ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Συναυλία του Γιώργου Νταλάρα για τη Μικρά Ασία στη Βούλα

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να κορυφωθεί ένα αφιέρωμα στη Μικρά Ασία, από τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα.


Ο λόγος για το 2ο Μικρασιατικό Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στη Βούλα, μια από τις πόλεις της Ελλάδας που δέχτηκαν το προσφυγικό κύμα του 1922.
Ο Γιώργος Ναταλάρας, μαζί με την Ασπασία Στρατηγού θα εμφανιστούν στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στη Βούλα το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016. Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχει ακόμα ο Γρηγόρης Βαλτινός ως αφηγητής ενός αφιερώματος στη μικρασιατική καταστροφή και ο σκηνοθέτης Μενέλαος Ντάφλος.
Το πρόγραμμα, που επιμελείται η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα πολιτισμού, Μαρία Μπραϊμνιώτη, θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.



Σε μια συνέντευξή του στον Θανάση Γιώγλου τον Απρίλιο του 2013 δήλωσε ο Γιώργος Νταλάρας για τον Πυθαγόρα, τον στιχουργό του δίσκου Μικρά Ασία:
«Πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός, εμπεδώνεται ότι η καταγωγή των ανθρώπων επηρεάζει πολύ το δικό τους γίγνεσθαι. Μην ξεχνάς ότι ο Πυθαγόρας ήταν ένας άνθρωπος Μικρασιάτης ο οποίος είχε ζήσει και τα γεγονότα της Πόλης το 1955 και γι’ αυτό μπορούσε και μίλαγε γι’ αυτά κι έγραψε αυτό το τραγούδι, που για μένα είναι ορόσημο.
«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ όμως οι δυο μας αχ και βαχ». Αυτό είναι για μένα ένα από τα πιο ταξικά, πολιτικά, διεθνιστικά τραγούδια, γραμμένο με πολύ λαϊκό τρόπο αλλά πολύ καθοριστικό. Δεν πετάς τίποτα! Πώς λέμε ορόσημο το λαϊκό τραγούδι «Η ζωή μου όλη είναι ένα τσιγάρο που δεν το γουστάρω κι όμως το φουμάρω», δεν πετάς τίποτα! Έτσι και με αυτό! Εδώ δένει –κατά μία έννοια– και το «προλετάριοι όλου του κόσμου, ενωθείτε» με πέντε λαϊκές κουβέντες«.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





 ΠΗΓΗ πηγη






Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια