ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΕΣ»

«Τα επώδυνα μέτρα ήταν αναγκαία» δήλωσε στην Corriere della Sera

Συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου δημοσιεύει σήμερα, Παρασκευή, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει το «όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ παιδαριώδες» και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι επιλογές και η πολιτική που ασκήθηκε «άξιζαν τον κόπο», τονίζει ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς εάν το μνημόνιο «άξιζε τον κόπο», λέει: «Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Τότε, όπως και σήμερα, η εναλλακτική ήταν ο ανεύθυνος λαϊκισμός ή η αίσθηση κρατικής ευθύνης. Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. Υπήρχε στην ατμόσφαιρα η αίσθηση μιας άτακτης χρεοκοπίας της χώρας που θα είχε οδηγήσει στην καταστροφή. Η μοναδική σωτηρία ήταν ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο δάνειο από τους εταίρους μας. Σύμφωνα με την κυριαρχούσα αντίληψη της ΕΕ, οι όροι του δανείου, ήταν του νεοφιλελεύθερου τύπου: λιτότητα, ταχεία δημοσιονομική ευθυγράμμιση και μεταρρυθμίσεις».
«Θα θέλαμε σίγουρα να μειώσουμε σταδιακά το δημόσιο έλλειμμά μας σε 10 με 15 χρόνια, αντί σε τέσσερα. Αλλά κάποιος θα έπρεπε να ήταν διαθέσιμος να μας δώσει πάνω από 250 δισ. ευρώ, το 75% του ΑΕΠ μας. Το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι παιδαριώδες. Το Eurogroup, όπου συζητούνται όλα αυτά, είναι διαφορετικό από κάθε άλλον ευρωπαϊκό θεσμό. Δεν υπάρχει ισότητα, αλλά μόνον η δράση αντικρουόμενων οικονομικών και χρηματιστικών δυνάμεων» τονίζει, επίσης, ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις στο σύνολό τους, είναι χρήσιμες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για την οικονομική ανάπτυξη, μακροπρόθεσμα. «Είναι δύσκολο, όμως, να συντονιστούν οι μεταρρυθμίσεις με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» προσθέτει.
Υπενθυμίζει ότι το 80% των ελληνικών ομολόγων είναι τώρα σε κρατικά χέρια, και ότι η χώρα πληρώνει 40% λιγότερους τόκους.
«Ρυθμίσαμε το δημοσιονομικό ισοζύγιο. Τώρα χρειάζεται να ρίξουμε το βάρος στον παράγοντα ανάπτυξη. Είναι ένα κοινό πρόβλημα για όλες τις κυβερνήσεις της Νότιας Ευρώπης. Η Ιταλία ζητάει επενδύσεις για να ενεργοποιηθεί και πάλι η ανάπτυξης. Το ίδιο και η Γαλλία» προσθέτει ο κ. Βενιζέλος και συμπληρώνει: «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα άλλα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να γοητεύσει τους ψηφοφόρους, είναι ψέματα».
Στο άρθρο, με τίτλο «Έτσι η λιτότητα έσωσε την Ελλάδα», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι «όποιος λέει πως θα πάει στην Ευρώπη, θα χτυπήσει τη γροθιά του πάνω στο τραπέζι και θα εισακουστεί, είναι κακόπιστος».

«Από τη μια πλευρά, τα δικά μας αντιδημοφιλή, επώδυνα μέτρα ήταν αναγκαία. Από τη άλλη, έχουμε τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης. Πώς γίνεται να λες ότι θα πας στην Ευρώπη, θα χτυπήσεις στο χέρι στο τραπέζι και θα σε ακούσουν; Αυτό δεν είναι αφέλεια αλλά κακοπιστία. Ελπίζω ότι οι Έλληνες δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν πολύ ακριβά την ψήφο της Κυριακής» προσθέτει.


ΠΗΓΗ


Σας  προτείνουμε με ένα ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ



 ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ  


 πηγη JHD

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 PHGH

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 phgh
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

 ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ πηγη
 phgh πηγηphghf

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ 
 πηγη PHGH


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ


Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα από τα Νέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια