ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δωρεάν εξέταση για σακχαρώδη διαβήτη


Πρόγραμμα για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη υλοποιεί ο Δήμος Γλυφάδας, με δωρεάν εξετάσεις για όλους τους πολίτες.



Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Οι μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από το σακχαρώδη διαβήτη συνδυάζονται με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, περιφερικής αρτηριοπάθειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, νεφροπάθειας κλπ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σε όλες τις ηλικίες, εκτιμάται ότι τουλάχιστον 1 στους 20 θανάτους αποδίδεται άμεσα ή έμμεσα στο σακχαρώδη διαβήτη, ενώ στις ηλικίες 35 έως 65 ετών η αναλογία είναι τουλάχιστον 1 στους 10 θανάτους. Στην Ελλάδα περίπου το 8% του πληθυσμού νοσεί από σακχαρώδη διαβήτη, πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζει στα αρχικά κυρίως στάδια. Αν και ο σακχαρώδης διαβήτης θεωρείται μάστιγα των ανεπτυγμένων χωρών, είναι ένα νόσημα που σχετίζεται άμεσα με τη φτώχεια και επηρεάζει δυσανάλογα τις χαμηλές κοινωνικοοικονομικά ομάδες και τις μειονότητες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κοινωνικό Ιατρείο Γλυφάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το ΚΕΠ Υγείας. Από τις 21 Σεπτεμβρίου ως και τις 30 Σεπτεμβρίου, ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ., Μυστρά 1, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 2109602054.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια