ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δραματική η κατάσταση στους περισσότερους δήμους από τα βουνά των "σκουπιδιών της οργής" των συμβασιούχων

Δραματική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους περισσότερους δήμους της Αθήνας, αφού τα απορρίμματα ξεχειλίζουν από τους κάδους και πλέον στοιβάζονται σε πεζοδρόμια και δρόμους




Με τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού να είναι προ των πυλών, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για την υγεία των πολιτών.
Από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα αμαξοστάσια τελούν υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα, την ώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.
Η κατάσταση σε πολλές περιοχές είναι αφόρητη, με τα βουνά των σκουπιδιών της οργής να έχουν κλείσει δρόμους και πεζοδρόμια, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.
Χειρότερα είναι τα πράγματα κοντά σε επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, τα οποία έχουν καθημερινά μεγάλους όγκους απορριμμάτων, ενώ τρωκτικά έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης.
Παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί, οι εργαζόμενοι δηλώνουν ανυποχώρητοι ενώ η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία διάθεση συναίνεσης για να βρεθεί λύση.
Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί νέο Συλλαλητήριο στην Αθήνα και στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας.
Η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24). Θα ακολουθήσει Πορεία Διαμαρτυρίας στη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Την Τρίτη και Τετάρτη 27 και 28 Ιουνίου παραμένουν σε αποκλεισμό όλα τα αμαξοστάσια των Δήμων, ενώ τα Σωματεία μπορούν να διευρύνουν, με αποφάσεις τους, τους χώρους που θα είναι αποκλεισμένοι, ανάλογα με τις ιδιομορφίες σε κάθε Δήμο.
Την Πέμπτη 29 Ιουνίου νέα γενική 24ωρη Πανελλαδική απεργία στους ΟΤΑ και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα με πανελλαδική συμμετοχή, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24) και πορεία στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
Εκρηκτικό κοκτέιλ - Έκτακτη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
Την τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους αναμένεται να επιδεινώσει ο καύσωνας.
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, η άπνοια, το καυσαέριο και η δυσωδία από τα σκουπίδια αναμένεται να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους κατοίκους.
Οι ειδικοί επιστήμονες απευθύνουν έκκληση στις ευπαθείς ομάδες να ελαττώσουν τις μετακινήσεις τους και να βρίσκονται πάντα σε σκιερά και δροσερά μέρη.
Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού από το όζον εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, ύστερα από ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος για σχετικά μικρή υπέρβαση του ορίου στην Αττική.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, την Παρασκευή (23/06/2017), στις 2 μετά το μεσημέρι, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον κατά δέκα μικρογραμμάρια, όπως μετρήθηκε από το σταθμό της Λυκόβρυσης.
Γι’ αυτό το λόγο συνιστάται, άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.
Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια