ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Συνάντηση των ενώσεων Δημοσιογράφων με τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κο Δ. Παπαδημητρίου

Εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξε ο Υπουργός Οικονομίας, κος Παπαδημητρίου στους εκπροσώπους των Ενώσεων Τύπου,  στη συνάντηση της 22ης Μαρτίου, με αντικείμενο συζήτησης τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν τον κλάδο. Αναλυτικότερα συζητήθηκαν  οι πρόχειροι διαγωνισμοί για έργα και προμήθειες κάτω των 60000,00€, τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά, βάσει του Ν. 4412/2016 για την ανάθεση και πληρωμή των δημοσιευμάτων, η επαναφορά της δημοσίευσης των ισολογισμών  και άλλα αναπτυξιακά θέματα.






Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ΣΗΠΕ εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο, κο Β. Αθανασίου, η ΕΙΕΤ εκπροσωπούμενη από τον Αντιπρόεδρο, κο Στ. Μάτση, η ΕΙΤΗΕΕΑ εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Α. Κατωπόδη και η ΕΔΙΠΤ εκπροσωπούμενη από την Γενική Γραμματέα κα Π. Καλύβα. Επίσης, παρέστησαν και οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ο Υπουργός, κος Παπαδημητρίου άκουσε με μεγάλη προσοχή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Αμέσως μετά τη συνάντηση και αφού συζητήθηκε στο υπουργείο η  ανάγκη εύρεσης κάποιας λύσης, έγινε αποδεκτή η πρόταση των Ενώσεων για τη διαμόρφωση σχετικής τροπολογίας. Πιο συγκεκριμένα,  αποφασίστηκε να περιληφθεί τροπολογία που να διασφαλίζει την υποχρεωτική δημοσίευση των πρόχειρων διαγωνισμών για έργα και προμήθειες κάτω των 60.000,00€, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομίας στη Βουλή.
Όσον αφορά στην προβληματική εφαρμογή του Ν. 4412/2016 για τα δικαιολογητικά, ενώ υφίστανται οι δεσμεύσεις του Ν. 3548/2007, ο υπουργός θεώρησε ήσσονος σημασίας τη γνωμοδότηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Οι νομικές υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν έρθει σε επαφή με την Ανεξάρτητη Αρχή προκειμένου να διευκρινιστεί και να επιβεβαιωθεί το σκεπτικό της επικράτησης των διατάξεων του  Ν. 3548/2007  για τον  έλεγχο του περιφερειακού-τοπικού  Τύπου. Απάντηση θα δοθεί άμεσα, εντός της εβδομάδος.
Επιπλέον, οι Ενώσεις Τύπου κατέθεσαν επισήμως τις προτάσεις τους  στην πολιτική ηγεσία για την επαναφορά της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στον περιφερειακό-τοπικό Τύπο (έστω και για μια δημοσίευση ανά Νομό) αλλά και για τη θέσπιση ειδικών επενδυτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων  για τις επιχειρήσεις του κλάδου, με χρησιμοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ-ΣΕΣ.
Αναφορικά με το αναπτυξιακό πλάνο της Κυβέρνησης για τα ΜΜΕ και τον Τύπο, προτεραιότητα της αποτελεί η ενίσχυση της ψηφιακής σύγκλισης και η αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, επομένως προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα που αφορούν  στα ΜΜΕ της χώρας.

Η συνάντηση επισφραγίστηκε με την ειλικρινή επιθυμία από την πλευρά του Υπουργού για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων, όσων άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Για τις Ενώσεις Περιφερειακού, Τοπικού και Κλαδικού Τύπου

  Σ.Η.Π.Ε.             Ε.Ι.Ε.Τ.         Ε.Ι.Τ.Η.Ε.Ε.Α.     Ε.Δ.Ι.Π.Τ.
Ο Πρόεδρος       Ο Πρόεδρος      Ο Πρόεδρος      Ο Πρόεδρος
Β. Αθανασίου    Α. Μουντάκης   Α. Κατωπόδης    Μ. Σαββάκης
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ




ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ



ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια