ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΑΘΕΡΙΔΗ ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΑΥΡΑ ΠΑΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Με φόντο τη θάλασσα και τα βράχια της Πειραϊκής αλλά κι ένα μουσικό παλκοσένικο σε αέρινα καλοκαιρινά βράδια, το «Από έρωτα» του Θοδωρή Αθερίδη αφηγείται μια μοιραία ερωτική ιστορία που έχει αύρα παλιού ελληνικού σινεμά.
Θοδωρής Αθερίδης - Σμαράγδα Καρύδη και Παναγιώτα Βλαντή - Γιάννος Περλέγκας στην ταινία, «Από έρωτα» που θα βγει στις αίθουσες στις 4 Δεκεμβρίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΖΕΡΝΟΥ 


Η δεύτερη ταινία του θεατρικού κατά βάση ηθοποιού και σκηνοθέτη, επτά χρόνια μετά την κωμωδία «Μια μέλισσα τον Αύγουστο», αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου πρώτου θεατρικού έργου του και οδεύει για την πρεμιέρα της στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Δεκεμβρίου.

«Ο Πειραιάς έχει να κάνει με τη θεματική ''θάλασσα - ήλιος - μπουζούκι - λιμάνι - έρωτας'', όπως το ξέρουμε από τις ταινίες του Ντίνου Δημόπουλου, του Μιχάλη Κακογιάννη... Το μοτίβο μιας παλιάς ελληνικής ταινίας, αλλά στο σήμερα, το 2014. Είναι αυτό με το οποίο μεγαλώσαμε όλοι δηλαδή», εξηγεί ο Θοδωρής Αθερίδης για την επιλογή της τοποθεσίας. «Η ιδέα για τη μεταφορά του θεατρικού στον κινηματογράφο υπήρχε από τότε που γράφτηκε το έργο. Αλλά με πρόλαβε το θέατρο γιατί έγραψα κι άλλο θεατρικό και μετά επιλέξαμε με τον παραγωγό Πάνο Παπαχατζή να βγούμε με τη ''Μέλισσα'' στο σινεμά», προσθέτει.
Ανατροπές
Το «Από έρωτα» γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι μέσα σε μόλις δύο μήνες. Πρωταγωνιστής της ερωτικής ιστορίας είναι ο Πειραιώτης πυροσβέστης Αντώνης (Θ. Αθερίδης) που ετοιμάζεται να παντρευτεί με τη Μολδαβή νοσοκόμα φίλη του, την οποία στην ταινία υποδύεται η Παναγιώτα Βλαντή. Αναστατώνεται όμως από τις συχνές «επισκέψεις» της πρώην του, Αννας, την οποία ενσαρκώνει η Σμαράγδα Καρύδη. Σε αυτές τις επισκέψεις κρύβονται οι ανατροπές της ταινίας, με τη δράση να εκτυλίσσεται σε δύο χρόνους, στο παρελθόν και το παρόν.
Η σύλληψη της ιδέας ήταν απλή. «Προσπάθησα να μην έχω καμία σκοπιμότητα», σχολιάζει ο εμπνευστής της. «Να μην πουλήσω φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Να αφήσω την καρδιά μου να αφηγηθεί μια ιστορία που πρώτα θα συγκινεί εμένα. Είπα ότι αν καταφέρω να συγκινηθώ εγώ, θα συγκινηθεί και ο κόσμος. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μακριά από τον κόσμο. Η συναισθηματική μου νοημοσύνη είναι κοντά στον μέσο θεατή».
Το «Από έρωτα» περιέχει πολλά ελληνικά λαϊκά τραγούδια (τα «Δειλινά» που ακούγονται είναι ένας φόρος τιμής στον Ζαμπέτα), ενώ ο Θοδωρής Αθερίδης υπογράφει και τους στίχους του τραγουδιού του φιλμ, με τον Σταμάτη Κραουνάκη στη μουσική και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο τραγούδι.
Αντα Δαλιάκα

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια