ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Υγεία

Από το Νίκο Τελεορίδη*

Εργάζομαι στο χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης μεν, αλλά γνωρίζω την αξία του θεσμού γενικότερα δε. Τι σημαίνει αυτό...
Ο ρόλος της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ και αλίμονο σε μια πολιτισμένη χώρα, με ή χωρίς εισαγωγικά, να μην προσφέρει στους πολίτες της ένα αξιοπρεπές επίπεδο ασφάλισης τους.

Η κοινωνική ασφάλιση προσφέρει τη βάση των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια,παρατηρούμε μία συνεχή μείωση σε αυτές τις  παροχές των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει η κοινωνική ασφάλιση.
Η ιδιωτική ασφάλιση δίνει τη δυνατότητα κάλυψης εξόδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδωτικούς φορείς υπηρεσιών υγείας.
Το σημαντικό είναι  να έχουμε όλες τις επιλογές που κρίνουμε αναγκαίες για την αποκατάσταση της υγείας μας, χωρίς παράλληλα να έχουμε το άγχος της οικονομικής ''αιμορραγίας'' ή ακόμα χειρότερα της οικονομικής αδυναμίας σε περίπτωση ανάγκης ειδικά νοσηλείας.

Ο θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης μέσω των προγραμμάτων κάλυψης εξόδων νοσοκομειακής περίθαλψης δίνει χρήματα για να καλυφθούν έξοδα είτε επιλέξουμε δημόσιο νοσοκομείο (ημερήσιο ή χειρουργικό επίδομα) είτε επιλέξουμε ιδιωτικό.
Γιατί δυστυχώς, απαιτούνται χρήματα όπου και αν επιλέξουμε να νοσηλευτούμε, προφανώς λιγότερα σε δημόσιο, περισσότερα σε ιδιωτικό.
Σε καμία περίπτωση δε προτείνω να απευθυνθεί κάποιος μόνο σε φορείς Ιδιωτικής Υγείας, αλλά να έχει την ελευθερία να επιλέξει όπου αυτός κρίνει, χωρίς να έχει το άγχος των χρημάτων.
Κλείνοντας, η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι πολύτιμος αρωγός στις περιπτώσεις που μια ασθένεια ή ένα ατύχημα απαιτούν, είτε διαγνωστικές εξετάσεις για την διαλεύκανση των αιτιών, είτε νοσηλεία για την αποκατάσταση του προβλήματος.


*Ο Νίκος Τελεορίδης είναι ασφαλιστικός σύμβουλος στην Εθνική ασφαλιστική.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί του στο τηλ.210 9986605 , 6945 146587

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια