ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΓΛΥΦΑΔΑ: ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ.

Αντιπροσωπεία των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ με επικεφαλής την πρόεδρό τους κ. Αθηνά Λυγνού συμμετείχε, το πρωί της Δευτέρας 17/2/14, στις κινητοποιήσεις έξω από το πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας (Λ. Ποσειδώνος), συμπαραστεκόμενη στους εργαζόμενους και τους πολίτες που αγωνίζονται για να μην μπει λουκέτο σ’ αυτή την τόσο χρήσιμη μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας.

Όπως είναι γνωστό, με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή, σφραγίζονται οι μονάδες ΕΟΠΥΥ σ’ όλη τη χώρα για ένα μήνα και ξεκινά αμέσως η διαδικασία διαθεσιμότητας – κινητικότητας και απόλυσης των γιατρών και των εργαζομένων του Οργανισμού. Ο νόμος επίσης προβλέπει τη δημιουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).
Βεβαίως η προσφερόμενη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έχει αδυναμίες και χρειάζεται αναβάθμιση, όμως με τον τρόπο αυτό αφήνουν, για μεγάλο διάστημα, εκατομμύρια ανθρώπων χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Οι νέες δομές που ισχυρίζονται ότι θα δημιουργήσουν, στην ουσία δίνουν μεγάλο μέρος της πρωτοβάθμιας υγείας και μάλιστα του πιο εμπορικού της κομματιού, στους ιδιώτες, πλήττοντας κυρίως τους πιο φτωχούς και ανήμπορους.
Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ θα συνεχίσουν τη μάχη, μαζί με όλους όσους κινητοποιούνται, ώστε να προστατευθούν και να μείνουν δημόσια η υγεία και όλα τα κοινωνικά αγαθά (παιδεία, ενέργεια, νερό κλπ). Σύνθημά τους, ενόψει και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, είναι «ΠΡΩΤΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ»

Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 πηγη+ πηγη πηγη



ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

































ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ    









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια