ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Θεατρικό Αλίμου-«Κόντρα στην Πρόοδο»Ε.Σ., στο (Βοheme)

της συνεργάτιδος   ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ  -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Η απολαυστική παρουσίαση της παράστασης «Κόντρα στην Πρόοδο»  , του βραβευμένου Εστέβα Σολέρ ,που παρουσίασε η θεατρική ομάδα «Επικίνδυνη Δευτέρα» του Δήμου Αλίμου, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, για άλλη μια παράσταση.


 Ο Σολέρ, Καταλανός, με σπουδές στην θεατρική γραφή και σκηνοθεσία , με την τριλογία του «Κόντρα στην πρόοδο», «Κόντρα στον έρωτα» , «Κόντρα στην Δημοκρατία», συμμετείχε στο φεστιβάλ Βερολίνου το 2008, «Τheatertreffen»και επιλέχτηκε ανάμεσα σε 684 θεατρικά έργα, να συμμετάσχει με το πρώτο μέρος της τριλογίας «Κόντρα στην Πρόοδο». Μεταφράστηκε σε αρκετές γλώσσες ,συνολικά δέκα.


Με χιούμορ καυστικό, μαύρο, μας αποκαλύπτει μια κοινωνία αλλοτριωμένη. Την δικιά μας  σύγχρονη κοινωνία ,μέσα στην οποία ζούμε και κινούμαστε με όλα τα αποκρουστικά γεγονότα της. Το πρόσωπό της είναι άσπλαχνο. Της λείπει κάθε ίχνος αλληλεγγύης. Μια κοινωνία πολεμοχαρή. Μια κοινωνία ,όπου ο έρωτας ξεπουλιέται.
 Η κοινωνία που μας συστήνει, είναι ο καθρέφτης, στην οποία καθρεφτίζεται η   κοινωνία μας.
Είναι  τόσο γνώριμο  πρόσωπο, που και οι ίδιοι δεν τολμάμε να το αντικρίσουμε την ασχήμια του. Ένας κόσμος ανάποδος. Μένει να σκεφτούμε, από ποια οπτική γωνία τον ατενίζουμε.
Μας βάζει στον προβληματισμό , του στοχασμού, για το  που βαδίζει η σημερινή ανθρωπότητα.


Σ΄έναν χώρο ατμοσφαιρικό, στο Μποέμ(Βοheme) Αλίμου, όπου οι βραδιές μεταμορφώνονται σε ανέμελα καλλιτεχνικά δρώμενα. Το φωνάζει και το όνομα του Μποέμ (Boheme),αυτός που ζει στην νομαδική φυλή τσιγγάνων. Αυτός που ζει μια ελεύθερη, ξέγνοιαστη ζωή.
Ο διάκοσμος, σε αρκετά σημεία θυμίζει κάτι από  καλλιτεχνικό στέκι. Παρατηρώντας  κάποια κάδρα  «παρισινού αέρα» ,που δεσπόζουν στον χώρο.
 Μέσα σ΄ αυτό το  οξύμωρο σχήμα, από την μια , ανεμελιά  μέσα στον χώρο και από την άλλη, τα ηχηρά μηνύματα του θεατρικού συγγραφέα δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα. Τα πρόσωπα που υποδύονται τους ρόλους, μας δίνουν  μια «γερή γροθιά» στο στομάχι. Με τον αυτοσαρκασμό, καταφέρνουν να διαβιβάσουν φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητάς μας στους  θεατές. Παίζουν με πάθος και ταμπεραμέντο. Η αυλαία ανοίγει μ’ ένα ζευγάρι της καθημερινότητας με παιδί, έναν τραυματία που ψυχορραγεί στην άσφαλτο, έναν επιχειρηματία με θρησκευτικές ανησυχίες, ένα ζευγάρι που χωρίζει, μια δασκάλα σε σχολείο και έναν εκπρόσωπο του ζωικού βασιλείου.
Μια παράσταση που αξίζει να δει κάποιος ανεπιφύλακτα. Προσωπικά συγκλονίστηκα από το μονόπρακτο του ζευγαριού της καθημερινότητας με παιδί και τον τραυματία που ψυχορραγούσε αβοήθητος στην άσφαλτο. Ο Βενιαμίν της παράστασης αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, καθώς και οι πρωταγωνιστές των ρόλων και φυσικά ο δάσκαλος της θεατρικής ομάδας.


Ο Σολέρ ξέρει καλά να κινεί τα νήματα στα όρια της ανθρώπινης απάθειας σε βαθμό τρέλας. Μια τελευταία παράσταση ακόμη. Την προλαβαίνετε .Μην την χάσετε.
Βιογραφικό


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια