ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ιαπωνία: Ερευνητές ανακάλυψαν σπάνιο θησαυρό αξίας 24.899.997.738 ευρώ

Οι ερευνητές «έψαξαν» πάνω από 100 περιοχές του βυθού, σε βάθος έως και 5.200 μέτρα, και βρήκαν έναν πραγματικό θησαυρό


Οι Ιάπωνες ερευνητές
 μπορεί να αλλάξουν τελείως την οικονομία της χώρας τους, καθώς βρέθηκαν πάνω από 230 εκατομμύρια τόνοι σπάνιων υλικών και αυτό θα μπορούσε να αποφέρει στην ίδια επιπλέον 24.8 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Συμφωνική - Μαθητική ορχήστρα - Σύνολο ξύλινων και χάλκινων πνευστών - Σύνολα έγχορδων και πνευστών Σίσσυ Τσατσούλη: Εδώ και 42 χρόνια βάζουμε τα θεμέλια στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στην Ηλιούπολη Ξένες Γλώσσες Langoo ….. και μιλάς παντού Ελένη Ευστρατιάδου Κεράνη - γερμανικό φροντιστήριο γλυφάδας: ««γιατί γερμανικά»» Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Ε.Β.Ε ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ: Είναι Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Που Ήρθε Να Προσφέρει - H άλλη προσέγγιση στις Ξένες Γλώσσες. ΚΔΑΠ- Εξερευνητές γνώσης: Κέντρο μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ) Κέντρο Ξένων γλωσσών «Μαρία Παντελή» 30 χρόνια επιτυχίες ….10 λόγοι να μας επιλέξετε!!!.Γύμναθλος Ηλιούπολης: Γενική Γυμναστική, που στοχεύει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. ksports club «kaloudis sports club» 35 χρόνια στον αθλητισμό και το παιδί Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κατσιάνος: Τέσσερεις Δεκαετίες Μπροστά στην ξενόγλωσση εκπαίδευσηΣύλλογος Κερκυραίων Ηλιούπολης & Όμορων Δήμων «Οι Φαίακες»: Ο Πολιτισμός και οι παραδόσεις σε πρώτο πρόσωπο Εθνικό Ωδείο Ηλιούπολης

Επί του παρόντος, περίπου το 95% των σπάνιων γαιών παγκοσμίως προέρχεται από την Κίνα, οπότε η ανακάλυψη τόσο σημαντικών πηγών εκτός της περιοχής αποτελεί σημαντική ώθηση τόσο για την οικονομία όσο και για την παραγωγή των χωρών υποδοχής.

Ο λόγος για τον οποίο τα υλικά αυτά είναι τόσο πολύτιμα είναι η χρήση τους στην παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου - συγκεκριμένα σε τεχνολογίες όπως τα smartphones, τα υβριδικά αυτοκίνητα και τα αεροσκάφη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανακάλυψη σπάνιων ορυκτών γύρω από τα λιμάνια των νησιών Minami-Tori-shima από Ιάπωνες ερευνητές είναι τόσο σημαντική, καθώς όχι μόνο δίνει στη χώρα μια τεράστια οικονομική ώθηση, αλλά ενισχύει και την τεχνική παραγωγή της.

Οι έρευνες

Οι ερευνητές «έψαξαν» πάνω από 100 περιοχές του βυθού, σε βάθος έως και 5.200 μέτρα, και βρήκαν έναν πραγματικό θησαυρό.

Όπως αναφέρει το Ίδρυμα Nippon, εκτιμάται ότι η περιοχή που ερευνήθηκε κατέχει ένα πυκνό πεδίο 230 εκατομμυρίων τόνων «εύκολα εξορύξιμων κοιτασμάτων μαγγανίου», που απλώνεται σε μια έκταση περίπου 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Αυτό περιλαμβάνει 610.000 τόνους κοβαλτίου και 740.000 τόνους νικελίου - αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες της Ιαπωνίας για 75 και 11 χρόνια αντίστοιχα.

Τέλος φόρμας

Αυτήν την στιγμή ένας μετρικός τόνος κοβαλτίου πωλείται προς 24.080 δολάρια, ενώ η ίδια ποσότητα νικελίου κοστίζει 15.288 δολάρια.

Επομένως, αν η Ιαπωνία πουλούσε ολόκληρο το εκτιμώμενο εύρημα θα εισέπραττε λίγο πάνω από 24.8 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που θα έδινε μεγάλη ώθηση στην οικονομία. Ωστόσο, καθώς η Ιαπωνία εισάγει σήμερα σχεδόν όλα τα υλικά σπάνιων γαιών, είναι κατανοητό ότι θα ήθελε να κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ευρήματος για αυτήν.

Εκτιμάται ότι οι απαιτήσεις για υλικά όπως αυτά θα αυξηθούν κατά 400 έως 600%, καθώς η τεχνολογία που λειτουργεί με μπαταρίες θα γίνει το κύριο ζητούμενο, αντικαθιστώντας τις βιομηχανίες που λειτουργούσαν παλαιότερα με φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Εταιρείες όπως η Tesla έχουν ήδη γνωρίσει μεγάλη άνθηση στις ΗΠΑ με την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντική ώθηση για τις εταιρείες με έδρα την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον Yasuhiro Kato, καθηγητή που ειδικεύεται στη γεωλογία των πόρων στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, η Ιαπωνία σχεδιάζει να ανυψώσει περίπου τρία εκατομμύρια τόνους από τα υλικά που προέρχονται ετησίως, ενώ το ίδιο το Πανεπιστήμιο θα παρέχει λεπτομερή ανάλυση των εξορυσσόμενων πόρων.

Αυτή η περιορισμένη ετήσια εξόρυξη είναι επίσης σημαντική, καθώς ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς το «κυνήγι» του άνθρακα σε άλλες ωκεάνιες περιοχές έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί καταστροφικό κίνδυνο.

Με πληροφορίες από uniladtech

newsbomb.gr


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια