ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Με πολλή χαρά σας ανακοινώνουμε την προσθήκη του «Παρατηρητηρίου Υγείας»  ως ένα  νέο σύνδεσμο στην ιστοσελίδα μας  http://www.mkiellinikou.org. Μέσα από αυτόν το νέο σύνδεσμο γίνεται από τους εθελοντές μας μια προσπάθεια καταγραφής και αναπαραγωγής των σημαντικότερων γεγονότων στον τομέα της  Δημόσιας Υγείας  το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως αυτά δημοσιοποιούνται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πηγή των πληροφοριών αποτελούν δημοσιογραφικές αναφορές αλλά και καταγγελίες που φθάνουν στα αυτοδιαχειριζόμενα κοινωνικά ιατρεία κι έχουν διασταυρωθεί.


Σκοπός του «Παρατηρητηρίου Υγείας» είναι να αποτελέσει ένα μέσο με το οποίο θα μπορεί ο χρήστης να αντλεί γρήγορα και με απλό τρόπο, πληροφορίες που έχουν σχέση με την Δημόσια Υγεία και τις πολιτικές στον χώρο αυτό, όπως αυτές διαμορφώνονται στη χώρα μας κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Η συλλογή των πληροφοριών ξεκίνησε πειραματικά τον Ιούλιο του 2013 και συνεχίζεται δυναμικότερα μέσα στο 2014. Προσπαθούμε να τροφοδοτούμε καθημερινά αυτή τη «δεξαμενή» πληροφόρησης, ούτως ώστε να αποτελεί εργαλείο για μια, όσο το δυνατόν, πιο πλήρη και ουσιαστική αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στη Δημόσια Υγεία η οποία πλήττεται βάναυσα από τις απάνθρωπες πολιτικές που επιβάλλει η Τρόικα σε κοινή συνέργεια με τους εκάστοτε κυβερνώντες.
Το περιεχόμενο του Παρατηρητηρίου παρέχεται ελεύθερα και επαληθεύεται από τις πηγές του, οι οποίες καταγράφονται δίπλα από κάθε αναφορά και φέρουν και την ευθύνη της πληροφορίας. Στην περίπτωση των ονομαστικών καταγγελιών την ευθύνη για την εγκυρότητα και δημοσιοποίησή τους φέρουν τα εκάστοτε κοινωνικά ιατρεία αφού έλθουν σε συνεννόηση με τον εκάστοτε καταγγέλλοντα.
Επιλέξαμε να καταγράφονται μόνο πραγματικά γεγονότα κι όχι εξαγγελίες ή άλλες πληροφορίες. Θεωρούμε πως η καταγραφή των υλοποιούμενων και μη εξαγγελιών, αποτελεί ειδικού ενδιαφέροντος πολυτέλεια που λόγω της εθελοντικής δομής του οργανισμού μας, δεν έχουμε την ευχέρεια χρόνου να διαθέσουμε. Επικεντρωνόμαστε προσώρας μόνο στα γεγονότα τα οποία και θα συνοδεύονται από την πηγή τους.
Οι αναφορές εμφανίζονται ανά μήνα και ομαδοποιούνται βάσει δεκατριών γενικών κατηγοριών, οι οποίες είναι :
• ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ • ΕΣΥ   • ΦΑΡΜΑΚΑ • ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ  • ΑΠΟΡΟΙ • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ     • ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ  •  ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΙ  • ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ • ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ •  ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ  •  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  •  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
Οι καταγραφές γίνονται ανά μήνα, ανά έτος. Για την ευκολότερη και μια πιο εξειδικευμένη αναζήτηση υπάρχει η δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένων κατηγοριών για κάθε μήνα.  Ευνόητο είναι πως κάθε πηγή πληροφόρησης δύναται να υπάγεται σε περισσότερες από μια κατηγορίες, για μια πιο εξειδικευμένη αναζήτηση. Οι θεματικές κατηγορίες δύνανται να αυξηθούν αν προκύψουν περισσότερες πληροφορίες για μια κατηγορία που δεν έχουμε καταγράψει μέχρις ώρας, π.χ. αν εμφανιστεί πληθώρα πληροφοριών για «υπερτασικούς».
Για να δείτε τις καταγραφές του παρατηρητηρίου υγείας αλλά και για περισσότερες οδηγίες, κάντε κλικ εδώ.
Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε δυναμικά σε καθημερινή βάση να βελτιωνόμαστε, παραμένοντας πάντα σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί σας για τις επισημάνσεις – προτάσεις – επώνυμες καταγγελίες  σας στο email mkie.paratiritirio@gmail.com

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)



Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 σδωκξσω ήεφσαφγνλβκ

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια