ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

AΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ


της Ανδρονίκης Ατζέμογλου


Παλλάς.Tango on fire . Φλόγες του πάθους. Χρώμα κυρίαρχο, το κόκκινο. Αίσθηση βελούδου. Χαμηλός φωτισμός. Εκρηκτική ατμόσφαιρα. Αυλαία .Τα δυο μεγάλα αστέρια του ταγκό German Cornejo και Gisela Galeassi , μεταλλιούχοι και παγκόσμιοι πρωταθλητές, σφύζοντας από ζωντάνια, νιάτα, ομορφιά, μέσα στα εντυπωσιακά τους κουστούμια χορού στροβολίζονται, φτέρα στον άνεμο.

Πλαισιωμένοι από ένα υπέροχο καστ χορευτών, με φορέματα άλλης εποχής, οι χορεύτριες, οι χορευτές με καπέλα και μαύρα κουστούμια που θυμίζουν εποχές του 20 , καβαλιέροι με χορευτικές φιγούρες εντυπωσιακές, πετούν τις ντάμες τους στον αέρα καταφέρνοντας να τις κρατήσουν σε απόσταση αναπνοής λίγο πριν αγγίξουν το πάτωμα.





Στα διαλείμματα τους, τραγούδια νοσταλγικά αργεντίνικα σε εκτέλεση από τον τραγουδιστή Jesus Hidalgo. Έπειτα, πάλι όλα τα φώτα στραμμένα στον πιανίστα αφημένος σε σόλο, στις γυμνές νότες του πιάνου του, αγκαλιασμένος από μαύρο φόντο.

Σε όλη την διάρκεια της βραδιάς μελωδίες των διαχρονικών Piazzolla, Pugliese, Gardel , από την μπάντα Quarteto Fuego.Μια μαγική βραδιά, γεμάτη εκρητικό ταμπεραμέντο, πάθος .Το Αργεντίνικο Ταγκό στην δόξα του. Όλα αυτά μέσα από το έμφυτο ταλέντο των χορευτών, την μαγευτική τεχνική τους, αλλά και την ισορροπία του σώματος, εκφράζοντας την ψυχή τους.

Κοίταξα τα πόδια μου και μου έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρη η σημασία που παίζουν στην ζωή μας. Λίγους μήνες , παθούσα από το πόδι. Στο θεωρείο που καθόμουν ειρωνεία της τύχης , δυο ακόμη άτομα που προσφάτως είχαν περάσει από παρόμοιο σκόπελο. Αφουγκράζομαι τα θέλω τους. Κοιτάζω τις μύτες των ποδιών μου. Και εάν μη δεξιοτέχνης σε χορευτικές φιγούρες, λάτρης όμως του χορού και των χορευτών θα ήθελα να χορέψω εκείνη ακριβώς την στιγμή με την ψυχή μου.

Η λέξη πόδι, μονάδα μέτρησης μήκους βάθους βυθίσματος πλοίου. Πόδι, πόδια, ένα μέρος του ανθρώπινου σώματος που το κάνει να λειτουργεί ως ολότητα. Μας στηρίζουν καθημερινά στις ακούραστες διαδρομές μας. Σύμφωνα με τον Vladimir Bekterev οι δυσλειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα παρουσιάζονται από τις λάθος εντολές του εγκεφάλου, εάν τις αναχαιτίσουμε επαναφέρουμε το σώμα μας στην ισορροπία. Τα πέλματα του ποδιού λοιπόν, πηγές στις οποίες αντιμετωπίζονται αντανακλαστικά σημεία. Με πιέσεις στα κατάλληλα σημεία θεραπεύομε πολλές παθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού.

Εάν η ισορροπία στην ζωή του ανθρώπου επιβάλλεται για μια ζωή συνειδητή και ευτυχισμένη, η ισορροπία του σώματος στηρίζεται και στα δυο πόδια μας για να το κινεί και να το κρατά σε δράση. Και όσο τα θεωρούμε δεδομένα αυτά, όπως και πολλά άλλα πράγματα στην ζωή μας, δεν καταλαβαίνουμε το πόσο θα πρέπει να νιώθουμε ευγνώμονες για όλα αυτά που μας χαρίστηκαν από τον Θεό σε αφθονία και αρκετές φορές τ ΄αγνοούμε. Οι περισσότεροι ζούμε για τα επιφανειακά και όχι για τα ουσιώδη.

Μέσα από αυτή μου την «περιπέτεια» ζύγιασα και τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Από τις διαδρομές μου στην καθημερινότητα όπως δουλειές με την χρήση μετρό ακόμη και μια απλή βόλτα στον δρόμο. Άνθρωποι, που έβλεπαν την ανθρώπινη αδυναμία, αλλά ήταν αναίσθητοι. Σε κάποια περίπτωση αισθάνθηκα αποτυχημένος μαραθωνοδρόμος ,όταν ενώ προηγούμουν λίγα μέτρα περισσότερο, άτομο με παρέκαμψε ασύστολα και ανέβηκε από την πλαινή σκάλα για να φτάσει γρηγορότερα στο ταμείο και αυτό επειδή την χρονική εκείνη στιγμή δεν ήμουν σε θέση να τρέξω. Άλλες φορές σπρώξιμο στο μετρό, πασχίζοντας να ισορροπήσω. Μερικές, επίμονα κοιτάγματα, αποκρυπτογραφώντας την «διαφορετικότητά» . Υπήρχαν και αυτές οι λίγες περιπτώσεις που ευαισθητοποιημένοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, να στηρίξουν.

Μέσα από την διαφορετικότητα, ο καθένας μας δίνει το δικό του στίγμα. Τόσο με τον τρόπο σκέψεων του απόψεων, γραφής, ιδεών, έκφρασης ταλέντων, σωματική διαφοροποίηση. Τα καλύτερα πράγματα και οι καλύτεροι άνθρωποι βγαίνουν μέσα από τη διαφορετικότητα. Είμαι εναντίον της ομογενοποίησης της κοινωνίας, επειδή θέλω την κρέμα να ξεχωρίζει.Robert Frost ποιητής.

Eίναι αυτονόητο ,όποιος προσπαθεί να βγει απ’ το μεγάλο κοπάδι που λέγεται «κοινωνία», προκαλεί τη δυσαρέσκεια του κοπαδιού. Πετράρχης

Ας είμαστε ευαίσθητοι και ανοιχτοί με τους συνανθρώπους μας, με κάθε είδους «διαφορετικότητα» και ας αναρωτηθούμε πόσο διαφορετική και βελτιωμένη θα ήταν η ζωή όλων μας, εάν υπήρχε η απλή αυτή αντίληψη .Γιατί στην περίπτωση της υγείας αποκαθίσταται, όμως οι ανθρώπινες συμπεριφορές δεν σβήνουν. Ας έχουμε ιδιαίτερα μάτια και αυτιά ανοιχτά για συνανθρώπους μας ιδιαιτέρως  αυτούς που έχουν  χρόνιες παθήσεις. Χρειάζονται την αγάπη μας και υποστήριξή μας.


Από την επίσκεψη της παράστασης τον Μάρτιο.

Το να είσαι σαν τον καθένα είναι το ίδιο σαν να είσαι κανένας.Rod Serling


Η δύναμη βρίσκεται στις διαφορές, όχι στις ομοιότητες.

Stephen Covey


Για να είναι κανείς αναντικατάστατος, πρέπει να είναι πάντα διαφορετικός.

Coco Chanel





 για περισσότερα θέματα ΕΔΩ 


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια