ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αποκλειστικό: Ο τέως Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκης απαντά

Για πρώτη φορά ο πολίτης στο προσκήνιο της εξουσίας  


Η δημοτική αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντα της στις αρχές του χρόνου, και θα έχει στα χέρια της το τιμόνι της πόλης μας για τα επόμενα πέντε (5)  χρόνια, αποτελείται από νέο δήμαρχο, τρείς νέους αρχηγούς παρατάξεων καθώς και πολλούς νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

 ΕΥΧΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ 

 

Ευχές του Υφ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη Ευχές του Παναγιώτη (Τάκης) Θεοδωρικάκου Βουλευτή Β3΄Νότιου Τομέα Αθηνών Ευχές του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης & Πρόεδρο του ΣΠΑΥ Ευχές της Αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ηλιούπολης κ. Κυριακής Μαρή Ευχές του Στέλιου Κουρουπάκη Αντιδήμαρχος πολιτισμού και εκδηλώσεων, Δήμου Γλυφάδας Ευχές του πολιτευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του επικεφαλή της παράταξης Ηλίου - Πόλις κ. Θόδωρου Παπαδάτου Ευχές της Αργυρώς Πίκουλα επικεφαλή της Παράταξης «Ηλιούπολη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Ηλιούπολης κ. Γιάννη Ταβουλάρη Ευχές του Τμήματος τένις του Γ.Σ.Η. από την κ. Σωτηρία Μπισμπίκη & Παναγιώτη Ηλιόπουλο ΣΕυχές της κ. Σωτηρίας Μπισμπίκη πρόεδρου του συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Ηλιούπολης & Όμορων Δήμων «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΎΣΑ»


-         Προεκλογικά είχαμε ακούσει από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων για το πρόγραμμα των 90 ημέρων, και σε αυτό το τεύχος τους καλέσαμε να απαντήσουν σε μια κοινή συνέντευξή που τις ερωτήσεις τις έκαναν πέντε ενεργοί πολίτες της πόλης μας.

-         Αυτή την πρωτόγνωρη για την πόλη μας δημοσιογραφική πρωτοβουλία, οι αρχηγοί των παρατάξεων την δέχθηκαν πρόθυμα, και απάντησαν στις ερωτήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν τα απόβλητα της πόλης μας καλύτερα από τον καθένα μας.

Μοναδικές εξαιρέσεις είναι:

-          O δήμαρχος κ. Στάθης Ψυρρόπουλος ο οποίος ήταν απασχολημένος, προτίμησε αντί να απαντήσει στις ερωτήσεις των κατοίκων της πόλης μας να ανεβάσει βιντεάκι στο Tik Tok για έργα που υλοποιήθηκαν στις μέρες του αλλά είχαν ξεκινήσει από τον προκάτοχο του, (για αυτό όμως θα αναφερθούμε με αναλυτικό ρεπορτάζ σύντομα), Δεύτερη αλλά αναμενόμενη «αποχή» ήταν του κυρίου Γαβριήλ Αραμπατζή. 

-         Ο κύριος Μπουγάς λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να απαντήσει έγκαιρα αλλά θα δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις του στην ηλεκτρονική μας έκδοση.

Επιμέλεια ύλης:  Βαγγέλης Παπαδάτος.

Πρώτη Ερώτηση:  Χρήστος Κολομβούνης

Επιχειρηματίας
Αγαπητοί φίλοι της αντιπολίτευσης
δώστε μας τα τρία σοβαρότερα προβλήματα της πόλης και τι θα κάνετε εσείς για τη λύση τους.

Απάντηση: Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμός και Κυκλοφοριακό:

-         Καθαριότητα: Κάναμε τεράστιες προσπάθειες να αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες που είχαν παλιά οχήματα και ελλείψεις σε προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Βελτιώσαμε αρκετά την κατάσταση και ταυτόχρονα κυνηγήσαμε χρηματοδοτούμενα προγράμματα ώστε, ελλείψει ιδίων πόρων, να ανανεώσουμε τον στόλο οχημάτων μας. Καταφέραμε να ενταχθούμε σε τρία προγράμματα «Τρίτσης», «Φιλόδημος ΙΙ» και «ΥΠΕΝ» για την προμήθεια νέων ειδικών οχημάτων, 6 απορριμματοφόρων μικρών μεσαίων και μεγάλων, 2 απορριμματοφόρων ανακυκλώσιμων από ημιυπόγειους κάδους, 1 πλυντηρίου κάδων, 3 τρακτόρων για τη μεταφορά στον ΧΥΤΑ, νέο εξοπλισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, 1 μηχανήματος έργου για τεμαχισμό κλαδιών και ογκωδών για τη μείωση του όγκου και την αύξηση της καθημερινής αποκομιδής τους, κλπ. Αυτά άρχισαν να παραδίδονται επί θητείας μας και συνεχίζονται τώρα.

-         Ηλεκτροφωτισμός: Ο συσχετισμός δυνάμεων στο προηγούμενο ΔΣ, ο λαϊκισμός και οι προεκλογικές αντιπαλότητες δεν επέτρεψαν την υλοποίηση της 3ης και τελικής μελέτης για τον οδοφωτισμό με LED, που ήταν ιδιαίτερα επωφελής για τον Δήμο.

-         Κυκλοφοριακό: Πρώτη προτεραιότητα η υλοποίηση του έργου της Αστικής Σήραγγας, που θα απαλλάξει την πόλη από έναν μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, που με το Ελληνικό θα αυξηθεί πολύ. Πρέπει ως Δήμος να επιμείνουμε διεκδικώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών που έχουν αδικαιολόγητα καθυστερήσει, ενώ η επένδυση του Ελληνικού, έστω και με πολύ αργούς ρυθμούς, ήδη «προχωράει». Σύμφωνα με πληροφορίες μας το έργο έχει απενταχθεί από τον εθνικό προγραμματισμό και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.   Πρέπει να εφαρμοστεί το ισχύον ΣΒΑΚ με επέκταση μονοδρομήσεων και πεζοδρομήσεων.

Δεύτερη ερώτηση: Δάτσιος Μπάμπης

Συνταξιούχος αυτοκινητιστής

Κύριοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, η οδική ασφάλεια είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα, στην Ηλιούπολη είναι ακόμα σοβαρότερο εξαιτίας του γεγονότος ότι έχουμε πολλές πλατείες με ελλιπή  σήμανση. Τι προτάσεις έχετε για να αντιμετωπιστεί το θέμα;

-         Απάντηση: Στις σημερινές συνθήκες ζωής και εργασίας, με φρενήρεις ρυθμούς, οι μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσονται και η απροσεξία των οδηγών, σε συνδυασμό με κάποιες ελλείψεις στη σήμανση, συμβάλλουν αρνητικά σε προβλήματα και ατυχήματα, ιδίως σε κεντρικές οδούς αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο γνωστός κόμβος της Πεντάρη και Ηρώων Πολυτεχνείου, που διαρκώς μας αναστατώνει. Η περιφέρεια πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε δραστικές παρεμβάσεις για να σταματήσει το κακό εκεί. Με την Αστική Σήραγγα το τμήμα της Κατεχάκη Αλίμου που χωρίζει στα δύο την πόλη μας πρέπει να γίνει αστική αρτηρία με μειωμένη ταχύτητα αυτοκινήτων.

Τρίτη ερώτηση: Άγγελος Κάνδηλας

Υπάλληλος Υπουργείου Ανάπτυξης

Κύριοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, η Ηλιούπολη είναι η πιο σκοτεινή πόλη των νοτίων προαστίων τι προτάσεις έχετε για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης;

-         Απάντηση: Παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με την επίλυση του προβλήματος αυτού. Απευθυνθήκαμε σε σοβαρούς μελετητές και φέραμε προτάσεις, σύμφωνα με τις τότε ακολουθούμενες από Δήμους και Περιφέρειες προσεγγίσεις στο θέμα αυτό. Διαπιστώσαμε αδυναμίες και λάθη, που σταδιακά διορθώναμε και καταλήξαμε το 2023 στην τελική μας πρόταση, που ήταν  ιδιαίτερα βελτιωμένη, ρεαλιστική και οικονομικά συμφέρουσα.

-         Δυστυχώς, με τον τότε συσχετισμό δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπό το κλίμα των ερχόμενων δημοτικών εκλογών, δεν έγινε δυνατό να ψηφιστεί και να δρομολογηθεί η σχετική λύση. Αν είχε γίνει δεκτή, σήμερα θα είχαμε τουλάχιστον τη μισή Ηλιούπολη με σύγχρονο και οικονομικό φωτισμό και μέχρι το τέλος του 2024 το έργο θα είχε ολοκληρωθεί.

Τέταρτη ερώτηση: Μαρία Αρβανίτη

Δημοσιογράφος

Εθελόντρια Δασοπυροσβέστης στην  Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (Ε.Ο.Δ.Π.Η.).
Κύριοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης,
πόσο σημαντική είναι για την παράταξη σας η προστασία του Υμηττού και η ανάδειξη του βουνού μας. Ποιο είναι ενδεχομένως το πλάνο σας για την επίτευξη της ανάδειξης του Υμηττού μας.

-         Απάντηση:  Έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα παρεμβάσεων για την προστασία και ανάπτυξη του Υμηττού, με δράσεις του Δήμου μας και σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, ώστε το βουνό μας να γίνει ξανά πράσινο και προσβάσιμο με περιπατητικές διαδρομές σε όλους τους πολίτες, χωρίς επιβαρυντικές για τη φύση παρεμβάσεις και χρήσεις.

-         Με τις πιο σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους μπορεί να γίνει αποκατάσταση της χλωρίδας και της πανίδας του βουνού, επιταχύνοντας την αναδάσωση, με καταλληλότερα δέντρα και δίνοντας, παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση στο πότισμά τους.

-         Έχουμε προτείνει τη δημιουργία σύγχρονου Περιβαλλοντικού Πάρκου, συνδυασμένο με πρότυπο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης, μεπολλαπλές χρήσεις και δραστηριότητες, για όλες τις ηλικίες.

-         Θωρακίσαμε την Πολιτική Προστασία του δήμου μας με νέο πυροσβεστικό όχημα, που πρόσφατα παρελήφθη, με την επικαιροποίηση των σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτωνφαινομένων και την υποστήριξη της εθελοντικής ομάδας της Ε.Ο.Δ.Π.Η.. Στη θητεία μας δημιουργήσαμε και υποστηρίξαμε εθελοντικές ομάδες πολιτών, που πρόσφεραν εποχιακά στην περιφρούρηση και αποτροπή κακόβουλων ενεργειών στα άλση και τα πάρκα της πόλης μας.

Τέλος, διεκδικούμε τη δημιουργία Δασαρχείου Υμηττού.

Πέμπτη ερώτηση: Αγγελική Ευσταθιάδου

Ιδιωτική υπάλληλος
Κύριοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης,
σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρόσφατων Δημοτικών εκλογών στην πόλη μας η συμμετοχή των πολιτών της ανήλθε σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό, αν μη τι άλλο, παρουσιάζει την απογοήτευση και αδιαφορία των κατοίκων της. Τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε ώστε ο κόσμος της Ηλιούπολης να νιώσει εμπιστοσύνη για την πόλη του.

-         Απάντηση: Η συμμετοχή γενικά στις τελευταίες εκλογές, βουλευτικές και δημοτικές ήταν δραματικά χαμηλή και πιστεύω ότι αυτό επηρέασε και το τελικό αποτέλεσμα.

-         Στην Ηλιούπολη ήταν η χαμηλότερη στην ιστορία μας και επιβάλλεται να λάβουμε μέτρα ενθάρρυνσης των συμπολιτών και ιδιαίτερα των νέων, να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά.

-         Οι εντάσεις και οι έντονες πολωτικές αντιπαραθέσεις μέσα στο ΔΣ, αποθαρρύνουν και αυτό μπορεί να αλλάξει, λειτουργώντας όλοι μας με μεγαλύτερη σοβαρότητα και με επιχειρήματα, με ψυχραιμία και ενσυναίσθηση μπορούμε να δώσουμε μια καλύτερη εικόνα στην τοπική κοινωνία.  

-         Με εκδηλώσεις και δράσεις που θα καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα και όλες τις ηλικίες, χωρίς διακρίσεις πολιτικές ή παραταξιακές και γενικά με δημοκρατικές διαδικασίες, με επαρκή ενημέρωση και ανοιχτή διαβούλευση για κρίσιμα θέματα και τοπικά δημοψηφίσματα για σοβαρές αποφάσεις, μπορούμε να προσελκύσουμε τη λαϊκή συμμετοχή.

Έκτη ερώτηση: Θανάσης Μπίρλης

Επιχειρηματίας – Εικαστικός, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης

Κύριοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, το 2019 ο δήμαρχος Β. Βαλασόπουλος σε συνεργασία με το ΕΕΑ προσπάθησαν την ένταξη της πόλης στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα open malls

Σήμερα υλοποιούνται κάποια τέτοια προγράμματα, η γνώμη σας.

-         Απάντηση: Υποστηρίζουμε σθεναρά την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ από τον Δήμο, σε συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο της πόλης, όπως το«Οpen Μall». Εμφαντικά θεωρούμε ως μέγιστη υποχρέωση του Δήμου να εφαρμοστεί το Μνημόνιο Συνεργασία μεταξύ Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης, που υπογράψαμε το 2022, αλλά ειδικά το τελευταίο διάστημα έχει αγνοηθεί από τον Δήμο, ακριβώς μετά από την ανανέωσή του.

-         Η δημιουργία ενός Εκθεσιακού Κέντρου που θα στεγάσει μόνιμα τις εκθεσιακές δραστηριότητες, η συνέχιση του θεσμού των θερμοκοιτίδων νεοφυών επιχειρήσεων που θεσπίσαμε και εφαρμόσαμε, η στήριξη καινοτόμων και νεανικών εγχειρημάτων, start-up hub και Κοινωνικών-Αλληλέγγυων Επιχειρήσεων, η αισθητική αναβάθμιση γειτονιών της πόλης που ήδη πετύχαμε με την ένταξή μας σε προγράμματα που ήδη εκτελούνται όπως το πρόγραμμα Αντωνης Τριτσης και η αύξηση της ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, θα βελτιώσουν θεαματικά την εμπορική δραστηριότητα στην Ηλιούπολη.

  Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 90 Απρίλιος 2024. 



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια