ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τελεσίγραφο κυβέρνησης σε ιδιοκτήτες γης για επέκταση Μόριας: Ή μας δίνετε τα κτήματά σας με 180€ το στρέμμα ή τα επιτάσσουμε


Η κ. Ειρήνη Παγάκη υποψ. Βουλευτής και ενεργό μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της  «Δημιουργία Ξανά»,  


  προβαίνει στις πιο κάτω αποκαλύψεις, για εξαγορά και για διχόνοια μεταξύ των πολιτών. Κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι εκμεταλλευόμενη την οικονομική  αλλά και την πανδημική τάση της περιόδου θέτει, εκτός  συζητήσεων,    την απόφαση των πολιτών  στην περιοχή της Μόριας στην Μυτιλήνη.

Αναφερόμενη στα γεγονότα επισημαίνει ότι ο Σύλλογος αλλά και οι πολίτες της περιοχής είναι αντίθετη στα τετελεσμένα ενώ καλεί τους πολίτες  της Λέσβου σε γενικευμένη αντίσταση

Ολόκληρη επιστολή προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στο κείμενο που ακολουθεί:


«Για όσους λένε ότι ο Σύλλογος Κοινότητας Μόριας δεν κάνει κάτι ιδού η απάντηση τους στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου:

Την Τρίτη 28 Ιουλίου στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κάλεσαν σε συνάντηση τους ιδιοκτήτες των ελαιοκτημάτων γύρω από το ΚΥΤ. Τους πρότειναν μια πλουσιοπάροχη μίσθωση των ακινήτων τους με 180 ευρώ το στρέμμα και σε περίπτωση που δε συμφωνούν τους απείλησαν με επίταξη. Επί της ουσίας τους πρότειναν να στραφούν σε βάρος των συμπολιτών τους, αφού η απόφαση της τοπικής κοινωνίας είναι το κλείσιμο του παράνομου καταυλισμού και όχι η επέκταση του ΚΥΤ, όπως αυτή εκφράστηκε από το Δήμο Μυτιλήνης, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και, προσφάτως, τη Γενική Συνέλευση της Μόριας που πραγματοποιήθηκε πριν δύο μήνες.

Θεωρούμε εκβιαστική, απολυταρχική, αντεθνική και εντελώς ανήθικη, απ’ όλες τις απόψεις, την απόφαση επέκτασης και μονιμοποίησης του ΚΥΤ της Μόριας.

Ως Σύλλογος και ως τοπική κοινωνία έχουμε τοποθετηθεί ζητώντας μαζική αποσυμφόρηση και εκκένωση του καταπατημένου ελαιώνα, αυστηρότατο έλεγχο των ΜΚΟ, κλείσιμο του ΚΥΤ (με αυτούς τους ρυθμούς μπορεί να επιτευχθεί έως τον ερχόμενο Απρίλιο) και μετεγκατάσταση του εκτός αστικού ιστού. Σύντομα θα ακολουθήσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου (είτε υπηρεσιακού, είτε αιρετού παράγοντα).

- Καλούμε τους τοπικούς Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο και όλους τους αιρετούς εκπροσώπους μας να πάρουν σαφή θέση για την επέκταση του ΚΥΤ και για τον απαράδεκτο αυτό αντιδημοκρατικό και προσβλητικό τρόπο διακυβέρνησης που προωθείται από το υπουργείο.

- Καλούμε τους ιδιοκτήτες ελαιοκτημάτων να μην ενδώσουν στην προσφορά των επιτηδείων καταπατητών (όποιον μανδύα και αν αυτοί φορούν) για να μην στιγματιστούν στη μνήμη των συμπολιτών τους και να μην αμαυρώσουν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

- Καλούμε όλους τους πολίτες της Λέσβου να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για μαζικές κινητοποιήσεις και να αντισταθούν ενάντια σε οποιονδήποτε και σε οτιδήποτε αντιτίθεται στη βούλησή τους και προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπειά τους.»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια