ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Πρωτοπορεί πανελλαδικά ο δήμος 3Β: Παράγει υψηλής ποιότητας οργανικό λίπασμα


Σύμβαση τριετούς διάρκειας με την εταιρεία Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών και Μεταφορών


Αποβλήτων WATT A.E, για την επεξεργασία 8.500 (με δυνατότητα έως 10.000) τόνων κλαδεμάτων και βιοαποβλήτων ανά έτος, με σκοπό την παραγωγή 20.000 σάκων των 50 λίτρων εδαφοβελτιωτικού υψηλής ποιότητας «Vita Green Plus» και «Vita Green» υπόγραψε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την εταιρεία WATT A.E. με την επιστημονική συνδρομή του Τμήματος Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Χασάπη και συνδέεται άμεσα με τις βασικές προτεραιότητες εκσυγχρονισμού του Δήμου, έχοντας ως βασικό γνώμονα τη διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Από το 2017 ο Δήμος ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα για την παραγωγή του εδαφοβελτιωτικού «Vita Green» με την αξιοποίηση 2000 τόνων πράσινων αποβλήτων της πόλης και την παραγωγή χιλίων σακιών των 50 λίτρων εδαφοβελτιωτικού.

Το πρόγραμμα κρίνεται κρίσιμο για την επόμενη ημέρα της διαχείρισης απορριμμάτων της πόλης, καθώς εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή οδηγίας που ορίζει να φτάσει το ποσοστό που εκτρέπεται από την ταφή στους ΧΥΤΑ το 50% επί του συνολικού όγκου των οικιακών απορριμμάτων μέχρι το τέλος του 2020.

Σήμερα, το σύνολο των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου είναι 42.000 τόνοι από τα οποία, με τις καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται αποτρέπεται από την ταφή το 14% (όταν ο πανελλαδικός μέσος όρος είναι στο 9%) και μέχρι τον Μάρτιο του 2020 εκτιμάται ότι το ποσοστό αυτό θα υπερβεί το 35%.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι ο μοναδικός φορέας στην χώρα που παράγει εδαφοβελτιωτικό υψηλής ποιότητας με την πιστοποίηση «Eco Label» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο διατίθεται δωρεάν στους κατοίκους της πόλης και τις υπηρεσίες περιβάλλοντος του Δήμου, για την ενίσχυση όλων των ειδών φυτών, ενώ επίσης έχει αποδειχθεί πως είναι πολύ αποτελεσματικό στη φύτευση και ανάπλαση καμμένων δασικών εκτάσεων.


Η υπογραφή της σύμβασης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι μία από σειρά ενεργειών που υλοποιεί ο Δήμος οι οποίες έχουν στόχο τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων από το Δήμο με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.



ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια