ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΝΔ: Πόλεμος "Βορείων" και "Νοτίων" - Επίθεση Κ.Μητσοτάκη στα κέντρα του Καραμαλισμού

ΑΠΕΙΛΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ 



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την απόφαση διαγραφής του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη και την εξώθηση σε παραίτηση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, ξεκινάει έναν “πόλεμο” μεταξύ “Βορείων και Νοτίων”, και επιτίθεται στα κέντρα του Καραμανλισμού σε μία προσπάθεια να ελέγξει το κόμμα εν' όψει και του Συνεδρίου.


Το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για παραβίαση του καταστατικού της ΝΔ σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολλές, συγκεκριμένες και βαριές. Οι επικριτές του εντός του κόμματος του αποδίδουν μεθοδεύσεις και παιχνίδια που υπονομεύουν την ενότητα της παράταξης σε μία προσπάθεια να πάρει τον έλεγχο από τους Καραμανλικούς και να βγει ενισχυμένος από το Συνέδριο.
Σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε χθες στην καρατόμηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Β. Γεωργιάδη, μετά το “ναυάγιο” του Συνεδρίου της “γαλάζιας” Νεολαίας στη Θεσσαλονίκη. Είναι πρωτοφανές να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Να διαγράφεται από το κόμμα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Ο κ. Μητσοτάκης το έκανε ωστόσο και με τον τρόπο αυτό απέκλεισε τους 400 αντιπροσώπους από τη νεολαία. Και μπορεί αυτός να ήταν ο στόχος του.
Για όσους γνωρίζουν τα περί της ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ ελέγχεται από τους Καραμανλικούς και ο Κ. Μητσοτάκης θέλησε από την πρώτη στιγμή να διαλύσει τη Νεολαία και να την φτιάξει στα δικά του μέτρα και με τους δικούς του ανθρώπους. Με την εκλογή του στην Προεδρία στόχευσε τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη και προκάλεσε εκλογές με συνέπεια να αναλάβει τα ηνία της νεολαίας ως μοναδικός υποψήφιος ο Βασίλης Γεωργιάδης.
Και τότε οι καταγγελίες για παραβίαση του καταστατικού ήταν πολλές και μεγάλες αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε την κατάσταση να εξελιχθεί, με τα γνωστά αποτελέσματα του περασμένου Σαββατοκύριακου, γιατί και ο κ. Γεωργιάδης δεν ήταν του περιβάλλοντος του. Ο κ. Μητσοτάκης που εμφανίζεται τώρα να θέλει να τα αλλάξει όλα φέρει ευθύνες για το φιάσκο στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
Πέραν όμως της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί εκκαθαρίσεις και στη βάση του κόμματος προκειμένου να απαλλαγεί (όσο μπορεί) από τους Καραμανλικούς. Η δε αποπομπή του Ανδρέα Παπαμιμίκου τον φέρνει αντιμέτωπο με παράγοντες της Βόρειας Ελλάδας, όπως είναι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.
Ο κ. Σαββίδης μάλιστα είναι ένας από τους μεγάλους επιχειρηματίες (όπως και ο Βαγγέλης Μαρινάκης) που στήριξαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών της ΝΔ τον Κυριάκο Μητσοτάκη (αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί ο κ. Τζιτζικώστας). Το γεγονός ότι χρέωσε στον Α. Παπαμιμίκο το φιάσκο του Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ και τον κάλεσε να παραιτηθεί (γιατί αυτό έγινε) φέρνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντιμέτωπο με τον Ιβάν Σαββίδη, η επιρροή του οποίου στη Βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανοίγει πολλά μέτωπα ταυτόχρονα και δημιουργεί γκρίνιες και κόντρες τις οποίες δύσκολα θα μπορέσει, όπως εκτιμάται, να τις διαχειριστεί στη συνέχεια και σε συνδυασμό με τα ανοίγματα του προς το κέντρο. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εμβολίσει το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ και να πάρει από εκεί όσους περισσότερους ψήφους μπορεί αλλά ταυτόχρονα αφήνει ακάλυπτη τη δεξιά πτέρυγα και προκαλεί αντιδράσεις στους Καραμανλικούς.
Το γεγονός αυτό μπορεί να απειλήσει (και μάλιστα σύντομα) την ενότητα της ΝΔ και να οδηγήσει σε διάσπαση το κόμμα, σε μία περίοδο που το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό και μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνουν εκλογές. Και αν γίνουν εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις χάσει τότε τα προβλήματα γι' αυτόν και τη ΝΔ θα είναι πολύ μεγαλύτερα.  
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια