ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

KLIOMED: ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ



"Αποκαλύψεις'' που αφορούν την γενκότερη κατάσταση της υγείας μπορεί να κάνει το πέλμα μέσω μιας ειδικής εξέτασης που ονομάζεται πελματογράφημα. Έτσι, συνηθισμένα προβλήματα που κάνουν όλο το σώμα να υποφέρει, όπως η πλατυποδία, η σκολίωση, η ισχιαλγία, μπορούν να βρουν τη λύση τους χάρη σε αυτή την ειδική εξέταση.

 Τι είναι όμως το πελματογράφημα:
Το πελματογράφημα είναι ένας ειδικός τάπητας (δυναμοδάπεδο) με αισθητήρες πίεσης, πάνω στον οποίο μπορούμε να στεκόμαστε και να βαδίζουμε και με αυτόν τον τρόπο να αναλύσουμε την στάση και την βάδιση μας.
Που χρησιμεύει:
Γίνεται, λοιπόν, μία κινητική ανάλυση βάδισης μέσω της οποίας μπορούμε να ανακαλύψουμε και να διαγνώσουμε ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις όχι μόνο των κάτω άκρων αλλά ολόκληρου του σκελετού μας. Για παράδειγμα ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις όπως η πλατυποδία, η κοιλοποδία (υψηλή καμάρα), ανισοκελία , βλαισοποδία, βλαισογωνία, ραιβοκοιλοποδία, υπερπρηνισμός, διαβητικό πόδι, νευρολογικές παθήσεις, ρευματοειδές πόδι, αθλητικές κακώσεις κτλ όχι μόνο μπορούν να προσδιορισθούν αλλά και να δοθεί διάγνωση ως προς την βαρύτητα, τον τύπο, την μορφή, το βαθμό και την κατανομή των πιέσεων και να σχεδιασθεί η θεραπεία τους. Βάση αυτής της καταγραφής (Πελματογράφημα), κατασκευάζονται τα κατάλληλα ορθοπεδικά πέλματα, με στόχο την άμεση ανακούφιση από τους πόνους και εν συνεχεία την αντιμετώπιση του προβλήματος.Το πελματογράφημα είναι μία διαγνωστική μέθοδος ανώδυνη, με επαναληψιμότητα, και χωρίς καμία ραδιενέργεια.

Είναι χρήσιμο επίσης να τονιστεί ότι η εξέταση αυτή είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς χρήση καμμίας ακτινοβολίας, η οποία μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί σε  παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΚΑΡΤΑ

 ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια