ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑΣ

Η κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια εχθές, πραγματικά μας θύμισε τις παλιές καλές εποχές των προεκλογικών συγκεντρώσεων των πολιτικών κομμάτων. 


Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός
Τις εποχές που η αθωότητα των ψηφοφόρων ήταν μεγαλύτερη και αντιστοίχως μεγαλύτερος ήταν και ο ενθουσιασμός και ο παλμός του κόσμου στις συγκεντρώσεις.


Είναι δε γεγονός ότι σχεδόν ποτέ δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποια είδηση από τους προεκλογικούς λόγους, αφού λίγο πολύ κινούνται σε πολύ συγκεκριμένα πλαίσια, δίνοντάς μας σχεδόν τη δυνατότητα να μπορούμε έως και να προβλέψουμε τι πρόκειται να ακούσουμε.
Όμως εχθές το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας είπε κάτι που λίγοι έπιασαν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το μάτι στη Ντόρα Μπακογιάννη, από το βήμα της κεντρικής του ομιλίας κάνοντας κάτι που προσωπικά τουλάχιστον δε θυμάμαι να έχει ξαναγίνει σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση. Ο αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα εσωτερικά του κόμματός της προβλέποντας το ζήτημα αρχηγίας που θα προκύψει στη ΝΔ και μάλιστα έκανε και σύσταση για την επιλογή που θα κληθούν να κάνουν τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης μετά τις εκλογές.
Συγκεκριμένα είπε ότι είναι πιθανό πως την επαύριον των εκλογών θα προκύψει ζήτημα αρχηγίας στη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας παράλληλα παραίνεση προς το κόμμα, να κάνουν μια επιλογή που θα τους καταστήσει αξιοπρεπή αντιπολίτευση, γιατί «θα την έχουμε ανάγκη στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους».
Ναι καλά καταλάβατε! Ο Τσίπρας έκλεισε το μάτι στην Ντόρα Μπακογιάννη, απευθύνοντας σύσταση προς τους αντιπάλους του να την αναδείξουν για αρχηγό του κόμματος. Γιατί κατά τον Τσίπρα, η κ Μπακογιάννη είναι θα είναι η αρχηγός μιας αξιοπρεπούς αντιπολίτευσης; Μα πολύ απλά γιατί το αντίπαλο δέος Σαμαρά, όπως αυτό θα εκφραστεί πιθανά από υποψηφιότητα αρχηγίας του Μάκη Βορίδη (διάβαστε και αυτό) θα είναι η προϋπόθεση για μια νέα περίοδο εμφυλιοπολεμικού κλίματος μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δύναμης στη Βουλή, όπως ήταν και τα τελευταία χρόνια.
Ένα κλίμα που έχει σιχαθεί ο κόσμος αλλά που από ό,τι φαίνεται ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν. Είναι γεγονός ότι αφενός στο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα τελευταία χρόνια που προσπαθούν να αγκαλιάσουν τον κεντρώο χώρο, έχουν στρογγυλέψει πολύ τη ρητορική τους προσπαθώντας να είναι το κόμμα που θα αφήσει μια για πάντα πίσω του τις αγκυλώσεις του εμφυλίου. Αφετέρου, η Ντόρα Μπακογιάννη σε όλες τις στιγμές κριτικής της προς το ΣΥΡΙΖΑ δεν έφυγε ποτέ από το πλαίσιο που αφορά τη διαχείριση της κρίσης και δεν μπήκε στη λαϊκιστική ρητορική που ψαρεύει σε θολά νερά υπερσυντηρητικών ψηφοφόρων.
Για το ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει μεγάλη σημασία η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία. Ξέρουν ότι οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν με τους εταίρους θα είναι τεράστιες και το τελευταίο που θα ήθελαν θα ήταν να έχουν να παλέψουν και σε ένα εσωτερικό μέτωπο. Άσε δε που ακόμη και το ακραίο σενάριο ανάγκης διακυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει αποκλειστεί ακόμη πλήρως…
ΥΓ. Κάτι άλλο που επίσης λίγοι πρόσεξαν ήταν ότι όταν η κα Ντόρα Μπακογιάννη ρωτήθηκε στη συνέντευξή της στην προηγούμενη κυριακάτικηReal news αν θα πρέπει οι πολίτες να φοβούνται για τις καταθέσεις τους να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ο κ Σαμαράς είχε ξεκάθαρα σημειώσει σε προεκλογική του ομιλία, εκείνη απέφυγε τελείως να αναφερθεί σε αυτό, επικεντρώνοντας την απάντησή της στην επόμενη μέρα για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Τυχαίο; Δε νομίζω.

ΠΗΓΗ


Σας  προτείνουμε με ένα ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ



 ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ  


 πηγη JHD

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 PHGH

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 phgh
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

 ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ πηγη
 phgh πηγηphghf

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ 
 πηγη PHGH


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ


Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα από τα Νέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια