ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ανοίγει ο δρόμος για τέλος του ΕΝΦΙΑ σε Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Βάρκιζα

Ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να κριθεί παρανομος ο ΕΝΦΙΑ και σε Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Βάρκιζα, Εκάλη και Μύκονο, μετά την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία το χαρατσι είναι μη νόμιμο για Φιλοθέη, Ψυχικό, Βουτσά και Δελφούς. 






Οι αντικειμενικές τιμές ζώνης φτάνουν ή ξεπερνούν και τις 4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, επειδή το υπουργείο Οικονομικών τον Μάιο του 2015 επέλεξε να τις αφήσει αμείωτες, με πολιτικά κριτήρια και παραβλέποντας την κρίση στην κτηματαγορά. 
Με αποφάσεις-σεισμό, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε χθες παράνομη την πρόσφατη υπουργική απόφαση, ακυρώνοντάς την ως προς τον υπολογισμό των αντικειμενικών αξιών σε κάποιες πρώτες ζώνες (αρχικά στην Αττική, σε Ψυχικό, Φιλοθέη, Ν. Βουτζά και στη Φθιώτιδα στον Δήμο Δελφών), ενώ θα ακολουθήσουν και σε πολλές άλλες, με βάση τις εκκρεμείς προσφυγές χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων και με δεδομένο ότι κρίνεται προβληματικό και παράνομο το σύστημα της οριζόντιας μεταβολής του ύψους των αντικειμενικών αξιών (ήδη συζητήθηκαν προσφυγές για διάφορες περιοχές, όπως Κυψέλη, Βουλιαγμένη, κέντρο Αθήνας, Θεσσαλονίκη, νησιά κλπ.).
Ωστόσο, το ΣτΕ «μπλοκάρει» τη δυνατότητα των ιδιοκτητών να πάρουν πίσω όσα αδίκως και αχρεωστήτως καταβάλλουν και φέτος στο κράτος, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης των δημοσιονομικών του (προσδοκά έσοδα 2,65 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ του 2016), επικαλούμενο λόγους επιτακτικού και έντονου δημόσιου συμφέροντος, με βάση τις σημερινές συνθήκες για να μη διαταρχθούν τα φορολογικά έσοδα της χρονιάς.
Ετσι το Β΄ φορολογικό τμήμα ΣτΕ βάζει «φρένο» στην αναδρομικότητα των πρώτων σχετικών ακυρώσεων και την προσδιορίζει από τις 8-6-2016 (όταν δηλαδή συζητήθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης, γεγονός που εμποδίζει την επιστροφή δόσεων ή τη διακοπή καταβολής τους), αποφεύγοντας να ακυρώσει από τις 21-5-15, όπως κανονικά θα έπρεπε, με βάση την απόφαση 4446/15 της Ολομέλειας ΣτΕ, που έδωσε εντολή να αλλάξουν αμέσως οι αντικειμενικές αξίες, με μείωση τιμών, αφού οι σχετικές εκθέσεις μιλούν για πτώση 45% στα χρόνια της κρίσης.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια