ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: Για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Ηλιούπολης

 


Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα με σχεδόν μηδαμινό αντίκρισμα όσον αφορά τις ανάγκες του λαού και της πόλης και έναν Προϋπολογισμό που θα βαρύνει και πάλι την τσέπη των δημοτών και των λαϊκών νοικοκυριών είναι αυτά που ψηφίστηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Δημοτική Αρχή.


Τους σχεδιασμούς της τους πέρασε με την συνδρομή των λεγόμενων ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων που συνωστίζονται στην «αυλή του Δημάρχου» και με το …ΛΕΥΚΟ, την ανοχή δηλαδή, των επίσημων παρατάξεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξης του κ. Ψυρρόπουλου. Ένα συνονθύλευμα φαινομενικά πολιτικών κινήσεων και προσώπων, με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και κόμματα, που πέρα από τα όποια προσωπικά κίνητρα και επιδιώξεις, συναντιούνται στον πυρήνα της αστικής πολιτικής που έχει ως οδηγό και ευαγγέλιο τα θέλω του κεφαλαίου και αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες, πότε ως κόστος και πότε ως εμπόρευμα.

Σε αυτό το έδαφος αποδέχονται τον δημοσιονομικό κορσέ της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης για τους Δήμους, που ακολουθούν όλες τις κυβερνήσεις, ως φυσική συνέχεια την ένταση και επέκταση της φοροεπιδρομής για τους δημότες και τα νοικοκυριά, το αέναο και αβέβαιο κυνήγι των κάθε λογής ευρωενωσιακών χρηματοδοτικών προγραμμάτων κυβερνήσεων και Περιφέρειας, μήπως και καταφέρουν -ανάμεσα στον ανταγωνισμό των επιχειρηματικών ομίλων που τα λυμαίνονται- να χωρέσουν κάποιες από τις τρύπες στις υποδομές του Δήμου που παραμένουν καθηλωμένες και ασυντήρητες για πάνω από μια 10ετια τώρα.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα νοικοκυριά, μέσα από τους εμμέσους και άμεσους φόρους στο κράτος, τέλη και τους φόρους στο Δήμο, να πληρώνουν και να ξαναπληρώνουν για βασικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, το πράσινο που συνήθως πότε δεν έχουν.

Οι υποδομές σε Σχολική στέγη, Πρόνοια, Υγεία, Αθλητισμό, Πολιτισμό παραμένουν καθηλωμένες, χωρίς το μόνιμο και το αναγκαίο προσωπικό για την λειτουργία τους. Τα αντιπλημμυρικά έργα πάντα ελλειμματικά και αποσπασματικά. Η προστασία του περιβάλλοντος, των δασών, προκάλυμμα, για τις επόμενες «πράσινες» μπίζνες. Ο οργασμός της ψηφιακής ανάπτυξης, εργαλείο στα χέρια του κράτους και των επιχειρήσεων για την καθυπόταξη των εργαζομένων, την διεύρυνση της καταστολής, το τσάκισμα εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων.

Οι δημότες πληρώνουν από την τσέπη τους πάνω από το ½ (πάνω από 10 εκ ευρώ) των τακτικών εσόδων του Δήμου, αυξημένα πάνω από 300χιλιαδες ευρώ μέσα στα 2 χρόνια της Πανδημίας. 288 συμπολίτες μας βρίσκονται στην «σέντρα» της εφορείας με μπλοκαρισμένο ΑΦΜ για οφειλές στο Δήμο και με ανοιχτή την απειλή του Πτωχευτικού κώδικα και σε άλλους 319 συμπολίτες μας, τους κατασχέθηκαν ήδη οι λογαριασμοί από τον Δήμο!

Η κρατική χρηματοδότηση για τον Δήμο παραμένει καθηλωμένη σε μόλις στα 8,5 εκ. ευρώ, αδυνατώντας να καλύψει και αυτή ακόμη την μισθοδοσία των υπάλληλων.
Η σχολική στέγη, ειδικά στην προσχολική αγωγή, παραμένει ακάλυπτη. Οι μελέτες της Δημοτικής αρχής για την κάλυψη της Σχολικής στέγης, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, η διεκδίκηση προς την μεριά της κυβέρνησης… άγνωστο έδαφος, τα Σχολεία μας συνεχίζουν να υποδέχονται γενιές παιδιών στα κοντέινερ!

Η συντήρηση των Σχολείων συνεχίζει να είναι πλημμελής, με τα θεσμοθετημένα κονδύλια της συντήρησης τους, να κλείνουν κάθε χρόνο άλλες τρύπες του τεχνικού προγράμματος του Δήμου. Πάρα τα λόγια τα μεγάλα, ο αντισεισμικός έλεγχος και ο εκσυγχρονισμός της πυρασφάλειας, συνεχίζουν να είναι στα αζήτητα.

Το κτήριο του Πολυκλαδικού –ΕΠΑΛ είναι αφημένο για χρόνια στην μοίρα του και «βρέχει» σοβάδες στα κεφαλιά των παιδιών.

Η μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης για το Ειδικό Σχολείο δεν έγινε ποτέ και δεν απασχολεί πια ούτε τυπικά τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Το εγκεκριμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων στα σχολεία -ύψους 2 εκ ευρώ- που εντάχτηκε στο πρόγραμμα «Α. ΤΡΙΣΤΗΣ» και αφορά σε μη ολιστικές παρεμβάσεις, απευθύνεται μόνο σε ένα μέρος των σχολείων της πόλης. Αναδεικνύοντας και έτσι ότι, το μέγεθος των αναγκών στα σχολεία είναι μεγάλο και πάντα εκτός των επιλογών του κράτους και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν. Ένα κράτος που τα αμέσως επόμενα χρόνια θα διαχειριστεί πάνω από 72 δις -που θα πληρώσει και πάλι ο λαός- που τα κατευθύνει και πάλι στους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων, μακριά από τις ζωτικές ανάγκες του λαού και των παιδιών του.

Η χρηματοδότηση των σχολικών επίτροπων στα τάρταρα και τα χρέη τους καλά κρατούν πάρα την επιδότηση τους και από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Η απογείωση της τιμής του ρεύματος το επόμενο διάστημα, θα τις βουλιάξει και όμως η δημοτική αρχή δεν λέει κουβέντα!

Δυο δεκαετίες πίσω πρέπει να κοιτάξει κάνεις, για να βρει κάτι το καινούργιο από υποδομές στον αθλητισμό. Το Δ’ Αθλητικό Κέντρο στα χέρια ιδιωτών, με το επιχείρημα ότι ο Δήμος δεν διαθέτει κονδύλια για την συντήρηση τους. Τα παιδιά συνωστίζονται σε μεσονύχτιες ώρες για την άθληση τους και τα αθλητικά Σωματεία αναζητούν διέξοδο στις υποδομές και τα προαύλια των σχολείων! Τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού η κυβέρνηση τα κατάργησε και η δημοτική αρχή ποτέ δεν τα διεκδίκησε επί της ουσίας. Τα Ναρκωτικά απλώνονται στις γειτονίες και τα σχολεία αλλά το Κέντρο Πρόληψης συνεχίζει την χειμέρια νάρκη του, χωρίς προσωπικό και φυσικά χωρίς δραστηριότητα.

Οι δρόμοι στην πόλη ασυντήρητοι για χρόνια. Κεντρικοί δρόμοι με τμηματικά μπαλώματα. Στις γειτονίες οι δρόμοι έχουν να δουν εργολάβο δεκαετίες! Οι τρύπες γίνανε πηγάδια που πολλαπλασιάζονται κάτω και από την ασύδοτη παρέμβαση των εργολάβων των εταιρειών τηλεφωνίας και άλλων εταιριών.

Οι γειτονιές της πόλης συχνά πυκνά βυθίζονται στο σκοτάδι. Το δίκτυο του ηλεκτροφωτισμού παραμένει συνειδητά απαξιωμένο, εκβιάζοντας και έτσι την ιδιωτικοποίηση του. Ο νέος κύκλος μελετών, που προσχηματικά επιλέγει η Δημοτική Αρχή για να ξεφύγει από τις αντιδράσεις που βρήκαν οι πρώτοι σχεδιασμοί της και να τραβήξει στο δρόμο της ιδιωτικοποίησης και άλλες πρόθυμες πολιτικές δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ξεγελάει κανέναν για το τι ετοιμάζει!

Οι δημότες κάθε χρόνο πληρώνουν με το φόρο Ηλεκτροφωτισμού πάνω700 χιλιάδες ευρώ στο Δήμο. Το κόστος του ρεύματος δεν ξεπερνούσε μέχρι και φέτος τις 150 χιλιάδες ευρώ!

Ας μας απαντήσει κάποιος από την Δημοτική αρχή: Ποιες μαύρες τρύπες κλείνανε με τα υπόλοιπα κονδύλια όλα αυτά τα χρόνια, ώστε σήμερα να έχουν το θράσος, να μας παρουσιάζουν ως «λύση εξοικονόμησης» την παράδοση του ηλεκτροφωτισμού και των τελών στους εργολάβους;

Η Δημόσια Γη, που ο λαός της πόλης έσωσε με μακροχρόνους αγώνες από τα χέρια των καταπατητών, παραμένει στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και ήδη γινόμαστε μάρτυρες στα πρώτα επεισόδιά εμπορευματοποίηση της. Η Δημοτική αρχή στέκει μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις μένοντας σιωπηρή και επικίνδυνα άπραγη, σε όλες τις κατευθύνσεις.

Ελπίζουμε ότι δεν θα αποδειχτεί -εν καιρώ- και Μοιραία!





#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια