ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Λήξη εξαμήνου και επιδόσεις βεβαιώσεων στις 27 Ιανουαρίου

 

Με την εξ αναβολής διάλεξη της Μεταδιδακτορικής Ερευνήτριας, Αρχαιολόγου για τη Μεσογειακή Διατροφή από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι σήμερα, Κυριακής Τσίρτση, ολοκληρώνεται την προσεχή Δευτέρα 27 Ιανουαρίου το χειμερινό εξάμηνο στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας. Η κ. Τσίρτση θα μιλήσει με θέμα: «Αρχαιοβοτανολογικά κατάλοιπα ως ένα εργαλείο για την κατανόηση της διατροφής στο παρελθόν: Η περίπτωση της Βόρειας Πελοποννήσου». Μετά το τέλος της ομιλίας της, θα επιδοθούν στους συμμετέχοντες στο χειμερινό εξάμηνο του ΔΕΑΠ οι βεβαιώσεις παρακολούθησης.




-        Η διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Προέδρου Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, Γεωργίου Χρούσου, με θέμα: «Το Στρες ως Παράγοντας Οξέων και Χρονίων Νόσων», που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί κατά το εαρινό εξάμηνο του ΔΕΑΠ.

-        Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε χθες το ακροατήριο την ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Βιολογίας και Γενετικής, πρ. Προέδρου Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοχάρη Παταργιά, με θέμα: «Κλωνοποίηση: ευχή ή κατάρα»;


-        Ο κ. Παταργιάς ανέλυσε τα «υπέρ» και τα «κατά» της κλωνοποίησης, δηλαδή της δημιουργίας ενός ατόμου που είναι πανομοιότυπο με κάποιο άλλο. Στα «υπέρ» της κλωνοποίησης τόνισε ότι:

-        1) Είναι απόλυτα συμβατή με το δικαίωμα στην αναπαραγωγή και την επιθυμία κάποιου να αποκτήσει παιδί

-        2) Η θεραπευτική κλωνοποίηση βοηθάει σε θεραπείες και μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Στα «κατά» της κλωνοποίησης ανέφερε ότι:

-        1) Περιορίζει τη γενετική ποικιλότητα

-        2) Οδηγεί στην επιλογή φύλου

-        3) Ικανοποιεί ναρκισσιστικές τάσεις

-        4) Παραβιάζεται η ατομική αξιοπρέπεια

-        5) Παραβιάζεται η φυσιολογική αναπαραγωγή

-        6) Μπορεί το παιδί να γεννήσει τη μητέρα του και ο αδελφός την αδελφή του!!!

Οι διαλέξεις των διακεκριμένων ομιλητών, οι οποίοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας, απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους και να επενδύσουν δημιουργικά τον χρόνο τους.

·       Μέσα από το ΔΕΑΠ, που ίδρυσε την Άνοιξη του 2019 ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, γίνεται πράξη η Διά Βίου Μάθηση, καθώς δεν υπάρχει όριο ηλικίας, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και η θεματολογία αγγίζει ευρύτατο φάσμα ενδιαφερόντων.

·       Υπεύθυνοι για τη λειτουργία του ΔΕΑΠ είναι οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ορέστης Τσάγκλας, ενώ στη Συντονιστική Επιτροπή μετέχουν επίσης οι εκπαιδευτικοί Δήμητρα Μόσχου και Όλγα Δοξοπούλου.

·       Στο ΔΕΑΠ ο διδασκόμενος δεν υποχρεούται σε καταβολή διδάκτρων ούτε σε αγορά βιβλίων ή σημειώσεων, ενώ -όπως προαναφέρθηκε- όλοι οι διδάσκοντες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Τα μαθήματα - διαλέξεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα). Η διάρκειά τους είναι μιάμισης ώρας, από 7:00 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

Κατά τη λήξη κάθε εξαμήνου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους παρακολουθούν το σύνολο των μαθημάτων - διαλέξεων, με δικαίωμα δύο απουσιών ανά εξάμηνο.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια