Παρέμβαση Επιθεώρησης Εργασίας για τον εργοδότη-εκδικητή της Μυτιλήνης ~ ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΕΥΧΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Ευχές του Εντεταλμένου Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Γιώργου Αγγελόπουλου της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική»  Ευχές της Δημοτικής Συμβούλου Γλυφάδας κ. Ελεονώρα Μαρουλή – Σαπουνάκη Ευχές της Δημοτικής Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Στυλιανού Κουρουπάκη του Συνδυασμού «Η Γλυφάδας μας»  Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου του Συνδυασμού «Η Γλυφάδας μας» Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας Μουλακάκη Βασιλείου του Συνδυασμού «Η Γλυφάδας»

ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Επιθεώρησης Εργασίας για τον εργοδότη-εκδικητή της Μυτιλήνης

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ "ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΕ" ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ.

Ακόμη μια περίπτωση που εργοδότης δίνει αλλά... παίρνει πίσω το Δώρο Χριστουγέννων έρχεται στο φως. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας, ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης μάλιστα εκδικήθηκε τον εργαζόμενο, ο οποίος αρνήθηκε να το επιστρέψει, οδηγώντας τον σε παραίτηση.


Συγκεκριμένα επιχείρηση εστίασης στη Μυτιλήνη έδωσε  το Δώρο στον εργαζόμενο, αλλά τον "εκδικήθηκε" όταν δεν το επέστρεψε.

Πώς; Καταθέτοντας τον μισθό του στον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας της προηγούμενης εργασίας του που δεν ήταν ακατάσχετος.

Ετσι, λόγω χρεών, τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στον εργαζόμενο.
Σύμφωνα με το lesvosnews η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας

Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ  η προϊσταμένη του σώματος επιθεώρησης εργασίας στη Λέσβο Σοφία Παπαντωνάκη, τα όσα καταγγέλλει ο εργαζόμενος υφίστανται ενώ η ίδια παρενέβη σήμερα το πρωί στην συγκεκριμένη επιχείρηση και ζήτησε από τους εργαζόμενους να μην ακούσουν τις απειλές του εργοδότη και να μην επιστρέψουν το δώρο. Επιπλέον επικοινώνησε με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά και του ζήτησε να ενημερώσει τα μέλη του επιμελητηρίου ότι πρόκειται για παράνομες πρακτικές. Ο κύριος Μυρσινιάς ζήτησε αν υπάρχουν καταγγελίες αυτές να γίνονται επώνυμα για να μπορούν να παρεμβαίνουν καθώς και οι ίδιοι θέλουν να απομονωθούν τέτοιοι επιχειρηματίες  .

Αυτές οι πρακτικές δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά οι εργαζόμενοι υπό την απειλή της απόλυσης ή ακόμα χειρότερα της δυσφήμισης σε άλλους εργοδότες υποτάσσονται σε τέτοιου είδους απειλές. 
Η μόνη λύση είναι η καταγγελία , η δημοσιοποίηση και ο συνδικαλισμός των εργαζομένων στα σωματεία τους.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου:

Με αφορμή την απαίτηση επιχειρηματία να του επιστρέψουν οι εργαζόμενοι το δώρο των Χριστουγέννων,  την καταγγελία που έγινε από εργαζόμενο και την άμεση παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) θέλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

1, Τέτοια φαινόμενα δεν είναι μεμονωμένα. Είναι πολλές οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα για τοπικούς εργοδότες που έχουν αντίστοιχες ή ανάλογες συμπεριφορές. Είναι καθήκον όλων μας, να μην αφήσουμε τον νόμο της ζούγκλας και της σιωπής να κυριαρχήσει στην τοπική αγορά εργασίας.

2, Τα τελευταία τρία χρόνια η κυβέρνηση έχει ενισχύσει σε δυνατότητες και προσωπικό το ΣΕΠΕ. Η τοπική του υπηρεσία διαθέτει πλέον το απαραίτητο προσωπικό για να κάνει τους αναγκαίους ελέγχους. Το έργο που παρουσιάζει είναι σημαντικό. Όμως αυτό δεν φτάνει. Πρέπει και ο κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη που πέφτουν θύματα τέτοιων ή παρόμοιων απαιτήσεων να τις καταγγέλλουν αμέσως. Στον ΣΕΠΕ, λειτουργεί ακόμα και γραμμή καταγγελιών (15512 -εργάσιμες ημέρες, ώρες 09:00-15:00) που μπορούν οι εργαζόμενοι άφοβα να την χρησιμοποιήσουν

3. Εκτός  από την αποτελεσματική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και την ατομική αντίδραση, η συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση εκ΄μέρους των ίδιων των εργαζομένων της εφαρμογής αλλά και της διεύρυνσης της εργατικής νομοθεσίας και των δικαιωμάτων τους, είναι μονόδρομος.

Ειδικότερα τώρα που μια σειρά από δικαιώματα του κόσμου της εργασίας επανέρχονται (συλλογικές διαπραγματεύσεις, μετενέργεια συμβάσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού κλπ) η συμμετοχή στα σωματεία, ή ίδρυση σωματείων εκεί που δεν υπάρχουν και η ενεργοποίηση των σωματείων που είναι αδρανή, είναι αυτά που μπορούν να εγγυηθούν την κατοχύρωση στην πράξη των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας του νησιού!

Το γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου
ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης
ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΡΟΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ

Κυριότερη είδηση

Live χάρτης με τα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της Ελλάδας

Live χάρτης με τα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της Ελλάδας

Η αγορά σας περιμένει να σας εξυπηρέτηση

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΣΩΣΤΑ & ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

#Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

klinostrom

Ετικέτες

Blog Archive