ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Το Ελληνικό δημιουργεί καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα;

ΔΕΚΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ


Επαληθεύονται οι «φωνές», που εκτιμούσαν πως, η επένδυση στο χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, θα δημιουργήσει καθυστερήσεις στο κλείσιμο των προαπαιτούμενων.



Περίπου δέκα από τις αποφάσεις για τα προαπαιτούμενα θα χρειαστούν περαιτέρω νομοτεχνική δουλειά, κάτι που σημαίνει πως δε θα είναι έτοιμα έως τις 22 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδριάσει το επόμενο Eurogroup.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, η ελληνική πλευρά έχει ενημερώσει τους θεσμούς και, αν δεν υπάρχει κάποιο απρόοπτο, η συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι θετική.

Με μία μόνο προϋπόθεση : να έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, περίοδο εκταμίευσης της δόσης.

Εμπόδιο στο παραπάνω σενάριο δείχνει να βάζει το θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό, το οποίο μετά το «σίριαλ» του ΚΑΣ, έχει ακόμα δέκα παραμέτρους που πρέπει να ολοκληρωθούν:

Γνωμοδότηση ΚΣΔΑΔΠ επί του σχεδίου ΠΔ του ΣΟΑ (Υπουργεία– /ΓΓ Δημ. Περιουσίας/Γρ. Ελληνικού)
Υπογραφή και διαβίβαση από προτείνοντες υπουργούς του σχεδίου ΠΔ του ΣΟΑΣΟΑ στο ΣτΕ για επεξεργασία (Υπουργεία/Γρ. Ελληνικού/ΓΓΚ/ΣτΕ)
Έγκριση σχεδίου ΠΔ του ΣΟΑ από το ΣτΕ (ΣτΕ)
Αναμόρφωση νομοθετικού πλαισίου και διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας καζίνο στο Ελληνικό (ΥΠΟΙΚ/ΕΕΕΠ/Βουλή)
Έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τη χωροθέτηση και την πολεοδόμηση των περιοχών ανάπτυξης και πολεοδόμησης καθώς και για τη γενική διάταξη του Μητροπολιτικού Πάρκο (ΥΠΟΙΚ/ΥΠΕΝ/ΥΠΠΟΑ)
Σύσταση Φορέα Διαχείρισης των Ελεύθερων και Δημόσιων Χώρων και Εγκαταστάσεων (Υπουργείο Εσωτερικών/Βουλή)
Ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων από την έκταση (ΕΜΟΕ/Υπουργεία/Δημόσιοι Φορείς/ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.)
Διανομή δικαιωμάτων κυριότητας μεταξύ ΕΔ και ΤΑΙΠΕΔ επί της έκτασης (ΥΠΟΙΚ/ΤΑΙΠΕΔ/Επενδυτής)
Μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ/ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.)
Οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής (ΤΑΙΠΕΔ)
Το σημαντικότερο από τα παραπάνω είναι αδιαμφισβήτητα η εγκριση του Προεδρικού Διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 29 Ιανουαρίου.

Οποιοδήποτε «κόλλημα» στην διαδικασία θα σημάνει και νέες καθυστερήσεις στο σχεδιασμό και, κατ’ επέκταση, στα προαπαιτούμενα.
πηγη https://toaerodromio.gr



 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια