ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δημοτική Συνεργασία: Τα Αδέσποτα Του Πρώην Αεροδρομίου Θύματα Απρονοησίας, Κακής Οργάνωσης Και Θεωριών Συνωμοσίας


Το λιγότερο ασαφείς ήταν οι απαντήσεις της αρμόδιας αντιδημάρχου σχετικά με τη διάσωση των αδέσποτων ζώων από τα κατεδαφιζόμενα κτήρια


και τους περιβάλλοντες χώρους τους στο Ελληνικό, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/7/20, παρόλο που ήρθε προετοιμασμένη για να μιλήσει για το θέμα.

 

Κατ΄αρχήν ο αριθμός των ζώων που πρέπει να περισυλλεγούν παραμένει αδιευκρίνιστος. Η αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι ο δήμος κινείται με βάση τις εκτιμήσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ για 60 έως 70 γάτες. Ίσως φτάσουμε τις 100 είπε. Οι φιλοζωικές οργανώσεις όμως που πρώτες ανέδειξαν το πρόβλημα κάνουν λόγο για πολύ περισσότερες. Για τα άλλα ζώα δεν αναφέρθηκε κάποια εκτίμηση.

 

Αδιευκρίνιστο επίσης παρέμεινε το που φιλοξενούνται (μετά τους κτηνιάτρους όπου πηγαίνουν για τη σχετική φροντίδα) οι περίπου 50 γάτες που περισυλλέχθηκαν από τον Δήμο. Εκτός από τις 15 γάτες που δόθηκαν στον "Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης", πόσες ζωοθετήθηκαν, πόσες βρίσκονται σε προσωρινή φιλοξενία σε σπίτια φιλόζωων, πόσες δόθηκαν σε άλλες δομές (επί χρήμασι που ανέφερε και η αντιδήμαρχος) και σε ποιες; Ανάλογα τι προβλέπεται για αυτές που θα περισυλλέγονται στη συνέχεια;

 

Επίσης όσον αφορά την οικονομική πλευρά του θέματος έμειναν αναπάντητα ερωτήματα. Γιατί οι 20000 ευρώ που πρόσφατα ανέφερε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Ανάπτυξης, δόθηκαν στη Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης και όχι στο Δήμο; Πόσα χρήματα έχει δαπανήσει ο Δήμος από το δικό του σχετικό πρόγραμμα για την υπόθεση αυτή, πόσα υπολείπονται και αν επαρκούν όχι μόνο για τα αδέσποτα του πρώην αεροδρομίου αλλά συνολικότερα για όλο το Δήμο;

 

Σε σχέση με την πρόταση που έθεσε η παράταξή μας, ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ που έχει την ευθύνη διαχείρισης όλου του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας, πρέπει να αναλάβει συνολικά το κόστος αντιμετώπισης του προβλήματος, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης και λειτουργίας προσωρινά, κατάλληλου χώρου φιλοξενίας των αδέσποτων σε κάποιο σημείο μεσα στην έκταση του ακινήτου, η αντιδήμαρχος είπε ότι αυτό δεν είναι δικό της θέμα, χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση, αν έχει απασχολήσει τη διοίκηση του Δήμου, αν το θεωρεί ένα λογικό αίτημα ή όχι.

 

Η αντιδήμαρχος ανέφερε επίσης ότι δεν καταλαβαίνει γιατί φιλόζωοι και φιλοζωικές οργανώσεις κάνουν κριτική στο Δήμο ή δεν συνεργάζονται καλά μαζί του και είπε ότι κάποιοι κάνουν πολιτική με τα ζώα. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να ζητήσει συγγνώμη για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν από το Δήμο και προσωπικά από τον ίδιο τον δήμαρχο οι φιλόζωοι και τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων, που απειλήθηκαν ακόμη και με μηνύσεις επειδή έλεγαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα του Ελληνικού και ο Δήμος έχει ευθύνη για να το αντιμετωπίσει. Ακόμη και την ημέρα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος συνέχισε "το ίδιο τροπάρι", λέγοντας ότι "κάποιοι πονηροί" κουβαλάνε γάτες στο Ελληνικό από την Βάρη και την Βουλιαγμένη.

 

Είναι λυπηρό, μετά από όλη τη συζήτηση και αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο η αντιδήμαρχος, να μιλάει πάρα πολύ αλλά να μην απαντά στα περισσότερα από τα ουσιώδη προβλήματα που έχουν τεθεί.

 

Μαζί με την πρόεδρο της Φιλοζωικής μας είπαν ποσό πολύ κοπιάζουν για να αντιμετωπίσουν αυτό το τόσο δύσκολο πρόβλημα και μας κάλεσαν να πάμε να βοηθήσουμε, να δούμε και να ρωτήσουμε και να ελέγξουμε ότι θέλουμε.

 

Τι να πούμε; Εδώ και μήνες, πριν ακόμη προκύψει το συγκεκριμένο πρόβλημα, τους έχουμε ζητήσει δύο φορές συνάντηση και δεν βρήκαν δύο ώρες για να ανταποκριθούν στο αίτημα μας. Προφανώς έχουν σοβαρότερες δουλειές να κάνουν.

 

Ανήκουν στη διοίκηση του Δήμου που συγκαταλέγεται σε αυτούς που καμαρώνουν οτι θα διαχειστούν την εμβληματική και μεγαλύτερη επένδυση αστικής ανάπλασης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.

 

Αποδείχτηκαν όμως όλοι τους πολύ λίγοι για να διαχειριστούν τα αδέσποτα του Ελληνικού.


 

ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ #Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ #FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ


Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια