφάσεις είναι δικές του. Δήμαρχε πάρε την κατάσταση στα χέρια σου, λένε οι δημότες του Αγίου Δημητρίου, και βάλε το τρένο στις ράγες. Γιατί όπως επισημαίνεται, εσύ στηρίχτηκες από όλους τους συνδυασμούς για την εκλογή σου ως δημάρχου και περιμένουν σωστή διαχείριση. Οι δημότες της πόλης αυτής, αναφέρουν με στόμφο, “…έχουμε και αξιοπρέπεια και ήθος, είμαστε οικογενειάρχες και μας αξίζει μία καλύτερη πόλη…”. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φωνάζουν: “Πάρε κεφάλια αν χρειαστεί, πέτα τα βαρίδια από πάνω σου…”.









brahaminews.gr


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια