ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑ-ΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ.

Αθηνά Λυγνού: κ. Δήμαρχε πολλά από τα προβλήματα της πόλης μπορούν να
λυθούν με μικρό ή καθόλου κόστος αρκεί να υπάρχει Βούληση.



Ενόψει και των επερχόμενων εορτών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θέλουμε  να θέσουμε υπόψη σας ορισμένα χρονίζοντα και άλυτα προβλήματα καθημερινότητας και λειτουργικότητας της πόλης, που θεωρούμε ότι γνωρίζετε και για τα οποία θέλουμε να μας ενημερώσετε για  το τι μέτρα έχετε ήδη λάβει και τον τυχόν προγραμματισμό σας προκειμένου να τα αντιμετωπίσετε μέσα στο τρέχον χρονικό διάστημα.



Στο κέντρο της πόλης, ένα από τα μεγαλύτερα και πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα της χώρας, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Στην οδό Α. Μεταξά, μεγάλος αριθμός λαμπτήρων δεν λειτουργεί, έχουν καταστραφεί τα περισσότερα ξύλινα καθιστικά, η αποκατάσταση των φθορών των πέτρινων κυβόλιθων του οδοστρώματος γίνεται με ασφαλτικό ή άλλα υλικά, έχουν αφαιρεθεί τα περισσότερα μεταλλικά στοιχεία (κολωνάκια) που προστάτευαν τα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να σταθμεύουν αυθαίρετα, συνήθως κάθετα, πολλά οχήματα εμποδίζοντας την διέλευση των πεζών κ.α.
Η διέλευση των πεζών δυσκολεύεται ή αποτρέπεται και από πολλά άλλα εμπόδια σε όλο το κέντρο, από περίπτερα που καταλαμβάνουν υπέρμετρο της άδειάς τους χώρο, αυθαίρετες κατασκευές, τραπεζοκαθίσματα, διαφημιστικές πινακίδες και άλλες καταλήψεις. Ιδιαίτερα στις οδούς Ζησιμοπούλου, Γιαννιτσοπούλου και αλλού, υπάρχουν ολόκληρα καταστήματα πάνω στα πεζοδρόμια. Όσο για την Κεντρική Πλατεία Β. Κατράκη, με τις συχνές παραχωρήσεις της σε τρίτους (Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, αλληλοσυγκρουόμενα, περίπτερα κλπ) έχει υποστεί μεγάλες φθορές, ενώ οι σκληρές της επιφάνειες ούτε καν σκουπίζονται. Πρέπει να σταματήσει η παραχώρηση της πλατείας για τέτοιες χρήσεις και να λειτουργεί ως κέντρο συνάθροισης πνευματικής ζωής και πολιτισμού.
Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζουν και άλλοι εμπορικοί δρόμοι της πόλης, όπως η Γ. Γεννηματά, η Γούναρη, η Ε. Βενιζέλου, Σ. Βέμπο, Όλγας κλπ. Γενικότερα η εικόνα της πόλης είναι πολύ κακή. Αυθαίρετες καταλήψεις με διάφορα υλικά, αντικείμενα και κατασκευές, διαφημιστικές πινακίδες διαφόρων τύπων, στέγαστρα στάσεων λεωφορείων, κάδοι απορριμμάτων και σταθμευμένα αυτοκίνητα που διακόπτουν παντελώς την κίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια, δένδρα, ακανθώδη φυτά και κυρίως θάμνοι άναρχα φυτεμένα, που επίσης εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και σε ορισμένες περιπτώσεις, σε διασταυρώσεις οδών, εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών με αποτέλεσμα συχνά ατυχήματα. Σε χαμηλό επίπεδο είναι και οι διευκολύνσεις για τα ΑμεΑ, ενώ το έργο που έγινε στην περιοχή Καρβελά, με οδεύσεις τυφλών και ράμπες αναπήρων από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είναι εκτός προδιαγραφών και επικίνδυνο.
Το ζήτημα της καθαριότητας είναι διάχυτο παντού, με ένταση όπου υπάρχουν θάμνοι και χόρτα σε πεζοδρόμια και πλατείες, όπου βρίσκουν «καταφύγιο» πάσης φύσεως πλαστικά. Τα υπολείμματα σκουπιδιών κοντά στους κάδους ή σε σημεία αποκομιδής κλαδιών ή άλλων αντικειμένων, κάδοι που παραμένουν άπλυτοι επι πολύ, λειτουργούν ως εστίες μικροβίων και δημιουργούν αφόρητο περιβάλλον με τις οσμές τους, είναι σύνηθες φαινόμενο. Απαράδεκτη και επικίνδυνη είναι η κατάσταση και σε μεγάλα τμήματα πεζοδρομίων με σκαλοπάτια, μεγάλες επικλήσεις, ράμπες μεγάλης ανόδου ή καθόδου σε εσωτερικούς χώρους ακινήτων, κατεστραμμένες πλάκες, λακκούβες στα πεζοδρόμια ή το οδόστρωμα κλπ.
Το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, για το οποίο έχουμε καταθέσει προτάσεις στο παρελθόν, επιδεινώνεται από τον τρόπο τροφοδοσίας των καταστημάτων με τα οχήματα μεταφοράς των προϊόντων να κλείνουν συχνά όλο το ρεύμα κυκλοφορίας δημιουργώντας μποτιλιάρισμα. Νομίζουμε ότι επειγόντως πρέπει να μπει συγκεκριμένο ωράριο τροφοδοσίας σε κατάλληλες ώρες της ημέρας. Άμεσα επίσης πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των υπέρμετρων μονοδρομήσεων σε ήσυχες γειτονιές που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και τους αναγκάζουν να κάνουν γύρους στα τετράγωνα για να φτάσουν στο σπίτι τους.
Πολλά από τα παραπάνω κ. Δήμαρχε μπορούν να αντιμετωπιστούν με μικρό ή καθόλου κόστος, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να λυθούν χωρίς βούληση και αν δεν τεθούν στην ημερήσια διάταξη για λύση. Περιμένοντας την απάντησή σας, θυμίζουμε την ανάγκη σύντομα να στολιστούν με μέτρο οι κεντρικοί δρόμοι για τις γιορτές, ώστε να υπάρξει ένα πιο χαρούμενο περιβάλλον για όλους μας, που τόσο το έχουμε ανάγκη τις δύσκολες μέρες που ζούμε.
                                                                                                                             

Με εκτίμηση
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»



ΑΘΗΝΑ ΛΥΓΝΟΥ
Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια