ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Το πρώην αεροδρόμιο φέρνει στα μαχαίρια Άλιμο με Ελληνικό

Έναν ιδιότυπο διοικητικό πόλεμο κήρυξαν μεταξύ τους οι Δήμοι Αλίμου και Ελληνικού Αργυρούπολης. 



Μήλον της έριδος το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και το ποσοστό που κατέχει κάθε Δήμος εντός της έκτασης – φιλέτο που οδεύει προς αξιοποίηση. Προφανώς οι δημοτικές διοικήσεις των δύο δήμων ερίζουν για το ρόλο που θα έχουν την επόμενη ημέρα της δρομολογημένης επένδυσης.
Οι …εχθροπραξίες που έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες κορυφώθηκαν την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου που ως πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης συζήτησε το θέμα των ορίων των δύο όμορων δήμων και κατέληξε στην προσφυγή στην αρμόδια Επιτροπή για τη χάραξη των …δημοτικών συνόρων.
Κι αυτό διότι ο χάρτης του Κτηματολογίου έχει κατά την άποψη του Αλίμου συρρικνώσει την πόλη.
Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στην εισήγησή του τόνισε ότι τα όρια έχουν καθοριστεί από το 1939 δείχνοντας μάλιστα και σχετικές αεροφωτογραφίες αλλά και πλήθος τοπογραφικών διαγραμμάτων.
Το ρέμα Αγίου Νικολάου Τραχώνων όπως είπε είναι το όριο των δύο δήμων. «Σήμερα όμως η κοίτη του ποταμού έχει μετακινηθεί», εξήγησε, συμπληρώνοντας ότι το μπάζωμα του αρχικού ρέματος λόγω ανάγκης επέκτασης του αεροδρομίου έγινε τη δεκαετία του ’40. «Το ότι το ρέμα μπαζώθηκε και πήγε πιο πέρα, δεν άλλαξε τα όρια του Δήμου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Από το 1925 μπήκε στο σχέδιο πόλης ως Άλιμος» είπε ο Δήμαρχος για την επίμαχη και αμφισβητούμενη έκταση 280 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο. Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος συνοικισμός που είχε από τότε το όνομα «Άλιμος» έδωσε το όνομά του σε ολόκληρο τον νέο δήμο.
Σύμφωνα με τον Ανδρέα Κονδύλη το Κτηματολόγιο έλαβε υπόψη του για τη χάραξη των ορίων των Δήμων ένα έγγραφο της Νομαρχίας Αθηνών του 1968 που εσφαλμένα έδειχνε σε χάρτη το νέο ρέμα.
Τι απαντά η άλλη πλευρά;
Με ανακοίνωσή του ήδη στις 30 Ιανουαρίου 2017, όταν ξεκίνησε η αλληλογραφία του Αλίμου με την Κτηματολόγιο ΑΕ, η δημοτική αρχή Κωνσταντάτου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που κατέληγε:
«Η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τα διοικητικά του όρια του και τις πατρογονικές εστίες των παππούδων μας«.
Στη δε πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου να προσφύγει στην Επιτροπή Ορίων του άρθρου 11 του Νόμου 3463/2006, απάντησε ο Γιάννης Κωνσταντάτος με ανακοίνωση που μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Ο Δήμος μας θα υπερασπιστεί με ακλόνητα στοιχεία τα όρια του και μάλιστα θα προσφύγει στην ίδια επιτροπή προκειμένου να αποδοθεί στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ολόκληρη η περιοχή του Αγίου Κοσμά, που σύμφωνα με τους χάρτες του “1939”, στους οποίους βασίζεται το σκεπτικό του Δήμου Αλίμου, ανήκουν στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης«.
Η συνέχεια θα δοθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού Αργυρούπολης που θα συνεδριάσει στις αρχές Ιουλίου για το συγκεκριμένο θέμα.
Προφανώς, οι μέρες της ειρηνικής συνύπαρξης των δημάρχων του παραλιακού μετώπου ανήκουν οριστικά στο παρελθόν…

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια