ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 FM»



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 FM».





Μεταξύ άλλων,  ο κ. Δένδιας ανέφερε:



Σχετικά με τη στρατολόγηση μελών από τον «Ρουβίκωνα» μέσω…  ανακοίνωσης, νομίζω είναι μια «ωραία» μέθοδος πρόκλησης απέναντι στο Κράτος Δικαίου. Ο καθένας βρίσκει και τα κάνει και έχει ξεφύγει το πράγμα στο επίπεδο της έννομης τάξης,  καθώς δεν υπάρχει καμία βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης να προστατευτεί η τιμή και η περιουσία των πολιτών και η ύπαρξη των θεσμών. Το Κράτος αδιαφορεί.  Όταν συμβαίνει αυτό, όταν παραιτείται,  όχι από το δικαίωμά του αλλά από την υποχρέωσή του να προστατεύσει το θεσμικό πλαίσιο,  τότε αυτοί που το αμφισβητούν καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο, όσο το Κράτος τους αφήνει. Λογικό είναι. Κανείς δεν πρέπει να έχει παράπονο από αυτούς, με το Κράτος πρέπει να τα έχουμε, με την κυβέρνηση, που έχει τη συνταγματική υποχρέωση προστασίας των θεσμών.


Δε νομίζω ότι η κυβέρνηση το κάνει σκόπιμα, νομίζω ότι δεν το αξιολογεί καν, δεν μπαίνει στη λογική αυτή. Ακόμη βέβαια και το να το κάνει σκόπιμα, παρότι ακόμη και αυτό είναι απαράδεκτο, θα σήμαινε μια σοβαρότητα. Εγώ νομίζω ότι απλώς αυτή η κυβέρνηση πια στερείται σοβαρότητας, τελείως. Έχει παραιτηθεί από τη σοβαρότητα που απαιτείται για να κυβερνά κανείς και απλώς επιτρέπει στους πάντες να κάνουν τα πάντα με την ελπίδα της πολιτικής της επιβίωσης.


Σήμερα στη Βουλή περιμένουμε επιτέλους τα αποκαλυπτήρια αυτού του αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα αφού το συζήτησε με τους ξένους, αφού το συζήτησε με το Υπουργικό Συμβούλιο και σήμερα θα καταλήξει εκεί που έπρεπε να είχε ξεκινήσει, στη Βουλή. Αυτά τα πράγματα δείχνουν μια περίεργη έλλειψη θεσμικής αντίληψης για τη Δημοκρατία. Μας έχει συνηθίσει βέβαια σε αυτά η κυβέρνηση.


Η κυβέρνηση επιδιώκει όξυνση του κλίματος. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα το τελευταίο,  με την κατηγορία απέναντι στη Νέα Δημοκρατία για τα απαράδεκτα επεισόδια κατά του Δημάρχου Μπουτάρη. Η Νέα Δημοκρατία μια απάντηση έχει: Να μην πέσει στην παγίδα. Δεν συμφέρει ούτε τη Νέα Δημοκρατία ούτε την κοινωνία. Εμείς έχουμε απόλυτο δίκιο, θέλουμε να ακουστεί το επιχείρημα και όχι οι κραυγές. Δεν θέλουμε να γυρίσει η συζήτηση ούτε στον Άρη Βελουχιώτη, ούτε στο... 1821. Θέλουμε να συζητήσουμε για το αύριο της χώρας. Εάν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να κραυγάζουν, ας το κάνουν μόνοι τους.


Θα μας πουν  «ακροδεξιούς», ότι έχουμε όλοι offshore,  όπως μας έλεγαν «προδότες» και «γερμανοτσολιάδες». Οι ύβρεις τους δεν μας αγγίζουν,  όπως δεν αγγίζουν και την ελληνική κοινωνία. Με δυσκολία μπορείτε να φανταστείτε τι μπορούμε να πούμε μετά το ό,τι έχουμε ακούσει,  όμως δεν πρέπει να υποκύψουμε στον πειρασμό. Είναι κατανοητό όταν σε βρίζουν επί χρόνια να επιστρέψεις την ύβρη, όμως αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να απαντήσουμε ήρεμα και θεσμικά, με επιχειρήματα. Εμείς για να κυβερνήσουμε θέλουμε την αυτοδυναμία, θέλουμε τη συντριπτική μας υπεροχή στις εκλογές, δε θέλουμε μια οριακή νίκη,  που δε φτάνει σε εμάς,  ούτε στη χώρα.



Σχετικά με την απειλή του “Ρουβίκωνα” στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Εδώ το Κράτος έχει παραλύσει. Ο καθένας, κάθε τρομοκρατική και παρατρομοκρατική οργάνωση,  κάνει αυτό που το Κράτος, η Δημοκρατία, της επιτρέπει να κάνει. Εάν η Δημοκρατία παραιτηθεί – το έχουμε δει και στο παρελθόν στην Ελλάδα – θα επικρατήσουν τα άκρα, είτε τα δεξιά είτε τα αριστερά. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα άκρα, να αποκλείσουμε τη χρήση βίας στο δημόσιο χώρο, να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία και το πολίτευμα,  χωρίς να υβρίζουμε.




 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ








 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

JOY > FLOWERS > ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ> ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ > ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ > ΓΑΜΩΝ> ΒΑΠΤΙΣΗΣ EAK > SERVICE: ΕΑΚ > ΈΚΔΟΣΗ > ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ > ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ > ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ > ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ > ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ > ΧΡΗΣΤΟΣ> ΤΑΣΟΣ > ΔΗΜΗΤΡΗΣ > KORILLIS > COMPUTING > LAPTOP >TAMPLETS > SMART > SMARTPHONE> SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια