ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

«Κατέρρευσε» o Παπαντωνίου όταν ανακοινώθηκε η απόφαση! Το κατηγορητήριο άνω των 650 σελίδων και οι απολογίες που δεν έπεισαν

Μετά από «μαραθώνιες» απολογίες άνω των 24 ωρών, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του  Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι αργά το βράδυ της Τρίτης με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτών Διαφθοράς.


Ο πρώην υπουργός δεν έπεισε με τις εξηγήσεις του για το πώς κατέληξαν στους λογαριασμούς του 2.800.000 ελβετικά φράγκα. Το ίδιο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) λόγω του ότι είναι συνδικαιούχος στους περισσότερους από τους λογαριασμούς που φέρεται ότι διακίνησαν το ποσό των 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές για να χαθεί η οσμή των παράνομων πληρωμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν ως ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων. «Τα ίχνη που αφήνει το μαύρο χρήμα δεν κρύβονται και όποιος τα ακολουθήσει μπορεί να βρει απαντήσεις», ανέφεραν οι δικαστές που ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα και κάτι τέτοιο φαίνεται ότι έγινε και στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Σύμβαση που ζημίωσε το δημόσιο 400 εκατομμύρια ευρώ!

Η μαραθώνια απολογία του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, που διήρκησε συνολικά 16 ώρες, δεν κατάφερε να πείσει ανακριτές και εισαγγελέα, πως  δεν έλαβε, όπως ισχυρίστηκε, «δώρο» για να προχωρήσει η σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. -ως κύριου αναδόχου- και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDERLAND  B.V. και του υπουργείου Εθνική Άμυνας .Πρόκειται για σύμβαση που εκτιμάται ότι ζημίωσε το δημόσιο 400 εκατομμύρια ευρώ. Για τις αρχές υπήρξαν ενδείξεις ότι τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα συνδέονται με την υπογραφή της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Εισροές χρημάτων από λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας

Η δικογραφία αναφέρεται σε εισροές χρηματικών ποσών, από λογαριασμό της γαλλικής εταιρίας, σε λογαριασμό που διατηρούσε στην Γενεύη ο αποβιώσας πλέον αντιπρόσωπος της, Χαράλαμπος Μπεκατώρος. Από εκεί τμηματικά μεταφέρονται στην Κύπρο από όπου γίνονται τμηματικές αναλήψεις ποσών. Τα επίμαχα ποσά κατά τους ανακριτές εμφανίζονται κατατεθημένα σε λογαριασμούς πολιτικού μηχανικού, φίλου του ζεύγους Παπαντωνίου. Ο μηχανικός που είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση , απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες στους Ανακριτές Διαφθοράς και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Μετά την απόφαση για προσωρινή τους κράτηση και οι δύο με συνοδεία αστυνομικών μετήχθησαν στη ΓΑΔΑ, όπου και διανυκτέρευσαν, ενώ σήμερα Τετάρτη αναμένεται να αποφασιστεί σε ποιό σωφρονιστικό κατάστημα θα κρατηθούν με πιθανότερη εκδοχή τις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατηγορητήριο άνω των 650 σελίδων

Το κατηγορητήριο βαρύ, το οποίο αποτελούσε ολόκληρο τόμο, πάνω από 650 σελίδες, αποτέλεσε τη βάση των πολύωρων απολογιών, οι οποίες ελήφθησαν από την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και τον επίκουρο ανακριτή Γεώργιο Ευαγγέλου.

Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου μετά την απόφαση για προσωρινή του κράτηση δήλωσε ότι «η εργαλιοποίηση της δικαιοσύνης αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία» και πρόσθεσε «το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά».

Τι είπαν στις απολογίες τους Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου

Κατά την πολύωρη απολογία του ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε σε βροχή ερωτήσεων σχετικά με τη σύμβαση για αναβάθμιση του προγράμματος για έξι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που υπεγράφη επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αρνήθηκε τα του κατηγορητηρίου, ότι η υπογραφή της σύμβασης αυτής προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό δημόσιο, η οποία αποτιμάται σε 400 εκατ. ευρώ και υποστήριξε ότι αν η σύμβαση αυτή ακυρωνόταν, τότε θα είχε υποστεί βλάβη το δημόσιο συμφέρον.

Σε ό, τι αφορά στην κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αντιμετώπιζε ο ίδιος και η σύζυγός του ως συνδικαιούχος κάποιων λογαριασμών του, ο πρώην υπουργός σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι πήρε χρήματα για τη σύμβαση των φρεγατών, και επέμεινε στην αρχική του θέση ότι δεν υπήρξε αποδέκτης παράνομων πληρωμών.

«Κατά την 15 ετή ενδελεχή έρευνα των οικονομικών μου, φέρεται, να ανέφερε στην ανακρίτρια, δεν προέκυψε τραπεζική κίνηση, έμβασμα ή μαρτυρία ότι διέπραξα ποινικό αδίκημα, οι λογαριασμοί μου είναι πεντακάθαροι».

Κατά το κατηγορητήριο ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού σε ελβετικές τράπεζες, ποσό που αποδίδεται σε παράνομες πληρωμές που συνδέονται με τη σύμβαση των φρεγατών.

Αρνητική υπήρξε στην απολογία της και η Σταυρούλα Κουράκου για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος υποστηρίζοντας - και αυτή- ότι τα χρήματα ήταν του συζύγου της από την εποχή που ζούσε και εργαζόταν στο εξωτερικό.

Όμως οι εξηγήσεις των δύο δεν έπεισαν ανακριτές και εισαγγελέα που αποφάσισαν αργά χθες το βράδυ, στις 23.30 την προσωρινή τους κράτηση.

Ο πρώην υπουργός, όπως αναφέρουν πληροφορίες, κατέρρευσε όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση και μετήχθη λίγο αργότερα μαζί με τη σύζυγό του για διανυκτέρευση στη ΓΑΔΑ.

thecaller.gr










ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ # ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ # ΑΓΓΕΛΙΚΗ # ΖΕΡΝΟΥ # ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ # ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια