ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τα …άκουσε για το Ασκληπιείο Βούλας ο Κωνσταντέλλος

Σε ένα δριμύ “κατηγορώ” απέναντι στη δημοτική αρχή και προσωπικά στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο εξελίχθηκε η διαδικασία διαβούλευσης για τη μελέτη ανάπλασης της εισόδου στη Βούλας, στην περιοχή του Ασκληπιείου Νοσοκομείου, την Τρίτη 6 Ιουνίου.


Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες άνθρωποι του νοσοκομείου, που εκδηλώθηκαν έντονα και δυναμικά όταν έφτασε η ώρα για τη συζήτηση της εν λόγω μελέτης.
Τυπικά ήταν …εκτός θέματος, μιας και η συζήτηση για την Τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου της Βούλας που θα συρρικνώσει το Ασκληπιείο προγραμματίζεται για το τέλος Ιουνίου. Στην ουσία όμως η διαμαρτυρία τους για τα σχέδια της δημοτικής αρχής ήταν αρκετά ουσιαστική, μιας και η παρουσίαση των μελετητών για τη νέα είσοδο της Βούλας έπαιρνε ως δεδομένη την αλλαγή του Ρυμοτομικού Σχεδίου που ακόμη βρίσκεται στο πολύ πρώιμο στάδιο συζήτησής του.
Η συζήτηση για το Ασκληπιείο και την ανάγκη διαφύλαξης του δημόσιου χαρακτήρα του αλλά και της …ακεραιότητάς του επισκίασε τελικά κάθε άλλη συζήτηση για τις προτεινόμενες παρεμβάσεις της μελέτης, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έφερε αρκετή αμηχανία στους μελετητές που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις ηθικού περιεχομένου, ενώ ήταν σαφές ότι η πρότασή τους ακολουθούσε τις πολιτικές οδηγίες της διοίκησης.
Ηρακλής Καραγεώργος:
“Δομικό λάθος”
Μια βαρύνουσα τοποθέτηση έκανε με την ιδιότητα του απλού δημότη, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου, Ηρακλής Καραγεώργος που συμμετείχε στη διαδικασία.
Αφού διαχώρισε πλήρως τη στάση του από μια ρητορική πλήρους καταδίκης της δημοτικής αρχής, δίνοντας πρώτα “συγχαρητήρια” στον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία της διαβούλευσης αλλά και για το “όραμά” του για το μέλλον της πόλης, έριξε κατόπιν πραγματικούς …κεραυνούς για την πρωτοβουλία Κωνσταντέλλου κι ας ακούστηκαν με ένα μειλίχιο ύφος.
“Όμορφες εικόνες και καλή μελέτη, όμως ξεκινά από ένα δομικό λάθος”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ηρακλής Καραγεώργος. Και συνεχίζοντας εξήγησε ότι “δεν ελήφθη υπόψη κατά τη σύνταξη της μελέτης το πόσο θα επηρεαστεί από την υλοποίησή της η λειτουργία του νοσοκομείου υπό την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και πόσο θα επηρεαστεί η μελλοντική του ανάπτυξη”. “Αν βάζαμε αυτούς τους παράγοντες στην εξίσωση, τότε θα είχαμε μια διαφορετική μελέτη”, πρόσθεσε.
Ο πρώην διοικητής είπε ακόμη πως ο δήμος αντιμετωπίζει το νοσοκομείο διαχρονικά ως “αναγκαίο κακό”, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα λάθος δημοτικών παρεμβάσεων από το παρελθόν που δεν βοήθησαν το νοσοκομείο. “Το θεμελιώδες ερώτημα είναι τι νοσοκομείο θέλουμε”, υπογράμμισε προσθέτοντας ότι “κατά την γνώμη μου μπορεί να γίνει το καλύτερο νοσοκομείο της Ευρώπης”.
Ο Ηρακλής Καραγεώργος κατέληξε προτείνοντας η μελέτη να υλοποιηθεί “αφήνοντας έξω το κομμάτι που επηρεάζει το Ασκληπιείο”.
Δαβάκης:
Φαραωνικό έργο
Ο επικεφαλής του Κύματος Ενωμένων Πολιτών είπε πως παρά τη “φοβερή εικόνα” που παρουσιάζουν οι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις της μελέτης, οι αρχιτέκτονες και η δημοτική αρχή “θα έπρεπε να έχει λειτουργήσει με το συναίσθημα”.
Ο Δημήτρης Δαβάκης τόνισε ότι “το θέμα αυτό έχει να κάνει με τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων του Λεκανοπεδίου” και κατηγόρησε τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ότι δεν συζήτησε την πρόθεσή του για αλλαγή του Ρυμοτομικού Σχεδίου με τη διοίκηση του Ασκληπιείου, με το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και με το υπουργείο Υγείας.
Μιλώντας για την ίδια τη μελέτη, τόνισε ότι πρόκειται για “φαραωνικό έργο που θα ήταν κατάλληλο για άλλες εποχές και άλλα σημεία της Αττικής”, ενώ απευθυνόμενος στην κύρια μελετήτρια είπε πως προφανώς δεν ζει στην περιοχή ή δεν έχει επισκεφτεί ποτέ το σημείο όπου πρότεινε την ανάπλαση.
Εντάσεις
Πλήθος παρεμβάσεων, άλλοτε με επιχειρήματα, άλλοτε με οργισμένες εκρήξεις κατά του δημάρχου, έκανε και το ακροατήριο. Ο διευθυντής του Νοεφρολογικού Τμήματος του νοσοκομείου, Χάρης Ζαχαρογιάννης, είπε απευθυνόμενος στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ότι “η Βούλα έχει ένα διαμάντι που του βάζετε χέρι 90 χρόνια μετά τη δημιουργία του”, καλώντας τον δήμαρχο αντί να πληρώνει μελέτες και αναπλάσεις “να δώσετε 100 χιλιάδες για να αγοράσουμε 8 μονάδες τεχνητού νεφρού”. “Το πρόβλημά μας είναι ο Κωνσταντέλλος”, είπε ο γιατρός σε μια στιγμή έντασης.
Ο δήμαρχος κράτησε γενικά την ψυχραιμία του, αν και σε μια στιγμή είπε πως στο ακροατήριο “υπάρχουν 15 οχλαγωγούντες”, πυροδοτώντας φυσικά νέες εντάσεις. “Παίρνω το δικό σας πάρκινγκ και το κάνω δημόσιο πάρκινγκ” ήταν η κατακλείδα των επιχειρημάτων του δημάρχου, μια φράση που ξεσήκωσε νέες διαμαρτυρίες από τη μεριά του προσωπικού του νοσοκομείου.
Ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής είπε πως “είναι απαίτηση του νόμου να υπάρχει ρυμοτομία στην περιοχή”, παραδέχτηκε ότι υπάρχει “προσέγγιση καθολικής απόρριψης κατά τη διαβούλευση” και δεσμεύτηκε ότι “η τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου θα συζητηθεί εκτενέστερα”.
Τέλος, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έδειξε ότι υπάρχει ένα περιθώριο ελιγμών, τονίζοντας ότι η υλοποίηση της εν λόγω μελέτης μπορεί να χωριστεί σε πρώτη και δεύτερη φάση, ανάλογα με την πορεία έγκρισης του νέου ρυμοτομικού σχεδίου, η οποία βέβαια είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.
(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 10 Ιουνίου 2017)
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια