ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η Βουλή ξεκινάει στις 30/8 με νομοσχέδιο για την εκπαίδευση


Την επαναφορά της εποπτείας του κράτους στη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα κληθούν να ψηφίσουν οι –άρτι αφιχθέντες από τις διακοπές τους– βουλευτές, αφού με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη ρύθμιση, σηκώνει αυλαία η Ολομέλεια στις 30 Αυγούστου.


Η επεξεργασία του νομοθετήματος ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, λίγο πριν από την αναστολή των εργασιών της λόγω καλοκαιριού. Η συζήτησή του στην Ολομέλεια προγραμματίστηκε σε δύο συνεδριάσεις, το απόγευμα της Τρίτης 30 και το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία.
Σε δημοσίευμα τηςΕφημερίδας των Συντακτώνγια το θέμα επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Παιδείας είχε δεσμευτεί  κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή, ο στόχος του υπουργείου ήταν να ψηφιστεί εγκαίρως από τη Βουλή, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (12 Σεπτεμβρίου) να αποτελεί νόμο του κράτους.
Υπενθυμίζεται πως στο νομοσχέδιο, που αφορά τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και ρυθμίζει σειρά άλλων ζητημάτων, είχαν αντιδράσει έντονα οι εκπρόσωποι κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πως «μετά τη δημόσια εκπαίδευση ισοπεδώνει τώρα και την ιδιωτική».
Στον αντίποδα, ο Ν. Φίλης εξηγώντας πως το ισχύον καθεστώς (νομοθετήθηκε επί υπουργίας Κ. Αρβανιτόπουλου) στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων δεν μπορεί να προχωρήσει, είχε εμφανιστεί κατηγορηματικός για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να «βάλει τάξη» στο τοπίο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Διορθώνοντας τα «κακώς κείμενα» που, κατά τον υπουργό Παιδείας, αφορούν κυρίως το υφιστάμενο εργασιακό καθεστώς και το πλαίσιο που ορίζει συμβάσεις, προσλήψεις και απολύσεις.
Σημειώνεται πάντως πως κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην Επιτροπή ο Ν. Φίλης είχε εμφανιστεί δεκτικός στις προτάσεις τόσο των φορέων όσο και των κομμάτων, όπως π.χ. της Ν.Δ. για την επαναφορά του νόμου Ράλλη (απαγόρευε τις απολύσεις των εκπαιδευτικών τα πρώτα έξι χρόνια της υπηρεσίας τους) ή των αντίστοιχων διατάξεων που νομοθετήθηκαν επί υπουργίας Αννας Διαμαντοπούλου (υποστηρίχτηκαν από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι).
Προαναγγέλλοντας εν πολλοίς το ενδεχόμενο τροποποιήσεων, βάσει των προτάσεων που θα διατυπωθούν στην Ολομέλεια, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε τη συναίνεση των κομμάτων στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παραπέμποντας την ευρύτερη προβληματική και κατά συνέπεια την αντιπαράθεση στην προ ημερησίας συζήτηση που προγραμματίζει η κυβέρνηση το φθινόπωρο στη Βουλή.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια