Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης και η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας διοργανώνουν αφιέρωμα στην επτανησιακή γαστρονομία στις 12 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Λεωφ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη) με θέμα «Η Επτανησιακή κουζίνα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα» - Γαστρονομική & Πολιτιστική Περιήγηση.
Η εκδήλωση αποτελεί πρόταση του Δ/ντή Επτανησιακής Γαστρονομίας της Ε.Ε.Ε. και βραβευμένου chef κου Κων/νου Μουζάκη. Την ξενάγηση στην επτανησιακή κουζίνα για το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης έχουν αναλάβει η executive chef & Παγκόσμιος κριτής γαστρονομίας wacs κα Ευανθία Βοναζούντα, ο πρώην Πρόεδρος ΕΦΕΤ & επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ κος Νικόλαος Κατσαρός, η συγγραφέας, λαογράφος και ερευνήτρια κα Έφη Γρηγοριάδου, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας κος Αναστάσιος Μπαλανίκας και η επιχειρηματίας προώθησης παραδοσιακών προϊόντων κα Όλγα Μανολίτση.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η μαντολινάτα και η χορωδία της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά καθώς και τα χορευτικά σύνολα του Ελληνικού Συλλόγου διάσωσης και διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «ΗΓΕΧΟΡΟΣ».
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης θα λειτουργήσουν διαφημιστικά περίπτερα με γεύσεις από τα Επτάνησα (Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Παξούς, Κύθηρα) στα οποία θα δίνεται η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να δοκιμάσουν γεύσεις από τα Επτάνησα, ενώ θα προβάλλονται παράλληλα και οι παραδοσιακές ενδυμασίες της κάθε περιοχής ταξιδεύοντας τους επισκέπτες στα γαλάζια νερά του Ιονίου και την λαογραφική παράδοση των νησιών του.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας....... κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ
0 Σχόλια