ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Το πρώτο βήμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη


Αν και δεν έχει εκφράσει επισήμως τις προθέσεις του, όλα δείχνουν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος | ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Την ώρα που ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, συγκλίνουν οι πληροφορίες ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, με αντιπάλους τούς Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σήμερα ο διευθυντής του γραφείου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζήτησε και παρέλαβε από την αρμόδια διεύθυνση του κόμματος τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου, κίνηση που για πολλούς θεωρείται ως  το πρώτο βήμα για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.
«Όλοι όσοι έχουν κάνει δηλώσεις για υποψηφιότητες είναι φίλοι μου, τους τιμώ και πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν από όποια θέση» τόνισε χθες ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός υποψηφίων, αριθμός θα υπάρχει όταν κατατεθούν υπογραφές».
Συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. επισημαίνουν ότι θα πάρει τις αποφάσεις του με γνώμονα τη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος. Γι' αυτό και αν θέσει υποψηφιότητα δεν θα ζητήσει υπογραφές από βουλευτές, ώστε την επόμενη μέρα να μην υπάρχουν ρωγμές στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Βολές κατά Τσίπρα με στόχο το εσωτερικό

Την ίδια ώρα, ανεβάζει τους τόνους έναντι του Αλέξη Τσίπρα, σε μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι στο εσωτερικό του κόμματος.
«Όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα, οφείλεις να είσαι άρτια προετοιμασμένος», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κλίντον.
Και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι έτσι πήγε και στις διαπραγματεύσεις που κράτησαν τόσες ώρες, ο κ. Τσίπρας, απροετοίμαστος».

Αιχμηρός για τον γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκο

Φάνηκε, παράλληλα, ενοχλημένος με τη στάση του γραμματέα της Ν.Δ., που είναι και πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, λέγοντας ότι «δεν διασφαλίζει ο κ. Παπαμιμίκος τις διαδικασίες, τις διασφαλίζουμε όλοι μαζί. Ο κ. Παπαμιμίκος είναι απλό μέλος της επιτροπής και προεδρεύει».
Όταν ρωτήθηκε αν είναι ενοχλημένος με τη στάση του γραμματέα, απάντησε ότι δεν τον ενοχλεί η στάση κανενός, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι «από εκεί και πέρα έχω την προσωπική μου άποψη για τις ικανότητες του καθενός».

Βούλτεψη: Λύση ενότητας ο Μεϊμαράκης

Υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τάχθηκε η Σοφία Βούλτεψη, η οποία με δήλωσή της υποστήριξε ότι αποτελεί λύση ενότητας. Στο κείμενο της δήλωσής της, η Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία, αλλά και ο πρόεδρος του κόμματος έκαναν υπερπροσπάθεια.
Απέδωσε στον δε πρόεδρο της Ν.Δ. «έναν άθλο. Συσπείρωσε τη Ν.Δ., συγκέντρωσε πάλι τον κόσμο, ξαναμίλησε στην παράταξη, πέτυχε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό και κράτησε τη Ν.Δ. σε ένα επίπεδο. Άλλα κόμματα ξεκίνησαν από το 44% και έφτασαν στο 4...» Μάλιστα, επιτέθηκε εναντίον όσων έχουν ήδη θέσει υποψηφιότητα για τις εσωκομματικές εκλογές λέγοντας «ορισμένες γίνονται για λόγους προσωπικής προβολής» και πως «έπρεπε όλοι να περιμένουν πρώτα να εκφράσει τις προθέσεις του».
«Λύση ενότητας ο Μεϊμαράκης», καταλήγει, «και την ενότητα πρέπει να τη διαφυλάξουμε και για την παράταξη, γιατί την έχει ανάγκη ο τόπος, δηλαδή να υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση, αξιόπιστη και ενωμένη».

Δεν είναι υποψήφιος ο Κώστας Μπακογιάννης

Με ανάρτηση στο facebook ο γιος της Ντόρας Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος: «Εχω υπογράψει ένα συμβόλαιο με τον λαό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Την υπογραφή μου σκοπεύω να την τιμήσω. Αλλωστε, όταν λέμε ότι είμαστε διαφορετικοί, πρέπει πρώτα απ’ όλα να το αποδεικνύουμε στην πράξη».

Εκτός κούρσας και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Κάνοντας λόγο για «πιέσεις» και «εκφυλισμό» της διαδικασίας εκλογής προέδρου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έθεσε εαυτόν εκτός διεκδίκησης της προεδρίας.
«Τις τελευταίες ημέρες για μία ακόμη φορά έγινα μάρτυς ασφυκτικών πιέσεων και μεροληπτικών σε βάρος μου συμπεριφορών. Η διαδικασία από διάφορα ποικιλώνυμα κέντρα εκλογής προέδρου εκφυλίστηκε, φτάνοντας στα όρια της γελοιότητας. Ο διχασμός παραμονεύει. Ανησυχώ. Θλίβομαι» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Ψωμιάδης.
Και προσθέτει: «Με αίσθημα, λοιπόν, ευθύνης αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος, αλλά και για την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας, αναθεωρώ το ενδιαφέρον μου για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και εύχομαι στον νέο πρόεδρο, τον οποίο θα στηρίξω να ενώσει και να οδηγήσει την παράταξη και την πατρίδα μπροστά».
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια