ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Την μεγαλύτερη εθελοντική δράση στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολη [φωτο]

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με το "Lets Do It Greece" διοργάνωσε την μεγαλύτερη εθελοντική δράση στην Ελλάδα.

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία χιλιάδες δημότες, επισκέπτες και νέα παιδιά πλημμύρισαν τις πλαγιές του βουνού της Αργυρούπολης αγκαλιάζοντας το κάλεσμα του δήμου.







Πλήθος φορέων, το εθελοντικό σώμα του Δήμου, πολιτιστικοί και εξωραϊστικοί σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, ιδιώτες, και τα σχολεία της πόλης, πραγματοποίησαν καθαρισμό όλου του ορεινού μετώπου της πόλης, φύτεψαν πάνω από 1.500 δέντρα για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων του Υμηττού, δημιούργησαν βοτανόκηπους με 1.000 αρωματικά φυτά, φρόντισαν τα εγκαταλελειμμένα μονοπάτια, επισκεύασαν τα τραπεζοκαθίσματα στους πρόποδες του βουνού, ενώ εκπαιδευτικά παιχνίδια, κατασκευές και ζωγραφική έδωσαν ευχάριστη νότα στη μεγάλη διοργάνωση.

Την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της δράσης έδωσαν ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Νίκος Κιούσης, γενικός συντονιστής του Let’s do it Greece. 

Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο πρώην Δήμαρχος Αργυρούπολης Δημήτρης Ευσταθιάδης και ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Γεώργιος Παπαδούλης.

Παράλληλα με την δράση στο βουνό της πόλης, η ομάδα «Οpen Art» δημιούργησε ένα μοναδικό pop art έργο από καπάκια στο Πολιτιστικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης, το οποίο θα παραμείνει στον Δήμο προβάλλοντας το περιβαλλοντικό μήνυμα της ανακύκλωσης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο. 

Στη δράση επίσης συμμετείχε και η νεοσυσταθείσα Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού- Αργυρούπολης η οποία πραγματοποίησε δραστηριότητες σχετικά με την προαγωγή της ζωοφιλίας στα παιδιά.

Στα πλαίσια της δράσης ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε: 
«H δημοτική αρχή "άνοιξε" ξανά το βουνό για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, μετά από χρόνια παρακμής και εγκατάλειψης. Επισκευάσαμε τα συντριβάνια, καθαρίσαμε τα παλιά μονοπάτια και δημιουργήσαμε σημεία όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάθονται και να απολαμβάνουν το περιαστικό δάσος.

Φυτέψαμε πάνω από 1.500 δέντρα στις πλαγιές του Υμηττού, μαζέψαμε δεκάδες σακούλες με σκουπίδια, πραγματοποιήσαμε οικολογικές δράσεις με τους μικρούς μας φίλους και εγκαινιάσαμε το συντριβάνι μας που ήταν παρατημένο εδώ και δεκαετίες. 

Θέλω να ευχαριστήσω τους 3.000 και πλέον πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, το Σώμα Εθελοντών του δήμου, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις εθελοντικές ομάδες, τα αθλητικά σωματεία, τους φορείς, τους μαθητές αλλά και τις υπηρεσίες του δήμου που υπερέβαλαν εαυτούς προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Καθημερινά δίνουμε ζωή στον δήμο μας. Αφήνουμε πίσω μας την μιζέρια και τον λαϊκισμό. Η αναγέννηση της πόλης μας προχωράει με εντατικούς ρυθμούς μέρα με την μέρα».


Από την πλευρά του ο γενικός συντονιστής του Let’s do it Greece ο Νίκος Κιούσης, δήλωσε:
«Νιώθουμε χαρά και συγκίνηση βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου και το αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Στο πρόσωπο του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, τους εργαζόμενους του Δήμου, το δημοτικό συμβούλιο και όλους τους Αντιδημάρχους για την άριστη συνεργασία. 

Και φυσικά μεγάλο ευχαριστώ προς όλα τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, το Σώμα Εθελοντών, την Ομάδα Δασοπροστασίας, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις εθελοντικές ομάδες, τα αθλητικά σωματεία, τους φορείς, τους μαθητές και τους φοιτητές που ενώσαμε τις δυνάμεις μας για το βουνό που αγαπάμε».


Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης ευχαριστεί για την πολύτιμη αρωγή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι, την Antipollution, το Praktiker, τα Εκπαιδευτήρια Ζώη, τα Εκπαιδευτήρια Πασχάλη, τα Xρώματα Πολιτίδης, το Mum Sandwich - Ηλίας Μαρκατσέλης, το Περι αυλών και οργάνων-Τάσος Κατοπόδης
τα ΙΕΚ Άλφα, ενώ με την ευγενική υποστήριξη της Karamalegkos Bros το Δημαρχείο της πόλης φωτίστηκε στα χρώματα της δράσης.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια