ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Β. Οικονόμου: «Τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει γενικότερη πτώση και υποβάθμιση της Υγείας»

Η κυβέρνηση να ρίξει βάρος στις δομές Υγείας στις μικρές πόλεις της περιφέρειας, καθώς αποτελούν πυλώνα στήριξης των κοινωνιών, τόνισε ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου από το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη ενόψει της ανακοίνωσης του προγράμματος του κόμματός του για την Υγεία στις 9 Μαΐου.




Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την επίσκεψη του στο Ρέθυμνο από το νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή Γιώργο Φραγκιαδάκη, γιατρούς και νοσηλευτές και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό Ίδρυμα.
Άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για γενικότερη πτώση και υποβάθμιση της Υγείας τα δύο τελευταία χρόνια, η οποία, όπως είπε, αντανακλάται στα μεγάλα νοσοκομεία την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί με προσλήψεις μικρής διάρκειας μέσω ΟΑΕΔ και ατομικών συμβάσεων να καλύψει κενά στο επικουρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
Από την πλευρά του ο κ. Φραγκιαδάκης, τόνισε ότι παραμένει το πάγιο αίτημα για τη στελέχωση του νοσοκομείου, προσθέτοντας ωστόσο πως το υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε για την άμεση κάλυψη των θέσεων των γιατρών που θα συνταξιοδοτούνται. Δήλωσε ακόμη ικανοποιημένος από τον εξορθολογισμό δαπανών και εξήγησε πως ο ΕΟΠΥΥ καταβάλλει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς το νοσοκομείο.
Ο κ. Οικονόμου ενημερώθηκε επίσης για το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης που λειτουργεί από το Φεβρουάριου και είναι το μοναδικό στην Κρήτη, πλήρως στελεχωμένο και το οποίο, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, έχει μέχρι σήμερα πολύ καλό αριθμό εξυπηρετούμενων ασθενών και θετικό πρόσημο στις παροχές του.
Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στους άξονες στους οποίους θα στηριχθεί το πρόγραμμα του κόμματός του, δηλαδή ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία, περιφερειακό αποκεντρωμένο μοντέλο διαχείρισης νοσοκομείων, ουσιαστική στελέχωση και ενίσχυση των ιατρών και νοσηλευτών.
Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), υποστηρίζοντας πως θα καλύπτουν μόνο το 30% του πληθυσμού και θα έχουν «διάρκεια ζωής μόλις δύο χρόνια, όσο κρατήσει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ», όπως είπε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια