ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Έρχεται ο "Μεγάλος Αδερφός" στους συρμούς του Μετρό!


Κάμερες ασφαλείας αναμένεται να τοποθετηθούν μέχρι το τέλος του μήνα στα βαγόνια του Μετρό, καθώς η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έκανε τελικά δεκτά τα αλλεπάλληλα αιτήματα της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές συγκοινωνίες) και άναψε το «πράσινο φως» για την χρήση τους.

Σύμφωνα με ειδική μελέτη που εκπονήθηκε, οι κάμερες παρέχουν προστασία στον οδηγό του συρμού και στις περιπόλους ασφαλείας του Mετρό, δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και εξακρίβωσης τυχόν απειλών, λειτουργούν αποτρεπτικά σε παραβατικές ενέργειες, αλλά και ως μηχανισμός αυτοελέγχου για εγκληματική ή αντικοινωνική δραστηριότητα.
Ο χρόνος τήρησης των δεδομένων καταγραφής δεν θα ξεπερνά τις δύο ημέρες, ενώ πρόσβαση στο υλικό θα έχει μόνο το εξουσιοδοτημένο προσωπικό.
Σε πρώτη φάση, οι κάμερες θα αρχίσουν να λειτουργούν στους 17 συρμούς νέας γενιάς του Μετρό, οι οποίοι έχουν δρομολογηθεί στο δίκτυο και διαθέτουν εκ κατασκευής κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Σε δεύτερη φάση, θα τοποθετηθούν και στους παλαιότερους συρμούς καθώς επίσης και στα βαγόνια του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) και του τραμ, με την προϋπόθεση, βέβαια, οτι το κόστος δεν θα είναι απαγορευτικό.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη εδώ και έξι χρόνια τόσο στα αμαξοστάσια όσο και σε όλους τους χώρους των σταθμών του Μετρό (αποβάθρες, εκδοτήρια, κλπ) λειτουργούν 670 κάμερες.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια