ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Με επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 100 Χρόνια Βύρωνας

 


Με μία συγκινητική εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια από την ονοματοδοσία της πόλης μας. Η συναυλία που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Βύρωνα με την Περιφέρεια Αττικής την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο εμβληματικό Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» για τα 100 χρόνια του Βύρωνα, σηματοδότησε ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, που τίμησε την ιστορία, την ταυτότητα και την πολιτική παράδοση του Δήμου μας, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου και καλλιτεχνών.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Συμφωνική - Μαθητική ορχήστρα - Σύνολο ξύλινων και χάλκινων πνευστών - Σύνολα έγχορδων και πνευστών Σίσσυ Τσατσούλη: Εδώ και 42 χρόνια βάζουμε τα θεμέλια στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στην Ηλιούπολη Ξένες Γλώσσες Langoo ….. και μιλάς παντού Ελένη Ευστρατιάδου Κεράνη - γερμανικό φροντιστήριο γλυφάδας: ««γιατί γερμανικά»» Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Ε.Β.Ε ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ: Είναι Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Που Ήρθε Να Προσφέρει - H άλλη προσέγγιση στις Ξένες Γλώσσες. ΚΔΑΠ- Εξερευνητές γνώσης: Κέντρο μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ) Κέντρο Ξένων γλωσσών «Μαρία Παντελή» 30 χρόνια επιτυχίες ….10 λόγοι να μας επιλέξετε!!!.Γύμναθλος Ηλιούπολης: Γενική Γυμναστική, που στοχεύει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. ksports club «kaloudis sports club» 35 χρόνια στον αθλητισμό και το παιδί Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κατσιάνος: Τέσσερεις Δεκαετίες Μπροστά στην ξενόγλωσση εκπαίδευση

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Δήμαρχου Βύρωνα Αλέξη Σωτηρόπουλου, ο οποίος εξήρε την σημασία της επετείου, τονίζοντας ότι «…Σας καλωσορίζω στην σημερινή εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βύρωνα με την Περιφέρεια Αττικής για να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια από την ονοματοδοσία της πόλης μας.

Η πόλη αυτή φέρει το όνομα του μεγάλου ποιητή και επανάσταση Λόρδου Μπάιρον και σ' αυτά τα 100 χρόνια ο προσφυγικός συνοικισμός Βύρωνος, γέννησε ανέθρεψε και φιλοξένησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας μεταξύ των οποίων πολλές προσωπικότητες στον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της επιστήμης, της πολιτικής και ιδίως πρωτοστάτησε σε όλους τους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες με τεράστια συνεισφορά ειδικά στην εθνική αντίσταση την περίοδο της κατοχής. Είχαμε την τιμή και την χαρά να γεννηθούμε, να παίξουμε, να ερωτευτούμε, να δημιουργήσουμε τόσο εγώ όσο και ο Περιφερειάρχης σε αυτήν την πόλη και για αυτήν θα τραγουδήσουμε, όντας βέβαιοι με την συμβολή όλων το μέλλον της πόλης μας θα είναι πολύ καλύτερο από το ένδοξο και δημιουργικό παρελθόν της.



Κλείνοντας, πριν από λίγες μέρες βρέθηκα με τον Περιφερειάρχη σε μία συνέντευξη τύπου στην όποια δεσμεύτηκε ότι με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας δρομολογείται η απόκτηση του Λόφου Κοπανά, ο χώρος που είμαστε σήμερα που αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού, αθλητισμού αλλά και πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής επί δεκαετίες και θα δοθεί οριστικά και αμετάκλητα σε αυτούς τους οποίους πραγματικά ανήκει, στους πολίτες και τους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού. Παράλληλα δρομολογείται η απόκτηση και ενός άλλου χώρου πολιτισμού στην πόλη μας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής του Δημοτικού Κινηματογράφου «Νέα Ελβετία», η απόκτηση του οποίου αποτελούσε διαχρονική εξαγγελία και επιδίωξη όλων των δημοτικών αρχών μέχρι σήμερα...».

 

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων «…όπως είπε ο Αλέξης αυτή η πόλη είναι αυτή που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, εμείς και οι οικογένειές μας, παίξαμε, κάναμε τα πρώτα μας βήματα, ερωτευθήκαμε και το βασικότερο είναι ότι είναι μία πόλη που εκπέμπει φως διαχρονικά και ιστορικά και είναι τόσο όμορφο και ξεχωριστό το συναίσθημα να την υπηρετείς από κάθε μετερίζι. Αισθάνομαι λοιπόν ιδιαίτερη συγκίνηση, γιατί έχω την τιμή, τη χαρά και την τύχη, αυτή η ιστορική για το Δήμο Βύρωνα επέτειο, να με βρίσκει στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Επίσης αυτά που είπε ο Δήμαρχος και αφορούν στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας, είναι τα αυτονόητα. Στον Βύρωνα χρωστάμε, στην ιστορία μας χρωστάμε. Τιμούμε τη μνήμη των πρώτων κατοίκων του Βύρωνα, των ξεριζωμένων Μικρασιατών, όσων αγωνίστηκαν κατά των κατοχικών στρατευμάτων, τη μνήμη των προγόνων μας. Σε εκείνους τους ανθρώπους που στήσανε αυτήν την γειτονιά, στους πρόποδες του τρελού, χρωστάμε για τις δικές τους αρχές, για τις δικές τους παρακαταθήκες.  Όλοι οφείλουμε να προσπαθούμε μέσα από την δική μας διαφορετική σκοπιά, από την δική μας προσέγγιση και να τις υπηρετούμε. Θα είμαι πάντα ευγνώμων, πάντα ευλογημένος, πάντα χαρούμενος, όταν μπορώ να υπηρετώ την πόλη μου, την πόλη που γεννήθηκα, την πόλη που αγαπώ…»

 



Με την συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών της Ελληνικής μουσικής σκηνής, η συναυλία αποτέλεσε ένα μουσικό ταξίδι μέσα στον χρόνο, αναδεικνύοντας το πάθος και τη δύναμη της μουσικής, που έχει συντροφεύσει τους κατοίκους του Βύρωνα εδώ και έναν αιώνα. Σπουδαίοι καλλιτέχνες ταξίδεψαν το κοινό μέσω της μουσικής τους στην ιστορία του Βύρωνα ξεκινώντας από την Μικρασιατική καταστροφή που «γέννησε» τον προσφυγικό συνοικισμό μας, φτάνοντας μέχρι το σήμερα.

 

Να σημειωθεί ότι διαβάστηκε χαιρετισμός-μήνυμα της επιφανούς Βυρωνιώτισσας Ελένης Γλύκατζης-Αρβελέρ, η οποία δεν μπορούσε να παρευρεθεί, στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «…Νοσταλγώ το τότε, αλλά περισσότερο  νοσταλγώ τους ανθρώπους. Ο Βύρωνας θα μείνει πάντα χαραγμένος στην καρδιά μου και εύχομαι οι νεότεροι να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες, ως μια τεράστια παρακαταθήκη…».

 

Η συναυλία αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας σειράς εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από την ονοματοδοσία του Δήμου Βύρωνα, με δραστηριότητες πολιτισμού που έχουν ως στόχο να ενώσουν όλες τις γενιές και να προβάλλουν το όραμα για το μέλλον της πόλης.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

·       Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης,

·       η πρόεδρος του Κόμματος  «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου,

·       ο Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης,

·       Οι Δήμαρχοι, Δάφνης-Υμηττού Νίκος Τσιλίφης, Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, Καλλιθέας Κωνσταντίνος Ασκούνης,  Ηλιούπολης  Στάθης Ψυρρόπουλος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, Αγίας Παρασκευής Ιωάννης Μυλωνάκης, Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης,

·       οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς, Ανατολικής Αττικής Βασιλική (Βίκυ) Καβαλλάρη, Οικονομικών Μαριάννα Τουμαζάτου, Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος, Υγείας Αθανάσιος Ασκητής,

·       Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Βασίλειος Καπερνάρος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννης Σελίμης, η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Έλενα Ράπτη, ο Περιφερειακός σύμβουλος & Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Ελέγχου-Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Χρήστος Γώγος, η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και Περιφερειακή σύμβουλος Ρούλα Μακρή, η Περιφερειακή σύμβουλος και Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Μαρία Κουρή, η Περιφερειακή σύμβουλος Βόρειου τομέα Μαργαρίτα Βάρσου,  η Περιφερειακή σύμβουλος Ελευθερία Μωραϊτάκη – Πικρού, ο Περιφερειακός σύμβουλος Νικόλαος Μαγκανάρης,

·       ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Βύρωνα Νεκτάριος Αποστολάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Βύρωνας Μπροστά» Μίλτος Μπαντής, ο επικεφαλής της παράταξης «Στάσης Βύρωνα» Γρηγόρης Κατωπόδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Βύρωνα» Βαγγέλης Γείτονας, ο επικεφαλής της παράταξης «Έξυπνος Βύρωνας» Βασίλης Δεμπόνος και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Βύρωνα Νέλλη Παπαχελά,

·       οι Αντιδήμαρχοι Βύρωνα,  Οικονομικών Υπηρεσιών Ελευθέριος Τριανταφύλλου,  Πολιτισμού & Παιδείας Αθανάσιος Κλειάσιος, Κοινωνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καρακώστας, Προγραμματισμού και Εξυπηρέτησης Πολιτών Βασίλειος Πέτσας, Δημοτικών Υποδομών Στέφανος Παπαντζίμας, Καθαριότητας & Πρασίνου Γεώργιος Γκαρμπουνώφ, Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών Μάρω Γκανέτσου, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Αθήνας Ρωξάνη Μπέη- Καραμπότσου, η Αντιδήμαρχος Ενεργού Γήρανσης και Λεσχών Φιλίας Αθήνας Όλγα Δούρου, ο Εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα Τάσος Γιαρλέλης και ο Εντεταλμένος σύμβουλος Συντήρησης Πόλης Κωνσταντίνος Στεφανίδης,

·       ο Πρόεδρος της ΔΕΑΔΒ και Δημοτικός σύμβουλος Ορέστης Καππάτος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΑΔΒ και Δημοτικός σύμβουλος Κοκαλιάς Δημήτρης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι, Ελένη Βιδάλη, Άρης Γώγος, Πηνελόπη Δάφνη, Βασίλης Καλύβας, Ιουλία Κιούπη, Λεμονιά Κλωνάρη, Γεώργιος Λέλος, Θεοφανεία Μαρή και Αντώνης Μποζιάρης.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια