ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

«Βράζει» η Εκκλησία για τους χειρισμούς στην υποδοχή του Άγιου Φωτός – Τι καταγγέλλουν [βίντεο]

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Έντονο είναι το παρασκήνιο, χωρίς ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, να δώνει εξηγήσεις για τις αλλαγές στο πρόγραμμα


Έντονη ενόχληση έχει προκαλέσει σε κύκλους της Εκκλησίας της Ελλάδος η απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας ως σημείο υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, αντί για τον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» που χρησιμοποιείται παραδοσιακά.

Συνεργάτες του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου δήλωσαν στον ΣΚΑΪ πως ο σεβασμιότατος ενημερώθηκε χθες το βράδυ για την αλλαγή από τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, δίχως όμως να λάβει περαιτέρω εξηγήσεις. Ο υφυπουργός φέρεται να του είπε πως η εντολή προήλθε από ανώτερα κλιμάκια.
Η απόφαση της πολιτείας ενόχλησε τον κ. Νικόλαο, πρώτον διότι θεώρησε πως η χρήση της Ελευσίνας υποβαθμίζει την υποδοχή του Αγίου Φωτός και δεύτερον καθότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο βρίσκεται γεωγραφικά έξω από την δικαιοδοσία του.
Ως συνέπεια, ο μητροπολίτης Μεσογαίας αποφάσισε να μην συνοδεύσει την ελληνική αποστολή η οποία μετέβη σήμερα στα Ιεροσόλυμα υπό τον κ. Μπόλαρη για την τελετή αφής, και δεν προτίθεται να μεταβεί στην Ελευσίνα για την τελετή υποδοχής.

Δήλωσε μάλιστα πως θα ενημερώσει εγγράφως την Ιερά Σύνοδο για την στάση της κυβέρνησης. Δεν είναι σαφές εάν η Εκκλησία θα λάβει οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια.

Τι κατήγγειλε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας

Όπως κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ενώ ήταν να μεταβεί και ο ίδιος στα Ιεροσόλυμα με το κυβερνητικό αεροσκάφος κατέβηκε λίγο πριν αναχωρήσει για τους Άγιους Τόπους καθώς ενημερώθηκε τελευταία στιγμή για την αλλαγή του δρομολογίου και δεν συμμετείχε στην αποστολή.

«Δεν μπορώ να τους καταλάβω τους ανθρώπους, εγώ αρνήθηκα να πάω πάντως. Πήγα στο αεροπλάνο και εκεί μου ανακοίνωσαν ότι θα γυρίσουμε στην Ελευσίνα και τους απήντησα γιατί γίνεται αυτό; Ο υπουργός λέει δεν ξέρω. Γιατί δεν μας ειδοποιήσατε και μας το λέτε τελευταία στιγμή; Λέει δεν ξέρω. Ποιος κοινός νους μπορεί να το καταλάβει, θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός με αυτόν τον τρόπο. Το θεωρώ εμπαιγμό της εκκλησίας, και δεν πήγα, γύρισα πίσω», είπε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.

Ωστόσο και εκπρόσωποι των ενοριών διαμαρτυρήθηκαν καθώς δεν τους επετράπη η είσοδος στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε και  τι υποστήριξε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.




Το Άγιο Φως έφτασε λίγο μετά τις 20:00. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στις 18:30 όμως υπήρξε καθυστέρηση μίας ώρας στην αναχώρηση του κυβερνητικού αεροσκάφους από το Ισραήλ.


Η υποδοχή έγινε με τιμές αρχηγού κράτους.

eleftherostypos.gr




ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια