ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

“Φαληρικά 2024” – 11 μουσικές βραδιές πλάι στο κύμα (αναλυτικό πρόγραμμα)

 

Στο μοναδικής ομορφιάς φυσικό σκηνικό της παραλίας του Μπάτη από 31 Αυγούστου και για έντεκα νύχτες οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα απολαύσουν πλάι στο κύμα εκδηλώσεις με σπουδαίους καλλιτέχνες, που συνθέτουν ένα πρόγραμμα για διαφορετικά γούστα με κοινό παρονομαστή το συγκερασμό ποιοτικών θεαμάτων και ακουσμάτων.



Στα ανανεωμένα “ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2024” όπως κάθε χρόνο η συνδρομή των Εθελοντών είναι σημαντική, καθώς υπεύθυνα κάθε βράδυ θα βρίσκονται στο περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου προκειμένου να παραλαμβάνουν τις πρoσφορές σε τρόφιμα όσων επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν στους ωφελούμενους των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΜΗΝΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
31/08/2024

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ “ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΚΟΜΑ”
01/09/2024



ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΜΑΓΙΚΗ”
02/09/2024

Μια μουσική, θεατρική παράσταση πλημμυρισμένη από τα τραγούδια του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιάσει το καλοκαίρι του 2024 ο Γιώργος Φρατζεσκάκης.
Απλές, καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων της δεκαετίας του ’60, που κυνηγούν το όνειρο για μια καλύτερη ζωή, θα ζωντανέψουν σε μια προσεγμένη παραγωγή με αυθεντικά κοστούμια της εποχής και με σκοπό να μεταφέρουν την μυρωδιά παραστάσεων που άφησαν εποχή «Όμορφη πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Μαγική πόλη».
Εικόνες δοσμένες με χιούμορ και συγκίνηση που θυμίζουν μια παλιά φωτογραφία γύρω από ένα κυριακάτικο τραπέζι.

Μουσική και τραγούδια: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Κείμενο – Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
Σκηνικά: ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Κοστούμια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
Ενορχήστρωση – Διασκευή τραγουδιών: ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ
Χορογραφίες: ΑΝΝΑ ΜΑΓΚΟΥ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΦΙΛΙΑΔΗ
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί:
ΝΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, ΜΑΚΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΓΚΟΣ, ΚΟΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΦΙΛΙΑΔΗ, ΑΝΝΑ ΜΑΓΚΟΥ και ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΜΠΑΟΥΝΗΣ

 


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
03/09/2024

Έχοντας δίπλα της εφτά κορυφαίους μουσικούς η Γιάννα Βασιλείου θα παρουσιάσει ένα αμιγώς ελληνικό πρόγραμμα με αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια “ευγενώς λαϊκά” και όχι μόνο.

Ενορχηστρώσεις-Επιμέλεια προγράμματος: Κώστας Παλάκας

Πιάνο: Άκης Κατσουπάκης
Μπάσο:Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Τύμπανα: Φοίβος Άνθης
Κρουστά: Βασίλης Κατσαμπέλας
Κιθάρες: Δημήτρης Διαμαντάκος
Πνευστά: Βαχάν Γκαλστιάν
Μπουζούκι: Δημήτρης Σαββαϊδης

 


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ
04/09/2024

Η Στέλλα Κονιτοπούλου, η κορυφαία και κοσμαγάπητη ερμηνεύτρια του
νησιώτικου τραγουδιού, ζωντανή συνέχεια του ονόματος και της ιστορίας της
αρχαιότερης μουσικής οικογένειας του Αιγαίου, συναντά στη σκηνή τη Βασιλική Καρακώστα, τη χαρισματική ερμηνεύτρια της νέας γενιάς με τις εξαιρετικές συνεργασίες στον χώρο του σύγχρονου και παραδοσιακού τραγουδιού (Δ.Σαββόπουλος, Ν. Πορτοκάλογλου, Πετρολούκας Χαλκιάς, Εστουδιαντίνα Ν.Ιωνίας Βόλου κ.ά.).
Οι δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες ενώνουν τις φωνές τους και μέσα από την
πηγαία βιωματική έκφρασή τους, αποδίδουν με γνώση και σεβασμό, τραγούδια της πλούσιας και πολύμορφης παραδοσιακής δημιουργίας.
Μια επιλεγμένη ανθολογία δημοτικών τραγουδιών της αγάπης, του γάμου,
της ξενιτιάς, της θάλασσας και των ναυτικών κ.ά., που διατρέχουν τον μουσικόχάρτη του Ελληνισμού, από τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά και την Κρήτη, ως την
Ήπειρο, τη Θράκη και τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικρασίας και του Πόντου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, μεγάλες και διαχρονικές “νησιώτικες”
επιτυχίες από τις σημαντικότερες δισκογραφικές συνεργασίες της Στέλλας
Κονιτοπούλου, με καταξιωμένους νεοέλληνες δημιουργούς, καθώς και ενδεικτική επιλογή από τη δισκογραφική παρουσία της Βασιλικής Καρακώστα, με σύγχρονο ρεπερτόριο και διασκευές κλασικών τραγουδιών διαφορετικών μουσικών προελεύσεων (δημοτικά, ρεμπέτικα κ.ά).
Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική συνάντηση με άρωμα γυναίκας, όπου θάλασσα
και στεριά δημιουργούν έναν ευρηματικό “διάλογο”, με τη ζωντάνια και την
ομορφιά του διαχρονικού μουσικού μας πολιτισμού.
Μαζί τους, μία εξαιρετική 6μελής ορχήστρα την οποία αποτελούν
διακεκριμένοι μουσικοί, που με τον καθαρό, φυσικό ήχο των παραδοσιακών
μουσικών οργάνων (βιολί, κλαρίνο, φλογέρα, λαούτο, μπουζούκι, κιθάρα,
κοντραμπάσο, τουμπελέκι, νταούλι, ντέφι κ.ά.), τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους, πετυχαίνουν μια αξιοπρόσεκτη ποικιλία μουσικών και χορευτικών εναλλαγών.
Την ομάδα των συντελεστών συμπληρώνει καταξιωμένος ηχολήπτης, μόνιμος
συνεργάτης του συγκροτήματος, ο οποίος με την άριστη τεχνική κατάρτιση και την πολυετή εμπειρία του σε απαιτητικές συναυλίες, εγγυάται ένα ποιοτικό και καλαίσθητο ηχητικό αποτέλεσμα.
Τη σύνθεση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, που θα
παρουσιαστεί με μικρούς και μεγάλους συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, έχει ο Βασίλης Ι. Οικονόμου.
Καλώς ανταμωθήκαμε! Ένα ταξίδι στις πολύχρωμες μουσικές πατρίδες του
νου και της καρδιάς, σε μια ολοκαίνουργια μουσική παράσταση που, παράλληλα με τον ψυχαγωγικό της χαρακτήρα, ζωντανεύει βαθύτερα συναισθήματα δύναμης και υπερηφάνειας, για να γίνουν μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ & ΕΥΗ ΜΑΖΗ , ” ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ & ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΘΟΝΗΣ”
05/09/2024

Από την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο, ο εξαιρετικός ερμηνευτής Μπάμπης Βελισσάριος έρχεται στην παραλία του Μπάτη. Μαζί του η μουσικός και τραγουδίστρια Εύη Μάζη, μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα τραγούδια και τις επιτυχίες της μικρής και της μεγάλης οθόνης.
Τραγούδια που ακούστηκαν στους τίτλους των πιο επιτυχημένων σειρών της ελληνικής τηλεόρασης και που έντυσαν μουσικά χαρακτηριστικές σκηνές του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Από το «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια» και το «Πεπρωμένο» μέχρι τα πιο πρόσφατα «Τυχερό μου αστέρι» και «Μέλισσες» και από τo «My Favorite Things» από τη «Μελωδία της Ευτυχίας» και το «As Time Goes By» της κορυφαίας «Casablanca» έως την «Φαίδρα» του Μίκη Θεοδωράκη  και το «Bang bang» από το «Kill Bill», κ.α. θα θυμηθούμε, θα συγκινηθούμε και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί.
Από τη μουσική βραδιά δεν θα μπορούσε να λείψει ένα αφιέρωμα στον αγαπημένο όλων Μίμη Πλέσσα που φέτος γιορτάζει τα 100 του χρόνια, με ένα μαγευτικό ταξίδι στον ελληνικό κινηματογράφο.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ “THE BEATLES LIVE TRIBUTE BAND”
06/09/2024

Με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από την εισβολή των Beatles στην Αμερική και την έναρξη της Beatlemania, το συγκρότημα The Beatles Live Tribute Band ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία 20 ετών, με παραστάσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα, στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, παρουσιάζει το μουσικό αφιέρωμα στη δηµοφιλέστερη µουσική µπάντα όλων των εποχών, με τίτλο “IT WAS 60 YEARS AGO TODAY – A look back at the Beatles effect.
Η μουσική παράσταση έχει 2ωρη διάρκεια και είναι εµπλουτισµένη µε οπτικοακουστικό υλικό.
Στα πλαίσια του αφιερώματος, οι The Beatles Live Tribute Band θα μεταφέρουν ζωντανά, μπροστά στα μάτια του θεατή, τη μουσική με την οποία μεγάλωσε και λάτρεψε μια ολόκληρη γενιά σε ολόκληρο τον κόσμο.
The Beatles Live Tribute Band είναι:
Γιάννης Βοζώρης  – φωνή
Γιώργος Αρβανιτάκης – φωνή
Σοφία Ζιόγκα – φωνή
Απόστολος Βαλαρούτσος – κιθάρα
Χρήστος Φουσέκης  – κιθάρα
Χάρης Κελλάρης –  μπάσο
Νίκος Μαρκάκης –  τύμπανα
Αλέξανδρος Κούρος –  πιάνο
Βασίλης Λαδονικόλας – τεχνικός ήχου

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ” Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ & Η ΒΙΚΗ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ” ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ & ΙΩΑΝΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
07/09/2024

«Στέλιος Καζαντζίδης & Βίκυ Μοσχολιού»
Η λαϊκή τους ιστορία, ξεδιπλώνεται με τις φωνές των Βασίλη Λέκκα & Ιωάννας Εμμανουήλ

Τραγουδάμε και τιμάμε τον Στέλιο Καζαντζίδη και τη Βίκυ Μοσχολιού και τα τραγούδια που αποτυπώνουν τον λαϊκό μας πολιτισμό. Τραγούδια που αποκαλύπτουν την νεότερη ελληνική περιπέτεια. Μια περιπέτεια που μέσα από τις φωνές τους ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο σκορπίζοντας παντού βαθιά συγκίνηση.
Ο Καζαντζίδης και η Μοσχολιού έγιναν μέλη κάθε ελληνικής οικογένειας. Έτσι τουςνιώσαμε και εμείς, σαν δικούς μας ανθρώπους, και έτσι θα τους τραγουδάμε με την ψυχή και την αλήθεια που συμβολίζει για τον καθένα
Τους καλλιτέχνες συνοδεύει 7/μελής ορχήστρα.
Μπουζούκια: Στάθης Σαββίδης, Δημήτρης Κουφογιώργος
Κιθάρα: Χρήστος Ευαγγελάτος
Ακορντεόν: Σπύρος Κωστής
Τύμπανα: Αλέξης Αντωνόπουλος
Μπάσο: Λεωνίδας Φιλίντας
Πιάνο – Βιολί: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Ενορχηστρώσεις: Παναγιώτης Στεργίου– Γιώργος Κωνσταντινίδης

 


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ” ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΔΑΝΙΕΛΑ ΧΑΤΖΗ”
08/09/2024

Μια μοναδική συναυλία με τον Κώστα Χατζή, αθάνατα τραγούδια μέσα από τις δεκαετίες που σφράγισε με το τεράστιο ταλέντο του. Μαζί του η Δανιέλα Χατζή.

Ο κορυφαίος τραγουδιστής και τραγουδοποιός με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του και την κιθάρα του έχει ένα μοναδικό τρόπο να επικοινωνεί με το κοινό. Τα τραγούδια του έχουν καταφέρει να αγγίξουν τις ψυχές όλων και να μας ταξιδέψουν σε κόσμους όπου «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει» αλλά και «Η αγάπη όλα τα υπομένει»!

Ο Κώστας Χατζής αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Η φήμη του ως τραγουδιστή της ειρήνης προηγείται πολλές φορές του ονόματός του. Τα τραγούδια που επέλεξε να ερμηνεύσει όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης μουσικής του πορείας, είναι μπαλάντες που
περιέχουν έντονη κοινωνική κριτική. Όλοι οι μεγάλοι συνθέτες της εποχής όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίμης Πλέσσας, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Σταύρος Ξαρχάκος του δίνουν να ερμηνεύσει τραγούδια τους στα οποία προσδίδει το δικό του ύφος.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ” ΕΥΡΥΔΙΚΗ- ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ON TOUR”
09/09/2024

Η Ευρυδίκη συναντά φέτος το καλοκαίρι επί σκηνής τον Μύρωνα Στρατή και στήνουν μαζί ένα ξεχωριστό live party!
Η Ευρυδίκη είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ξεχωριστές και αγαπημένες ποπ-ροκ φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Σε κάθε της εμφάνιση μας καθηλώνει με τις ερμηνείες της και μας ξεσηκώνει με την εκρηκτική της σκηνική παρουσία.

30 χρόνια μετά την πρώτη της δισκογραφική δουλειά και το «Μόνο που θυμάμαι» συνεχίζει να μας εκπλήσσει με διαφορετικές μουσικές προτάσεις.
Ο Μύρωνας Στρατής με την αστείρευτη ενέργεια του, την παιχνιδιάρικη διάθεσή του καθώς και με τις ανατρεπτικές επιλογές τραγουδιών, κατορθώνει να δημιουργεί πάντα μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στις live εμφανίσεις του.
Η Ευρυδίκη και ο Μύρωνας Στρατής ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μία μουσική γιορτή με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία όπως«Το μόνο που θυμάμαι», «Πόσο λίγο με ξέρεις», «Μίσησέ με», «Ζηλιάρης Ουρανός», «Πάνωαπ΄όλα», «Μικρή μου Αγάπη», «Πριν Μας δει κανείς» αλλά και ευφάνταστες διασκευές σε αγαπημένα ποπ και ροκ κομμάτια.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ” THE CHARMS” ROCK BACK THE 60’S
10/09/2024

Οι αγαπημένοι σας Charms, το δημοφιλές συγκρότημα των 60s έχει ετοιμάσει μια μοναδική βραδιά που θα θυμίσει τα αξέχαστα πάρτι της δεκαετίας του ’60 με γνωστά τραγούδια κορυφαίων συγκροτημάτων όπως οι Beatles, Rolling Stones αλλά και με τις ανεπανάληπτες επιτυχίες που καταξίωσαν παγκοσμίως τους Charms και τους κρατούσαν επι χρόνια στις πρώτες θέσεις των charts.

Mια μουσική διαδρομή για τους νοσταλγούς της εποχής της αθωότητας, και για τους νεότερους που θέλουν αν μυηθούν στους ξέφρενους ρυθμούς του παρελθόντος: swings, ιταλικά τραγούδια, tock n’ roll και φυσικά τραγούδια με τα οποία μας συστήθηκαν οι Charms χρόνια πριν όπως ‘ Το Τρελοκόριτσο’, ‘Έξω από τον Κόσμο’, ‘Γλυκειά Αγαπημένη’. Μαζί τους το νεανικό και πολλά υποσχόμενο συγκρότημα των ‘Natural Twenty’.

Ας γίνουμε μια παρέα σε ένα πάρτι για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες, αφιερωμένο σε όσους μένουν για πάντα παιδιά.

 notia.gr


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια