ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Κανείς άνεργος σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη, ο στόχος


Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με θέμα: «Ανεργία και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην καταπολέμησή της» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Απριλίου στον Αστέρα Βουλιαγμένης στα πλαίσια του «Blue Money Show».


Στην εκδήλωση, μια σειρά από διακεκριμένους ομιλητές ανέπτυξαν αναλυτικά το θέμα της ανεργίας, και αναφέρθηκαν σε σειρά δράσεων που έχει ήδη ξεκινήσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προκειμένου να την καταπολεμήσει.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης,Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ηθική υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να μην υπάρχει στην πόλη ούτε ένας άνεργος.
Κάλεσε όλους τους φορείς, αλλά και τους πολίτες του Δήμου να συνταχθούν στον αγώνα και τόνισε, ότι για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ανεργία, πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να υπάρχουν σοβαρές υποδομές εκπαίδευσης και κατάρτισης για τους ανέργους, και τέλος να δημιουργηθεί γέφυρα σύνδεσης των ανέργων της πόλης με τις τοπικές επιχειρήσεις.



Ο Δήμαρχος στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ενέργειες του Δήμου και στις τρεις κατευθύνσεις, ενώ παρουσίασε προσωπικά τους ομιλητές τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην εκδήλωση.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Dr. Χάρης Λαμπρόπουλος – Οικονομολόγος, Διδάκτωρ London School of Economics & Political Science, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών Ανθρώπινων Πόρων, Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος ΔΣ Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), ο οποίος παρουσίασε τη συνεργασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με το ΕΒΕΑ. Τίτλος της ομιλίας του ήταν: «Νεοφυής και καινοτόμος επιχειρηματικότητα, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων».
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Χάρης Κυριακίδης μίλησε για τις εκπαιδευτικές δομές που προγραμματίζει ο Δήμος στους κλάδους του τουρισμού και της ναυτιλίας, ενώ παρουσίασε και πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πληθυσμό της πόλης, όπως αυτά αναφέρονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου.
Ο Γιάννης Παλαμιδάς, σύμβουλος σε θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης Τεχνολογίας και Πληροφορικής, παρουσίασε μια πρώτη εικόνα της Διαδικτυακής Πύλης Εύρεσης Εργασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσω της οποία οι άνεργοι συνδημότες μας θα μπορούν να αναρτούν τα στοιχεία τους και τα βιογραφικά τους σημειώματα, προκειμένου να τους αναζητούν οι επιχειρήσεις που κάνουν προσλήψεις.
Σε ό,τι αφορά τις δράσεις του Δήμου, η παρουσίαση έκλεισε με την εκπρόσωπο της εταιρείας «Skywalker.gr», κα Γεωργία Κωνσταντίνου, η οποία ξεκινάει στρατηγική συνεργασία με το Δήμο. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, η εταιρεία θα κάνει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την προετοιμασία και υποστήριξη των ανέργων. Η «skywalker.gr» είναι έτοιμη να παρέχει στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τεχνογνωσία και υποστήριξη σε όλα τα θέματα που αφορούν την απασχόληση, ενώ παράλληλα θα αναλάβει το συντονισμό σε μια σειρά σχετικών δράσεων εντελώς αφιλοκερδώς.
Moneyshow_anergia_01
Τέλος, στην εκδήλωση μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας, κ. Νίκος Λεβετσοβίτης, εξήγησε την προσέγγιση των φορέων της αγοράς στο πρόβλημα, ενώ παράλληλα, με την παρουσία του, σηματοδότησε τη στήριξη τους στην προσπάθεια του Δήμου και τέλος, η σύμβουλος ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπεύτρια, κ. Μαρία Τσουκαλά, μίλησε για τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ανεργίας και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.
Τη διαδικασία συντόνισε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, κ.Αλφόνσος Βιτάλης, ο οποίος έδωσε και το λόγο στο κοινό για ερωτήσεις και παρεμβάσεις.
Ο Δήμαρχος, έκλεισε την εκδήλωση με τα συμπεράσματα απ’ όσα ακούστηκαν και εξήγησε ότι αυτή η διαδικασία είναι η αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια