ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αποκλειστικό: Ο επικεφαλής της Παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» κ. Τάσος Ευσταθίου απαντά

 

 Για πρώτη φορά ο πολίτης στο προσκήνιο της εξουσίας


Η δημοτική αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντα της στις αρχές του χρόνου, και θα έχει στα χέρια της το τιμόνι της πόλης μας για τα επόμενα πέντε (5)  χρόνια, αποτελείται από νέο δήμαρχο, τρείς νέους αρχηγούς παρατάξεων καθώς και πολλούς νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.


-         Προεκλογικά είχαμε ακούσει από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων για το πρόγραμμα των 90 ημέρων, και σε αυτό το τεύχος τους καλέσαμε να απαντήσουν σε μια κοινή συνέντευξή που τις ερωτήσεις τις έκαναν πέντε ενεργοί πολίτες της πόλης μας.

-         Αυτή την πρωτόγνωρη για την πόλη μας δημοσιογραφική πρωτοβουλία, οι αρχηγοί των παρατάξεων την δέχθηκαν πρόθυμα, και απάντησαν στις ερωτήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν τα απόβλητα της πόλης μας καλύτερα από τον καθένα μας.

Μοναδικές εξαιρέσεις είναι:

-          O δήμαρχος κ. Στάθης Ψυρρόπουλος ο οποίος ήταν απασχολημένος, προτίμησε αντί να απαντήσει στις ερωτήσεις των κατοίκων της πόλης μας να ανεβάσει βιντεάκι στο Tik Tok για έργα που υλοποιήθηκαν στις μέρες του αλλά είχαν ξεκινήσει από τον προκάτοχο του, (για αυτό όμως θα αναφερθούμε με αναλυτικό ρεπορτάζ σύντομα), Δεύτερη αλλά αναμενόμενη «αποχή» ήταν του κυρίου Γαβριήλ Αραμπατζή. 

-         Ο κύριος Μπουγάς λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να απαντήσει έγκαιρα αλλά θα δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις του στην ηλεκτρονική μας έκδοση.

Επιμέλεια ύλης:  Βαγγέλης Παπαδάτος

Πρώτη Ερώτηση:  Χρήστος Κολομβούνης

Επιχειρηματίας
Αγαπητοί φίλοι της αντιπολίτευσης
 δώστε μας τα τρία σοβαρότερα προβλήματα της πόλης και τι θα κάνετε εσείς για τη λύση τους.

Απάντηση: Τα πιο σοβαρά προβλήματα από απασχολούν σήμερα την πόλη μας είναι η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός και  το κυκλοφοριακό.

Εμείς θα πιέσουμε την νέα δημοτική αρχή προκειμένου να φέρει τα θέματα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο το ταχύτερο δυνατόν.

Και αφού αυτή φέρει τις προτάσεις της, θα συζητήσουμε συναινετικά στο Δ.Σ. βασιζόμενοι και στις δικές μας ιδέες & προτάσεις που αναπτύχθηκαν πριν μερικές μήνες στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.   

Βασική προϋπόθεση για την επίλυση των προβλημάτων είναι να υπάρχει καθαρή και έντιμη συνεργασία μεταξύ δημοτικής αρχής και εργαζομένων.

 Δεύτερη ερώτηση: Δάτσιος Μπάμπης

Συνταξιούχος αυτοκινητιστής

Κύριοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, η οδική ασφάλεια είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα, στην Ηλιούπολη είναι ακόμα σοβαρότερο εξαιτίας του γεγονότος ότι έχουμε πολλές πλατείες με ελλιπή  σήμανση. Τι προτάσεις έχετε για να αντιμετωπιστεί το θέμα;

Απάντηση: Πράγματι έχουμε πολλές πλατείες με ελλιπή σήμανση και για αυτό θα πρέπει να γίνει επικαιροποίηση της υπάρχουσας κυκλοφοριακής μελέτης και συμπλήρωση με πινακίδες σήμανσης, διαβάσεις πεζών, φωτεινούς σηματοδότες κ.λ.π.


 Τρίτη ερώτηση: Άγγελος Κάνδηλας

Υπάλληλος Υπουργείου Ανάπτυξης

Κύριοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, η Ηλιούπολη είναι η πιο σκοτεινή πόλη των νοτίων προαστίων τι προτάσεις έχετε για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης;

Απάντηση: Θα πρέπει άμεσα να  γίνει νέα μελέτη προκειμένου να αποτυπωθεί η πραγματική σημερινή (υπάρχουσα) κατάσταση του οδοφωτισμού της πόλης.  Και με βάση αυτή να προχωρήσουμε στην προμήθεια των νέων φωτιστικών εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, τύπου Led.

Τέταρτη ερώτηση: 

Δημοσιογράφος

Εθελόντρια Δασοπυροσβέστης στην  Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (Ε.Ο.Δ.Π.Η.).
Κύριοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης,
 πόσο σημαντική είναι για την παράταξη σας η προστασία του Υμηττού και η ανάδειξη του βουνού μας. Ποιο είναι ενδεχομένως το πλάνο σας για την επίτευξη της ανάδειξης του Υμηττού μας.

Απάντηση: Σε ένα από τα πιο σοβαρά θέματα της πόλης μας, θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, συμπεριλαμβανομένης & της Ε.Ο.Δ.Π.Η., προκειμένου να καταρτίσουμε κοινό πρόγραμμα για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία του οικοσυστήματος του Υμηττού και την ανάδειξη του βουνού ως πνεύμονα πρασίνου, ως πνεύμονα της Ηλιούπολης.

Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε & να  στηρίξουμε ακόμη περισσότερο την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (Ε.Ο.Δ.Π.Η.)  και να την εξοπλίσουμε με όλο τον αναγκαίο και σύγχρονο εξοπλισμό.

 Πέμπτη ερώτηση: Αγγελική Ευσταθιάδου

Ιδιωτική υπάλληλος
Κύριοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης,
 σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρόσφατων Δημοτικών εκλογών στην πόλη μας η συμμετοχή των πολιτών της ανήλθε σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό, αν μη τι άλλο, παρουσιάζει την απογοήτευση και αδιαφορία των κατοίκων της. Τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε ώστε ο κόσμος της Ηλιούπολης να νιώσει εμπιστοσύνη για την πόλη του.

Απάντηση: Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι θα πρέπει να προσεγγίσουμε περισσότερο τους συμπολίτες μας, να γίνουμε πιο αληθινοί,  πιο ανθρώπινοι και με λίγα λόγια να είμαστε κοντά στα προβλήματα των πολιτών έτσι ώστε να είμαστε χρήσιμοι και ωφέλιμοι.       

Και έτσι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας

 Έκτη ερώτηση: Θανάσης Μπίρλης

Επιχειρηματίας – Εικαστικός, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης

Κύριοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, το 2019 ο δήμαρχος Β. Βαλασόπουλος σε συνεργασία με το ΕΕΑ προσπάθησαν την ένταξη της πόλης στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα open malls

Σήμερα υλοποιούνται κάποια τέτοια προγράμματα, η γνώμη σας.

Απάντηση: Είναι γεγονός ότι τα μεγάλα Μalls δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στις τοπικές αγορές των πόλεων. Στον αντίποδα αυτών έχουν ήδη έρθει και στη χώρα μας  τα open malls των μικρών εμπόρων, προκειμένου να τους ενισχύσουν.

Πρόκειται για ανοικτά εμπορικά κέντρα αποτελούμενα από καταστήματα που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων  και είναι οριοθετημένα με διάφορους τρόπους π.χ. από έργα που θα ενοποιούν ανοικτούς χώρους κ.λ.π.

Αξίζει τον κόπο να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση αφού βεβαίως προηγηθούν μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 90 Απρίλιος 2024. 




ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια