ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: Η αστική «δημοκρατία» τους, έχει ήδη σαπίσει

 


Βλέποντας τα τελευταία γεγονότα με την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, θα αναρωτηθεί κανείς, τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας»; Που πήγαν οι αστικοί θεσμοί που «αντέχουν»; Ξεκίνησαν όλα αυτά από το κάλεσμα μόνο ενός «παρανοϊκού» προέδρου; Μέχρι και για…επανάσταση στις ΗΠΑ διαβάσαμε.


H σχεδιασμένη εισβολή ακροδεξιών αντιδραστικών δυνάμεων στο Καπιτώλιο, φανερώνει την παρακμή της κοινωνίας, την όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ μερίδων του κεφαλαίου, ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει από την αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας των ΗΠΑ στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα.

Μια «δημοκρατία» που δε διστάζει να γεννά φτώχεια, πολέμους και κύματα προσφύγων όταν διακυβεύονται τα κέρδη των καπιταλιστών της, έναντι των ανταγωνιστών της.

Μια «δημοκρατία» που μπροστά στην πανδημία προτίμησε τους μαζικούς τάφους για τα λαϊκά στρώματα και όχι την προστασία τους με τη θωράκιση του συστήματος υγείας, γιατί…δεν το άντεχε η οικονομία.

Οι θεσμοί τους, αυτοί που περιφρουρούν τον «θαυμαστό» κόσμο της εκμετάλλευσης, εκεί που «μέσα στην αφθονία κανείς πεθαίνει», με το 5% να κατέχει το 80% του απίστευτου πλούτου που παράγουν εκατομμύρια εργαζόμενοι. Εκεί όπου τα επιστημονικά επιτεύγματα είναι εμπόρευμα για την κερδοφορία των λίγων στις πλάτες των πολλών. Αυτή είναι η αυθεντική, η πραγματική εικόνα του Καπιταλισμού πίσω από το καλογυαλισμένο του περίβλημα.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η πραγματική επανάσταση δε θα πραγματοποιηθεί από 1000 νοματαίους ντυμένους Vikings και Batman κάνοντας πλιάτσικο, αλλά όταν ο λαός βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις, ανατρέποντας το παλιό κοινωνικοοικονομικό σύστημα για να οικοδομήσει το νέο. Που θα βάζει μπροστά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου. Όπου η υγεία δε θα είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό. Όπου ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν. Όπου θα τσακίσει το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Όταν θα απαλλαχτεί από την «αστική δημοκρατία» που έχει ήδη σαπίσει, οικοδομώντας το Σοσιαλισμό.

Του Μ. Κ.

 



#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ 

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια