ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» - Άγνωστο πόσα αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές


Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του επιβατικού – οχηματαγωγού «Ελ. Βενιζέλος» στο οποίο ξέσπασε φωτιά αργά το βράδυ της Τρίτης βλέπουν το φως της δημοσιότητας.



Αρκετές ώρες μετά την περιπέτεια που έζησαν οι 875 επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο, η κάμερα του Alpha έχει καταγράψει τα όσα συνέβησαν στο γκαράζ το οποίο είχε «πνιγεί» από τους καπνούς.

Το βίντεο διάρκειας 7 λεπτών και 28 δευτερολέπτων, παρουσιάζει όλο το χρονικό της πυρκαγιάς στο γκαράζ του πλοίου.


Το πλοίο έχει πάρει κλίση - Άνοιξαν τρύπες
Το πλοίο έχει πάρει μεγάλη κλίση  λόγω της συσσώρευσης υδάτων από την πυροσβεστική επιχείρηση, εντός του γκαράζ, ωστόσο μιλώντας νωρίτερα στο Newpost.gr ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νικόλαος Λαγκαδιανός, τόνισε πως δεν υπάρχει ανησυχία και πως πρόκειται για μια διαχειρίσιμη κατάσταση, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο το περιστατικό.


Το έργο της πυροσβεστικής ωστόσο παραμένει δύσκολο ενώ στο εσωτερικό του πλοίου υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες εστίες.




Παρά το γεγονός ότι άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και ξεφορτώθηκαν κάποια φορτηγά για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, η πρόσβαση των πυροσβεστών στα γκαράζ δεν είναι εύκολη και σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Στους 500 βαθμούς η θερμοκρασία στο εσωτερικό του πλοίου
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έχουν αναπτυχθεί θερμοκρασίες ύψους 500 βαθμών Κελσίου, αντίστοιχων με εκείνες που καταγράφηκαν στο Μάτι, ενώ η προσέγγιση στο σημείο της φωτιάς είναι αδύνατη για τους πυροσβέστες.

Στην αναμονή για τις αποσκευές
Ακόμη ένα πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιβάτες είναι εκείνο των αποσκευών. Αρκετές είναι οι βαλίτσες και τα προσωπικά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους ενώ εγκατέλειψαν το πλοίο, με αποτέλεσμα η αναμονή μέχρι να τα παραλάβουν να διαρκέσει από δυο έως τρεις μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας έχουν καταλύσει σε ξενοδοχεία, ενώ ήδη αναχώρησε το πρωί και το βράδυ δρομολόγιο με προορισμό τα Χανιά.

Πάντως άγνωστο  παραμένει πόσα από τα οχήματα που βρίσκονται ακόμη εντός του πλοίου έχουν υποστεί ζημιές, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newpost.gr στο πλοίο έχουν σημειωθεί σοβαρές βλάβες λόγω της φωτιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο φορτηγό.

Το χρονικό

Περίπου στις 23:30 το πλοίο άρχισε να γεμίζει καπνούς, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση του προσωπικού το οποίο με την σειρά του προσπάθησε να καθησυχάσει τους επιβάτες, βεβαιώνοντάς τους ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο. Σημειώνεται ότι στο πλοίο με προορισμό τα Χανιά επέβαιναν 875 επιβάτες , 141 μέλη του πληρώματος  ενώ στο γκαράζ ήταν παρκαρισμένα 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.



Λίγη ώρα αργότερα όμως και ενώ οι καπνοί είχαν «πνίξει» το πλοίο το πλήρωμα έδωσε άμεσα εντολή στους επιβάτες να φορέσουν σωσίβια και να κατευθυνθούν στο επάνω μέρος. Περίπου στις 2:30, όταν η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο, το πλοίο άλλαξε κατεύθυνση και άρχισε να πλέει προς το λιμάνι του Πειραιά, όπου κατέπλευσε περίπου στις 4 τα ξημερώματα. Όμως η περιπέτεια των 875 επιβατών, μεταξύ των οποίων και δεκάδες παιδιά, δεν τελείωσε εκεί. Η φωτιά στα γκαράζ του πλοίου δεν είχε ακόμη κατασβεστεί και έτσι κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να γίνει η αποβίβαση των επιβατών από το πρυμναίο τμήμα, όπως συνήθως γίνεται υπό κανονικές συνθήκες. Έτσι, χρειάστηκαν περίπου 40 λεπτά για να ξεκινήσει η αποβίβαση, που έγινε με τη χρήση ειδικής κλίμακας της Πυροσβεστικής.


Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: «Ακούγαμε φωνές και κλάματα»
Στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newpost φαίνεται ξεκάθαρα η κατάσταση που επικρατούσε στο πλοίο τη νύχτα, ενώ οι μαρτυρίες των επιβατών για την περιπέτεια που έζησαν είναι ανατριχιαστικές.

«Κοιμόμουν στην καμπίνα και ξαφνικά χτύπησε συναγερμός και είπε ο καπετάνιος να πάμε όλοι πάνω στο κατάστρωμα. Εγώ δεν το άκουσα και με ξύπνησε η διπλανή μου στην καμπίνα και μου είπε ότι καίγεται το πλοίο», είπε επιβάτης.

«Ανεβήκαμε αμέσως αλλά είχε παντού καπνό και στο κατάστρωμα, τα μωρά έκλαιγαν, τα σκυλιά γάβγιζαν, άλλοι φώναζαν καιγόμαστε, άλλοι ήταν πιο ψύχραιμοι το πλήρωμα προσπαθούσε να μας καθησυχάσει λέγοντας μας να κάνουμε υπομονή», είπε επίσης.

Άλλος επιβάτης του πλοίου δήλωσε ότι «ήμασταν στη ντίσκο του πλοίου και είπαμε να βγούμε λίγο έξω, τότε αισθανθήκαμε τη μυρωδιά σαν να καίγεται λάστιχο. Μας είπαν ότι είναι μια εστία φωτιάς και ότι είναι υπό έλεγχο και μας είπαν να συγκεντρωθούμε εξωτερικά της ντίσκο, βάλαμε όλοι σωσσίβια. Μας έβγαλαν έξω από τη ντίσκο στον 9ο όροφο, δεν είχαμε πανικό γιατί το πλήρωμα ήταν πολύ εκπαιδευμένο μας είπαν να μην αγχωθούμε και μας ενημέρωναν διαρκώς».

«Κατά την έξοδο υπήρξε μια σύγχυση αλλά σε γενικές γραμμές ήταν όλα πολύ οργανωμένα. Υπήρχαν και άλλα πλοία κοντά μας και αισθανθήκαμε καλύτερα. Ο καπνός ήταν πολύ έντονος βοηθήσαμε και άτομα με μικρά παιδάκια», σημείωσε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το πλήρωμα ήταν σε ετοιμότητα και για το ενδεχόμενο να κατεβάσουν και τις σωσίβιες λέμβους», το οποίο ωστόσο στο τέλος δεν κρίθηκε αναγκαίο.











ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ # LANGUAGES # ΠΡΟΤΥΠΟ # ΚΕΝΤΡΟ # ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ # ΞΕΝΩΝ # ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ # Εκπαιδευτήρια # Ξένες # Γλώσσες # Φροντιστήρια # Ξένων # Γλωσσών # Κέντρα # Ηλιούπολη #  Αργυρούπολη ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ # Παιδικοί # Σταθμοί # Ιδιωτικά # Εκπαιδευτήρια # Κέντρα  SO EASY (ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.)#ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ # ΓΛΥΦΑΔΑ # ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ  GREEK EUROPEAN FUTURE ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ TOEIC, TOEFL, IELTS   ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ: ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 40, 210 9642517 ,210 9633832 ΓΛΥΦΑΔΑ - ΆΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΟΥ ΚΕΡΑΝΗ #ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ  KSPORTS CLUB «KALOUDIS SPORTS CLUB» 24 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ (ΤΣΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ): Εδώ και 24 χρόνια βάζουμε βάσεις στην σύγχρονη παιδεία ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, Ε.Β.Ε Το Ιδιαίτερο: FUN2LEARN - ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ # ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ # ΑΓΓΕΛΙΚΗ # ΖΕΡΝΟΥ # ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ # ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια