ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ


Β. Βαλασόπουλος - Γ. Αναγνώστου
Η μόνη αλήθεια πάνω τους είναι το ψέμα τους
Χωρίς καμία έκπληξη, παρά μόνο με αποστροφή και απογοήτευση παρακολουθούμε από τις 9 Φεβρουαρίου την ακατάπαυστη ανταλλαγή κατηγοριών και ύβρεων ανάμεσα στον πρώην και νυν Δήμαρχο Ηλιούπολης. Κατ' ουσίαν, παρακολουθούμε μία άτυπη προεκλογική εκστρατεία μεταξύ των εκπροσώπων των δύο εναλλασσομένων στην εξουσία - πρώην μεγάλων - κομμάτων, που έμελλε να ξεκινήσει πρόωρα και
μάλιστα, για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης μας, μέσω της τηλεόρασης και συγκεκριμένα μέσω της εκπομπής "Στον ιστό της αράχνης" στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA. Με θέμα της δημοσιογραφικής έρευνας της εκπομπής τις ... αποκαλύψεις σχετικά με το Δημοτικό Κοιμητήριο και ειδικότερα με τη λειτουργία του κυλικείου εντός αυτού, η σύγκρουση ανάμεσα στους δύο κομματικούς αιρετούς, που συνεχίζεται μέσω γραπτών ανακοινώσεων, μοιάζει να μην έχει προηγούμενο, αφού για κάθε νέα μομφή που εκτοξεύει ο ένας στον άλλον, μία νέα μάσκα πέφτει και ένα νέο ψέμα αποκαλύπτεται! Ιδίως τώρα, που και οι δύο έχουν ανοίξει την υπόθεση της δημοτικής ανώνυμης εταιρείας ΕΥΩΝΥΜΟΣ, που οδηγήθηκε σε κλείσιμο καταγράφοντας χρέη άνω του 1.700.000 ευρώ μέσα σε μόλις 18 μήνες λειτουργίας.
   
Στο παρόν δελτίο Τύπου, δεν έχουμε σκοπό να σταθούμε στις αλληλοκατηγορίες, που εκτοξεύουν οι δύο άνδρες. Εξάλλου, ο αυτοευτελισμός είναι δικαίωμα όσων πιστεύουν ότι με εκατέρωθεν πυρά μπορούν να συντηρούν έναν πόλεμο, που "στήνεται" δήθεν για το κοινό καλό, για τα συμφέροντα μιας πόλης και των πολιτών της.

Απευθύνουμε όμως το ερώτημα: Ποιος δίνει το δικαίωμα σε αιρετούς διοικούντες, τέως και νυν, να στιγματίζουν μία πόλη, να αμαυρώνουν την εικόνα ενός μεγάλου Δήμου, και με τις πράξεις τους να δρουν βλαπτικά - σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο - εις βάρος των δημοτών του; Κανείς!

Και όμως: Κακοδιαχείριση, φορολογικές παραβάσεις, σπατάλες, αδιαφάνεια, ΣΔΟΕ, κατάχρηση εξουσίας, κόλπα, ρουσφέτια, ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, προσλήψεις "ημετέρων", παρανομίες, συγκάλυψη, παραλείψεις... είναι ορισμένες μόνο από τις λέξεις, που ακούγονται και επαναλαμβάνονται από στόμα σε στόμα τον τελευταίο μήνα για το Δήμο Ηλιούπολης. Κατατάσσοντάς τον μοιραία στη λίστα των "ακάθαρτων" Δήμων της χώρας.

Με τον κ. Γ. Αναγνώστου και τον κ. Β. Βαλασόπουλο να δίνουν αγώνα προσωπικής κομματικής επιβίωσης στα τηλεοπτικά πάνελ προσπαθώντας μάλλον να αποδείξουν ποιος είναι πιο... καταστροφικός για την Ηλιούπολη. Με έναν τέως και έναν νυν Δήμαρχο να διασταυρώνουν τα μοναδικά τους ξίφη, πάνω από έναν πολυτραυματισμένο Δήμο με πολλαπλά άλυτα προβλήματα. Με δύο αιρετούς, που για το καλό των δημοτών (;), μετεστέγασαν το δημοτικό συμβούλιο στον τηλεοπτικό "ιστό της αράχνης" μήπως και πείσουν τους κομματικούς τους προϊσταμένους, ότι αξίζουν να λάβουν εκ νέου το χρίσμα για τις επόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο παλαιοκομματισμός σε όλο του το μεγαλείο! 

Οι αποφάσεις και οι πράξεις τους αποδεικνύουν όχι μόνο την ακαταλληλότητα και επικινδυνότητά τους στο δημαρχιακό θώκο, αλλά αναμφισβήτητα και την τραγική αδυναμία τους να αισθανθούν τουλάχιστον ντροπή για όσα έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν. Ελπίζουμε οι παραστάσεις τους να λάβουν άμεσα ένα τέλος. Γιατί το θέαμα για όλους εμάς τους δημότες Ηλιούπολης μάς γεμίζει με οργή και αγανάκτηση. Μαζί με απέραντη θλίψη! 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια