ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά»

Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά»

O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄Αθήνας Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

· Όσοι πιστεύουν ότι είναι απαραίτητη μια γρήγορη συμφωνία για τη χώρα, προφανώς εκτιμούν ότι η έλευση των θεσμών είναι ένα βήμα.
· Η χθεσινή παρουσία του κ. Τσακαλώτου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η τοποθέτησή του και το γενικό κλίμα δεν μας έχουν κάνει αισιόδοξους για κάτι γρήγορο σε χρόνο και επωφελές για την χώρα και την κοινωνία.
· Υπάρχουν πράγματα που ακούγονται και που δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου είναι από αυτά. Από την άλλη, από ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση κατάφερε να μας έρθουν κι όλα αυτά. Και φοβάμαι μην μας πέσουν κι άλλα στο κεφάλι.
· Η πραγματικότητα έχει δείξει ότι κάθε φορά που διαπραγματεύεται αυτή η κυβέρνηση, βρίσκουμε μεγαλύτερο μπελά.
· Εδώ που βρισκόμαστε, είναι προφανές ότι κέρδος αποκλείεται να έχουμε.
· Η κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιάσει ότι πρόκειται για έναν θρίαμβο, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, το τέρμα της λιτότητας, κλπ. Εγώ είδα τον Υπουργό Οικονομικών χθες στη Βουλή να μην λέει τίποτα από όλα αυτά, αλλά να αδειάζει το σύνολο της κυβέρνησης και να λέει μόνο ότι αυτοί δεν φταίνε για την καθυστέρηση. Δεν διέγνωσα και δεν ακούστηκε ούτε κατ’ ελάχιστον θριαμβευτικός τόνος από τον Υπουργό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση –“ψυχολογική” τουλάχιστον, η οποία θα γίνει και πολιτική- ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Αυτά δεν γίνονται έτσι.
· Δεν θυμάμαι επί των ημερών μας άλλα να έλεγε το Μέγαρο Μαξίμου και οποιοσδήποτε άλλος διαπραγματευόταν. Συνήθως λέγαμε το ίδιο πράγμα.
· Αντί να λένε ανοησίες ότι μπορούν να σκίσουν Μνημόνια, να πεταχτούν οι ξένοι έξω, να μας δίνουν λεφτά και να μας παρακαλάνε να τα πάρουμε, θα ήταν πολύ πιο εύκολο, σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο, να πειστούν η ελληνική κοινωνία και οι ξένοι και να έχουμε καταλήξει σε μια γρηγορότερη και καλύτερη συμφωνία. Αυτά τα πράγματα δεν έγιναν, έγιναν ανάποδα. Και η ελληνική κοινωνία πληρώνει τώρα ένα βαρύ τίμημα.
· Να τελειώσει αυτό κάποια στιγμή. Διότι πλέον γίνεται το μαρτύριο της σταγόνας.
· Όσο διαπραγματεύεται αυτή η κυβέρνηση, τόσο τον μπελά μας βρίσκουμε.
· Ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών είχε πει πως παράταση μετά τον περασμένο Δεκέμβρη θα ήταν καταστροφή. Βρισκόμαστε, λοιπόν, ήδη στο στάδιο της καταστροφής.
· Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε δυσβάσταχτα μέτρα διότι θεωρούμε ότι αυτά τα μέτρα έγιναν απαραίτητα για έναν και μόνο λόγο: Διότι αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με απεριόριστη ανοησία.
· Αν δεν υπήρχαν οι ανοησίες του κ. Βαρουφάκη, το κλείσιμο των τραπεζών, οι «αυταπάτες» του κ. Τσίπρα, οι λεονταρισμοί του κ. Καμμένου, δεν θα βρισκόμασταν σε αυτά τα χάλια που βρισκόμαστε σήμερα, που παλεύουμε να βρεθούμε πάλι εκεί που ήμασταν το ’14.
· Θετικά μέτρα από αυτήν την κυβέρνηση δεν έχουμε δει και πολλά. Συνήθως ένα μικρό καλό συνοδεύεται ακριβώς από πίσω του από ένα πολύ μεγάλο κακό.
· Τη ΝΔ μπορεί κανείς να την κατηγορήσει για πολλά πράγματα. Έχει κάνει λάθη. Αλλά το τι πρεσβεύει για γενικά θέματα που αφορούν τη χώρα, είναι απολύτως σαφές.
· Ούτε να επιβάλλουμε εκλογές μπορούμε ούτε κάτι παραπάνω να κάνουμε σε αυτό, εκτός από το να καταθέσουμε πρόταση μομφής ως δείγμα πλήρους αντίρρησης όταν χρειαστεί. Αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από την κυβέρνηση. Αυτή έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, αυτή στην πραγματικότητα έχει την πρωτοβουλία προσφυγής στις κάλπες πριν από τη λήξη της συνταγματικής περιόδου.



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ




ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ



ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια