ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΣΤΟ... ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ Ο ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στο "μικροσκόπιο" του ΔΝΤ θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο Πολ Τόμσεν, με αντικείμενο την εμπλοκή του και τον ρόλο του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο «Βήμα της Κυριακής», το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office- IEO) του Ταμείου ολοκλήρωσε την απολογιστική του έκθεση, στην οποία εστιάζει σε λάθη, παραλείψεις, αλλά και πολιτικούς συμβιβασμούς που ενδεχόμενα έγιναν από το 2010 έως σήμερα.


Έτσι, ο κ. Τόμσεν - ο οποίος έχει αναβαθμιστεί στην ιεραρχία και είναι πλέον διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ - θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του Γραφείου, ενώ για τις αποφάσεις του θα ερωτηθούν και στελέχη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου. Ενδεικτική των προθέσεων του ΙΕΟ είναι η σαφής διαφοροποίηση του από την έκθεση αξιολόγησης που είχε καταρτίσει το ΔΝΤ τον Μάιο του 2013, για την αξιολόγηση του πρώτου προγράμματος της Ελλάδας, η οποία ήταν μάλλον επιεικής για τα στελέχη του Ταμείου.
Η έρευνα αναμένεται να καταδείξει τις ευθύνες και του τέως γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, και του πρώην διευθυντή Ευρωπαϊκού Τομέα, Μάρεκ Μπέλκα, που σύμφωνα με τότε στελέχη του οργανισμού υπαναχώρησαν στις ευρωπαϊκές πιέσεις κατά τη συνομολόγηση του πρώτου ελληνικού προγράμματος.

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ

Κώστα Μητρόπουλου



Σας  προτείνουμε με ένα ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ

 ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ  

 ΠΗΓΗ JHD PHGH PHHG

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 PHGH

ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

 ΠΗΓΗ πηγη ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 phgh
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

 ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ πηγη
 phgh
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
 ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ 
 ΠΗΓΗ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

 πηγη

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια