ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΙΑΣ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Ελάχιστες ώρες πριν από τις κάλπες η πολιτική σκηνή έχει αποκτήσει όλα τα χαρακτηριστικά του θεάματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς που επισκέφθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου το προεκλογικό περίπτερο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη στο Μαξίμου με αντικείμενο την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας στο οποίο τη χώρα θα εκπροσωπήσει τυπικά ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.



Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα υποχρεώνουν τους εταίρους να δώσουν στην Ελλάδα τον αναγκαίο χρόνο προσαρμογής, γεγονός που επιβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.


Ο Μισέλ Σαπέν δήλωσε ότι στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αξιολογήσουν το χρόνο που θα πρέπει να δοθεί στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί με ηρεμία το πρόγραμμα στήριξης με τους πιστωτές της.

Ενόψει της συνεδρίασης, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσημα να ενημερωθεί από τον κ. Χαρδούβελη, αλλά, η συνάντηση ματαιώθηκε- «όχι πάντως με δική μας ευθύνη», όπως είπε ο Α. Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη από το Ζάππειο.
Ο υπεύθυνος του Οικονομικού Προγράμματος Γιάννης Δραγασάκης δε στάθηκε δυνατόν να συναντηθεί με τον κ. Χαρδούβελη, από τον οποίον ήθελε, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου να πληροφορηθεί πως σκοπεύει να κινηθεί στο Eurogroup, αλλά και να συμφωνήσει μαζί του, έναν κοινό τόπο εθνικών θέσεων.

Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, το ραντεβού ματαιώθηκε με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού - κάποιοι προσθέτουν τον επιθετικό προσδιορισμό «άκομψη»- ο οποίος επιλέγει να κινείται μέχρι την ύστατη ώρα στην γραμμή της πόλωσης. 

Το ενδεχόμενο πάντως να παραταθεί το ελληνικό πρόγραμμα πέραν της 28ης Φεβρουαρίου ενισχύεται στα επίπεδα της βεβαιότητας, μετά και την ενημέρωση ανώτερου αξιωματούχου της Ε.Ε. σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Μπορώ να φανταστώ συνθήκες όπου θα ήταν δυνατό να κλείσουμε την 5η αξιολόγηση τον Φεβρουάριο. Αλλά θεωρώ πως αυτό το ενδεχόμενο έχει ελάχιστες πιθανότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, δυο ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

ΠΗΓΗ


Σας  προτείνουμε με ένα ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ



 ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ  


 πηγη JHD

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 PHGH

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 phgh
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

 ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ πηγη
 phgh πηγηphghf

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ 
 πηγη PHGH


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα από τα Νέα



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια