ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η Νέα Δημοκρατία σε κατάσταση… κυβερνητικής ετοιμότητας

H εκτίμηση ότι το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία χαράσσει η Ν.Δ. τη στρατηγική της.



Στοίχημα για εκείνη είναι, παράλληλα με την άσκηση σκληρής αντιπολίτευσης, να μεταφέρει σε κάθε γωνιά της χώρας το μήνυμα της δικής της κυβερνητικής ετοιμότητας, κρατώντας ζεστές τις… εσωκομματικές μηχανές. Και αυτό θα επιδιωχθεί με περιοδείες και εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ο κύκλος των οποίων θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις γιορτές και θα συμμετέχουν σε αυτόν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και το σύνολο του γαλάζιου στελεχικού δυναμικού που ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει θέσει, μετά το 11ο Συνέδριο, σε κατάσταση απόλυτης εκλογικής ετοιμότητας.

Βασικός σκοπός της γαλάζιας ηγεσίας είναι, μέσα από την άμεση επαφή με τους πολίτες, να παρουσιάσει στην κοινωνία το πρόγραμμα της Ν.Δ., οι βασικοί άξονες του οποίου επισημοποιήθηκαν στο πρόσφατο Συνέδριο και από δω και πέρα θα εξελίσσεται σταδιακά η εξειδίκευση των προτάσεων σε όλους τους τομείς. Στην κατεύθυνση της γενικότερης εσωκομματικής εγρήγορσης αναμένεται να λειτουργήσουν και οι εκδηλώσεις που θα οργανωθούν τις επόμενες εβδομάδες από τις κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ. με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους.

Γαλάζια στελέχη δηλώνουν πεπεισμένα ότι «η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει», έστω και εάν ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει εάν είναι πιθανότερο να στηθούν κάλπες άνοιξη ή φθινόπωρο, όπως αναφέρουν τα δύο επικρατέστερα σενάρια. Το σίγουρο, πάντως, για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι αφενός πως και η ίδια η κυβέρνηση κινείται τον τελευταίο καιρό σε λογική στοχευμένων παροχών («κοινωνικό μέρισμα», χριστουγεννιάτικο επίδομα σε νέους 18-24 ετών) που αναδίδουν και άρωμα εκλογικών σχεδιασμών. Και αφετέρου ότι «όσο νωρίτερα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο για να σταματήσει η χώρα να… σέρνεται».

Δύο στοιχεία που ενισχύουν τις εκλογικές εκτιμήσεις σχετίζονται με την προφανή ασυμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων για το Σκοπιανό και το θολό τοπίο σε σχέση με το αφήγημα της «καθαρής εξόδου» από τα Μνημόνια.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, για τη Ν.Δ. είναι σαφές ότι η έξοδος δεν μπορεί να είναι «καθαρή» από τη στιγμή που θα υπάρχουν προειλημμένα μέτρα για το μέλλον, ασφυκτική επιτήρηση και δεσμεύσεις για υπερπλεονάσματα που θα εξαντλούν την οικονομία και τους φορολογουμένους. Γνωρίζοντας, ωστόσο, πως το κυβερνών κόμμα θα επιχειρήσει να επενδύσει πολιτικά και εκλογικά σε αυτό το αφήγημα, η Ν.Δ. δεν θα περιοριστεί στην επιχειρηματολογία για τη δική της ετοιμότητα να αλλάξει την Ελλάδα. Θα τη συνδυάζει με την επισήμανση ότι μια κυβέρνηση που απέτυχε τόσο ως αντιμνημονιακή όσο και ως διαχειρίστρια του Μνημονίου, δεν θα έχει την τρίτη ευκαιρία που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα της υποτιθέμενης «καθαρής εξόδου» με δήθεν ισχυρότερο κοινωνικό πρόσημο στην πολιτική του. Το επιχείρημα αυτό θα συνεχίσει, άλλωστε, να αποδομεί συστηματικά η αξιωματική αντιπολίτευση και τα μειωμένα κονδύλια για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης εκλαμβάνονται ως μία ακόμη επιβεβαίωση των καταγγελιών της ότι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης μόνο στα λόγια είναι κοινωνικά ευαίσθητη. Στην πράξη οι 27 νέοι φόροι, οι 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, η μείωση του αφορολογήτου, η περικοπή του ΕΚΑΣ, η μείωση των δικαιούχων του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης και πολλά άλλα πλήττουν πρωτίστως τους πιο αδύναμους.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβερνητική αποτυχία είναι συνολική. Αλλά οι ενδοκυβερνητικές διαφωνίες στο Σκοπιανό λειτουργούν ως σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι: «Ερχεται κάποια στιγμή που όλα αποκαλύπτονται. Δεν έχει ενιαία θέση για τα εθνικά, έχει υποχωρήσει σε όλα στην οικονομία, δεν έχει τηρήσει καμία από τις δεσμεύσεις της, δεν μπορεί να ελέγξει τα θέματα ασφάλειας, τι κυβέρνηση είναι αυτή», διερωτώνται γαλάζια στελέχη, μιλώντας στον «Ε.Τ.» της Κυριακής.

«Θα χρειαστεί να πάρουν αποφάσεις και εμείς δεν θα τους διευκολύνουμε», προσθέτουν, ξεκαθαρίζοντας, ειδικά σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ότι αναμένουν τη διαμόρφωση ενιαίας θέσης των δύο κυβερνητικών εταίρων και ότι η Ν.Δ. δεν προτίθεται να μπει σε συζητήσεις εφόσον συνεχίζει η κυβέρνηση να πορεύεται με δύο γραμμές στο εσωτερικό της. Και επιμένουν πως όταν το ένα κόμμα εκφράζει μία άποψη και το άλλο έχει άλλη άποψη, τότε «εμπεδώνεται η αίσθηση ότι υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης».

«Τους έχουμε μόνο για να υπογράφουν τα Μνημόνια και όχι για τα υπόλοιπα; Η κυβέρνηση πρέπει να είναι συντεταγμένη για να προχωρήσει μπροστά», τονίζουν στην Πειραιώς υψώνοντας τους τόνους απέναντι στην τακτική των δύο κυβερνητικών εταίρων να «υπερψηφίζουν όλα τα σκληρά οικονομικά μέτρα προκειμένου να διατηρήσουν τις καρέκλες τους και σε άλλα θέματα, κοινωνικά ή και εθνικά, να θυμούνται τις ιδεολογικές διαφορές».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι ο κ. Καμμένος θα διατηρήσει αυτή τη στάση σε μία προσπάθεια «να διασώσει» εκλογικά τους ΑΝ.ΕΛ. «Είναι η τελευταία του ευκαιρία γιατί καταρρέουν και δεν έχουν και λόγο ύπαρξης. Σε όλα έχει υποχωρήσει, υπογράφει μειώσεις συντάξεων και μισθών και λέει ας σηκώσω την τελευταία σημαία αντίστασης που είναι για το όνομα. Ποιος τον παίρνει στα σοβαρά;», διερωτώνται γαλάζιες πηγές.

«Ας τα βρουν μεταξύ τους», καταλήγουν στην Πειραιώς. Και είναι σαφές ότι, εάν αυτό δεν γίνει, για τη Ν.Δ. δεν υφίσταται λόγος και σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Λευτέρης Αυγενάκης στον Ελεύθερο Τύπο: Ο κομματικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ότι «οι επόμενες εκλογές δεν είναι μια μάχη για πολιτική κυριαρχία, αλλά για την ψυχή του έθνους». Και «περιθώρια για λάθη δεν υπάρχουν», όπως λέει χαρακτηριστικά. «Ξεκινάμε το μεγάλο αγώνα, ενωμένοι, έχοντας υπερβεί τα κομματικά τείχη και έχοντας στα χέρια μας μια υπεύθυνη και ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση», τονίζει, περιγράφοντας το επόμενο βήμα της Ν.Δ. μετά την απόλυτη εκλογική ετοιμότητα στην οποία την έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 11ου Συνεδρίου.

«Ο κομματικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος. Τα “crash tests” του προηγούμενου διαστήματος το έχουν αποδείξει. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η Πολιτική Επιτροπή, οι γραμματείς, οι τοπικές και νομαρχιακές κομματικές οργανώσεις μας, τα στελέχη μας, όλοι είμαστε έτοιμοι. Εχουμε δουλέψει σε προηγούμενο χρόνο σε υψηλούς ρυθμούς, βελτιώσαμε τις αδυναμίες και έχουμε επιτύχει έναν υψηλό βαθμό ετοιμότητας», εξηγεί, ενώ υπογραμμίζει και την κυβερνητική ετοιμότητα της Ν.Δ., σημειώνοντας: «Μια καλή κυβέρνηση στήνεται όσο είναι στην αντιπολίτευση: Αξιοποιούμε το χρόνο μας και εργαζόμαστε καθημερινά για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη μεγάλη ευθύνη».

«Το βάρος μας τώρα πέφτει, μεταξύ άλλων, στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, στις στοχευμένες δράσεις μας σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, στην οργανωτική προετοιμασία μας σε επίπεδο νομών και ασφαλώς στις περιοδείες του προέδρου, καθώς και κεντρικών στελεχών του κόμματος σε όλη την Ελλάδα», καταλήγει ο κ. Αυγενάκης δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

achondropoulos@e-typos.com


Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής




 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια