ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΟΥΤΕ ΖΙΓΔΗΣ»

ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ

«Βαριά ήττα για το ΠAΣOΚ και για εμένα προσωπικά» χαρακτήρισε, την Πέμπτη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος το εκλογικό αποτέλεσμα στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου. Τον Μάιο πιθανόν να διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος. «Βαδίζουμε σε συνέδριο απροκατάληπτο με όλα τα θέματα ανοιχτά. Συμπεριλαμβανομένου φυσικά του θέματος της ηγεσίας» είπε. Δεν είμαι ούτε Κουβέλης, ούτε Ζίγδης» είπε στη δευτερολογία του.


Παράλληλα, είπε ότι «οι λεβέντικες προεκλογικές μεγαλοστομίες επαναλαμβάνονται με κεκτημένη ταχύτητα αντιπολίτευσης και όχι υπεύθυνης κυβέρνησης».

Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι η περίοδος του μέλιτος και της εύκολης επικοινωνιακής διαχείρισης.

Χαρακτήρισε το κυβερνητικό σχήμα ως κυβέρνηση αξιακής και πολιτικής τερατογένεσης με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Υποστήριξε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες επαναλαμβάνονται και εντείνονται μετεκλογικά «με μια εντυπωσιακή άνεση και προθυμία αυτοεγκλωβισμού της νέας κυβέρνησης στα όσα λέει και τα οποία οφείλει πλέον να προσπαθήσει να κάνει χωρίς άλλοθι».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει πολιτικές πράξεις και για το λόγο αυτό «αποφύγαμε να σχολιάσουμε τα πρόσωπα που συγκροτούν την κυβέρνηση και ευρύτερα το μηχανισμό εξουσίας. Οι οιωνοί είναι ετερόκλητοι και αντιφατικοί».

«Η δική μας στάση θα είναι πάντα ουσιαστική, υπεύθυνη, ειλικρινής, εντεταγμένη στη εθνική στρατηγική που υπηρετούμε», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν θα συμπράξουμε σε κανένα παλαιοκομματικό παιχνίδι σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άλλο θεσμική συναίνεση, άλλο προσωπικός καιροσκοπισμός και άλλο άγαρμπος εισοδισμός σε άλλους πολιτικούς χώρους».

Τα κριτήρια που θέτει το ΠΑΣΟΚ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι συναίνεση, θεσμική διαφάνεια, προσωπική αξιοπρέπεια.
 
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μη βλέπει θετικά την πιθανή υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα τον Μάιο προσδιόρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Βαδίζουμε σε συνέδριο απροκατάληπτο με όλα τα θέματα ανοιχτά. Συμπεριλαμβανομένου φυσικά του θέματος της ηγεσίας».

Πρόσθεσε, δε λέγοντας ότι το συνέδριο θα είναι αυθεντικό, δημοκρατικό, αντιπροσωπευτικό, χωρίς κόλπα, μηχανισμούς και γελοία τεχνάσματα του παρελθόντος. «Χωρίς να κρύβονται κάποιοι μέσα στο παραβάν. Βαδίζουμε ενωτικά, αλλά όχι ατιμώρητα για αυτούς που έβλαψαν καίρια την παράταξη και τη χώρα», δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα εγγυηθεί προσωπικά όλες αυτές τις προϋποθέσεις».

Κατέληξε λέγοντας ότι το πραγματικό δίλημμα είναι αν η παράταξη θα προσανατολιστεί προς τη δυναμική του μέλλοντος ή προς τη ρουφήχτρα του παρελθόντος,προσθέτοντας ότι η δική του επιλογή μου είναι η πρώτη.

Απάντηση Κουβέλη
Από τη ΔΗΜΑΡ υπήρξε απάντηση στην αναφορά του κ. Βενιζέλου στον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη.

«Κατανοούμε απολύτως το μένος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς και του προέδρου της. Έχει, ως τόσο, δίκιο. Πράγματι ο αμετροεπής κ. Βενιζέλος δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει Φώτης Κουβέλης» σχολίασε η ΔΗΜΑΡ.
Newsroom ΔΟΛ


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ τε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα από τα Νέα 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια